Han er Brøndbys løftestang mod medaljer

Lebogang Phiri er eksemplet på en spiller, der vokser med Thomas Kahlenberg ved sin side

Thomas Kahlenberg kan få stor betydning for om Brøndby opfylder ambitionen om top-3 og medaljer. (Foto: Claus Bonnerup)
Thomas Kahlenberg kan få stor betydning for om Brøndby opfylder ambitionen om top-3 og medaljer. (Foto: Claus Bonnerup)

Der findes to vidt forskellige Brøndby- mandskaber: Det gode og uforudsigelige med Thomas Kahlenberg og så det forudsigelige, når kaptajnen ikke er med.

Brøndby er måske det hold, der er mest afhængig af sin anfører. Oven på en koldstart i foråret, hvor han sled med hofteproblemer, er han nu på vej mod det niveau, der kan blive Brøndbys løftestang for at opfylde målsætningen om top-3 i Brøndby.

Han fik en halvleg mod FC Midtjylland, leverede varen i pokalen mod FCK og tog et stort ansvar i 1-0 sejren over OB. Han er kaptajnen, der skaber ro, sikkerhed og overblik med sin fine teknik.

Det så man ved sejrsmålet, hvor ’Kalle’ havde tredjesidste fod på bolden før scoringen.

Phiri blev matchvinder for de blå/gule (Foto: Tariq Mikkel Khan) Brøndby Super-assist holder liv i Brøndbys medaljehåb

- Efter tre kampe på en uge er kroppen medtaget. Konditionsmæssigt er jeg fint med, men jeg mangler en del i forhold til vendinger og acceleration på banen for at være på mit topniveau, forklarer han.

 Han ser meget positivt på de kommende opgaver, fordi han føler moralen har været fin. Både mod FCK og søndag mod OB.

- Det er meget positivt, hvis vi kan holde dampen oppe. Jeg synes udtrykket på holdet har set meget fint ud i de sidste par kampe.

- Vi ved, at vejen til Europa er kortest via pokalen, men vi vil samtidig slutte i top-3, påpeger Thomas Kahlenberg.

Lebogang Phiri er det gode eksempel på en spiller, der vokser, når han har en rolig type som Thomas Kahlenberg ved sin side.

Den lille arbejdsomme sydafrikaner scorede for tredje gang i sæsonen efter en situation, hvor Kahlenberg var med i målet med fremspillewt til David Boysen, mens Phiri fuldendte den perfekte kontrascoring.

- Det her er et stort skridt for det her hold. Vi har mistet nogle lette point i løbet af sæsonen, men det her giver os et lille boost frem mod de to kampe mod FCK, siger Lebogang Phiri.

Den kommende uge skal vise, hvordan det ser ud på skadefronten for Brøndby. Daniel Agger har haft et par fridage hen over weekenden og i løbet af et par dage kommer der en status på den skade i baglåret, han fik mod FC Midtjylland i sidste uge. Martin Albrechtsen og Rodolf Austin skal også testes i løbet af den kommende uge for at se om de er klar til braget i Parken på søndag.

Her er det til gengæld sikkert, at Riza Durmisi vender tilbage efter den karantæne, han afsonede mod OB.

Her er Thomas Kahlenbergs første Superligamål:

 

35 kommentarer
Vis kommentarer