Fyringerne fortsætter i Brøndby

Angrebstræner Peter Foldgast er også færdig i Vestegns-klubben, der desuden siger farvel til diætist

Angrebstræner Peter Foldgast er færdig i Brøndby (Foto: Ole Steen)
Angrebstræner Peter Foldgast er færdig i Brøndby (Foto: Ole Steen)

Afskedigelserne fortsætter i Brøndby...

Torsdag kunne Ekstra Bladet fortælle, at bl.a. EM-helten Henrik Larsen var blevet afskediget som sponsorsælger i klubben, og nu har 'rationaliseringskniven' ramt en af Brøndbys tidligere angribere.

Peter Foldgast er færdig i klubben.

Se også: Brøndby-spiller får debut: Er som Hazard

Han har senest været tilknyttet som angrebstræner, men har nu fået at vide, at Brøndby ikke har brug for ham længere. Hans kontrakt bliver ikke forlænget.

Foldgast var tidligere U19-træner i Brøndby, men blev i januar 2014 overflyttet til en rolle som angrebstræner for klubbens bedste mandskaber fra U13-holdet til Superligaen.

Foldgast er ikke den eneste, der har fået sparket. Brøndby siger også farvel til diætist Signe Nørgaard Friis efter kun et halvt år i klubben.

Se også: Brøndby-profil ind i EM-varmen

Hun fik ellers pæne ord med på vejen, da sportsdirektør Per Rud tilbage i oktober på klubbens hjemmeside kunne fortælle, at nu var den sportslige organisation på plads.

'Vi har også ansat diætist og humanfysiolog Signe Nørgaard Friis, som har en vigtig rolle omkring ernæringen og sundheden hos både Superliga-spillerne og talenterne i Brøndby Masterclass. Det er også et område, som vi har stor fokus på, da der også her kan hentes procenter', sagde Per Rud til klubbens hjemmeside.

Brøndby kom ud af 2014 med et realiseret minus på 33 mio. kr., så der er naturligvis stort fokus på økonomien.

- Vi har et mål om at komme i økonomisk ligevægt i 2017 og har derfor i starten af 2015 igangsat en effektivisering af organisationen og en række omprioriteringer af vores ressourceforbrug.

- Vi har i løbet af det sidste halvandet år været inde i en periode med mange investeringer i både materiel og personale, og det er naturligt i denne del af processen at stoppe op og rette til.

Se også: Brøndby uenig med DBU: Vores fans udsatte ikke FCK-kampen

- Vi har ambitiøse sportslige og kommercielle mål, og efter grundig analyse har vi fundet det nødvendigt at omprioritere nogle af vores ressourcer, blandt andet til ansættelsen af både en kommerciel direktør og en kommerciel chef. Det har betydet, at vi desværre også været nødt til at sige farvel til nogle medarbejdere.

- Det er bestemt aldrig sjovt, men det er en nødvendighed løbende at effektivisere organisationen, hvis vi skal nå vores målsætninger - og det skal vi, skriver Brøndby-direktør Jesper Jørgensen i en mail til Ekstra Bladet.

En håndfuld personer er blevet afskediget i denne uge, og også lederen af klubbens eventafdeling, B Event, er ifølge Ekstra Bladets oplysninger blevet en del af den uheldige kvintet, hvor Henrik 'Store' Larsen og Peter Foldgast er de mest prominente medlemmer.

Onsdag var det fem år siden, Kent Nielsen blev fyret i Brøndby:

62 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere