Her er Brøndbys plan B

Nordmanden Kaare Ingebrigtsen og formentlig en unavngiven udlænding er Brøndbys plan B

Mange prominente trænernavne har været rygtet til Brøndby. Gisle Thorsen skærer feltet ned og udpeger her Brøndbys drømmetræner.

Brøndby har allerede ventet længe på svar fra Kasper Hjulmand. Kommer ønsketræneren eller vælger han at droppe Brøndby, fordi han har fået en større udfordring i udlandet?

Svaret svæver fortsat i vinden, fordi Kasper Hjulmand i samråd med sin agent, Michael Stensgaard, endnu ikke har truffet beslutning om trænerfremtiden.

Han holder fortsat alle dørene åbne for at se, hvad der skulle dukke op. Og det kan virke fornuftigt, fordi de fleste klubber og trænere oftest først beslutter om samarbejdet skal fortsætte, når sæsonen er slut. Det kan give åbninger fra uventede kanter for den tidligere FCN-træner inden for et par uger.

Tager store hensyn til Hjulmand
Lige nu er Brøndby, Club Brugge eller Rosenborg angiveligt nogle af de trænermuligheder, som Kasper Hjulmand overvejer.

Kasper Hjulmand har siden fyringen af Alexander Zorniger været Brøndbys plan A som ny cheftræner fra 1. juli.

Club Brugge er en kandidat, lige som han på rygteplan på ny sættes i forbindelse med Rosenborg, der har fået en elendig start på sæsonen i Tippeligaen, hvor de ligger sidst efter fem spillerunder.

Hensynet til Hjulmand har vejet tungt på Vestegnen. Brøndby har reelt udsat beslutningen om den fremtidige træneransættelse. Og en træner-afgørelse på Vestegnen ligger nødvendigvis ikke lige for. Der kan gå en uge eller to, før beslutningen bliver truffet. Men så nærmer vi os også snart et kritisk tidspunkt.

Michael Stensgaard varetager interesserne for Kasper Hjulmand i jagten på en nyt trænerjob. Og han er ikke meget for at løfte sløret for planerne.

Stensgaard ønsker imidlertid ikke at udtale sig om aktuel status for sin klient. Han vil på nuværende tidspunkt heller ikke kommentere, hvornår Kasper Hjulmand har i sinde at træffe en beslutning om sin trænermæssige fremtid.

Plan B kan blive aktuel
Brøndby er derfor tvunget til at arbejde både med plan A – Hjulmand – og plan B i jagten på den fremtidige cheftræner, hvor den tidligere Rosenborg-træner Kaare Ingebrigtsen er en af kandidaterne i det felt. Det er han sandsynligvis i forening med endnu en udlænding.

Status er i hvert fald, at hverken den tidligere Leeds-træner Thomas Christiansen, U21-landstræner Niels Frederiksen eller hollandske Andries Jonker er inde i billedet til cheftrænerjobbet på Vestegnen.

For Jonker, der har en fortid i både Arsenal og Bayern München, har der været tale om han på agentniveau er blevet tilbudt til Brøndby. Det sker i hovedparten af tilfældene, når offentligheden ved, at en klub er på trænerjagt.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Brøndby siden Zorniger-fyringen nærmest fået henvendelser i en lind strøm fra utallige agenter, der vil tilbyde trænernavne til klubben.

Trods tidligere udtalelser er Jan Bech Andersen ikke overbevist om, at Brøndby finder en løsning på trænersituationen før 1. maj. Foto: Henning Hjorth Brøndby - 29. apr. 2019 - kl. 13:27 Brøndby-boss om trænerjagt: - Vi må være realistiske

Se også: Ingen dialog med Brøndby

Her er Brøndby udfordret

Scoutingen

Scouter Brøndby de rigtige steder? Følger de fodbolden de rigtige steder og ikke primært i Skandinavien og dele af Tyskland? Er de dygtige nok til at finde nye spillere i den skærpede konkurrence med blandt andet FC København og FC Midtjylland? Udefra virker det som om, Brøndby er stærkt udfordret på området. Her skal der formentlig investeres, så klubben i langt højere grad kan tage konkurrencen op.

Konkurrencen på talenterne

Brøndby skal have landets bedste talentakademi – Masterclass. Det er ambitionen. Men som billedet er lige nu, vælger talenterne ikke bare automatisk Brøndby. Konkurrencen fra FC København, Lyngby og især FC Nordsjælland på Sjælland er barsk, og mange talenter vælger eksempelvis turen til Farum, fordi de ved, at her får de chancen, hvis de er gode nok.

De andre stjæler de gode spillere

Brøndby kan ikke få de spillere, klubben gerne vil have. Brøndby ville gerne have Bubacarr Sanneh, men han gik til FC Midtjylland og blev på kort tid solgt for plus 50 mio. kr. Andreas Bjelland valgte FCK, fordi lønnen var højere og ambitionerne større. Sten Grytebust ser også ud til at vælge Brøndby fra, fordi FCK formentlig betaler en bedre løn, og de sportslige udfordringer er større.

Hvem skal være den nye cheftræner

Det bliver snart afklaret, men det er alligevel en stor udfordring, at en fremtidig cheftræner endnu ikke er på plads. For Brøndby er det helt afgørende at finde en træner, der passer til klubbens værdier og samtidig køber ind på den form for presfodbold, klubben gerne vil spille.

Manglen på kontanter

Det kan godt være, Brøndby er gældfri, men klubben slider med den daglige likviditet. Der er sjældent penge i kassen hele året til at betale regningerne. Flere gange har de måtte låne penge til driften af storaktionær Jan Bech Andersen.

 

 

1 af 2 Kasper Hjulmand er plan A i Brøndby, men klubben har plan B klar i skuffen, hvis favorittræneren springer i målet. Foto: Jens Dresling.
2 af 2 Norske Kaare Ingebrigtsen er plan B i Brøndby. Foto: Vegard Wivestad Grøtt.
137 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere