Han er for god til Superligaen: Det bedste jeg har set

- Det jeg har set fra Hany Mukhtar i de tre kampe på én uge er det bedste, jeg har set over så kort tid fra en enkelt spiller i hele min træner-karriere, roser Alexander Zorniger

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Han scorede mod Helsingør for én uge siden, stod for oplægget til sejrsmålet mod FC Midtjylland i torsdags. Søndag aften spillede Hany Mukhtar på ny en hovedrolle for Brøndbys guldkandidater i sejren over OB.

Han scorede og var groft sagt med i næsten alt, når Brøndby blev farlige. Hany Mukhtar i den form, vi ser for tiden, kan om et par måneder være forskellen på guld og sølv til Vestegnens stolthed.

Tyskeren har ikke bare fundet melodien. Han har leveret præstationer den seneste uge, der selv får cheftræner Alexander Zorniger til at spærre øjnene op for, hvad han har set på grønsværen under svære arbejdsbetingelser. Og der skal alligevel noget til, at Zorninger ligefrem offentligt begynder at rose sine spillere.

doc6z4l5ymcfk6113q77iow.jpg 

Bedre end Khedira
- Det Mukhtar har leveret den seneste uge, er den bedste præstation, jeg har set fra en enkelt spiller tre kampe i træk over så kort en periode, roser Alexander Zorninger og sætter tingene en smule i perspektiv:

-  Jeg har trænet mange dygtige spillere som Sami Khedira, Christian Gentner og Daniel Ginczel, som alle er fantastiske spillere, men jeg kan ikke huske, jeg har set tre så stabile præstationer i træk, som det Mukhtar har vist for os i denne uge, roser Alexander Zorniger.

Den lille, tyske dribler, der først blev lejet i Benfica og sidste forår købt fri af kontrakten med portugiserne for 10 mio. kr., stortrives på Vestegnen, hvor han har slået sig ned i Vallensbæk.

- Zorniger har givet mig utrolig stor selvtillid. Jeg kan kun sige tusinde tak til ham, fordi han har hjulpet mig så meget med at falde til her i Brøndby. Han ved, at jeg er meget taknemmelig for den chance, som han har givet mig, siger Hany Mukhtar.

Meget stærkere defensivt

Anfører Johan Larsson er imponeret over, hvad han har set fra Mukhtar, men i modsætning til hans utrolige offensive kvaliteter har svenskeren også bemærket noget andet i forhold til Mukhtars udvikling over det seneste år.

- Han er blevet meget stærkere defensivt. Han går tilbage i banen for at hente bolden. Han arbejder begge veje. På det punkt har han flyttet sig meget, mener anføreren.

'Jeg var ung og for smart i en fart'

Selv om Mukhtar er en stor individualist, kan han ikke skinne uden et stærkt sammenhold. Og det er tyskeren meget bevidst om.

- Vi har en fantastisk holdånd. Alle er gode ved hinanden. Det er første gang nogensinde, at jeg har oplevet det i min karriere, og jeg har efterhånden spillet i et par klubber. Vi har gang i noget specielt. Men vi skal også blive ved med at holde det niveau, fastslår Hany Mukhtar.

Det niveau, fodbold-Danmark har set fra tyskeren kan tænde advarselslamperne på Vestegnen. For der har været mange tegn på, at den 22-årige kreatør simpelthen er blevet for god til Superligaen. Niveauet skal være højere for at indfri hans sportslige ambitioner.

Prislappen på 10 mio. kr. var en stor investering for Brøndby. Men Mukhtar blev også købt fri i Benfica med en salgsgevinst for øje. Der skulle laves en god forretning.

Der skal formentlig mere end det dobbelte på bordet, når klubberne om få måneder begynder at byde sig til fra udlandet. Og så står sportsdirektør Troels Bech med et stort dilemma: Hvem skal afløse Mukhtar, for han er for god til Superligaen!

Brøndby tordner af sted, men profilen løfter pegefingeren

TV-værter knækker sammen af grin over Tøfting

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+