Her er Elmanders nye rolle i Brøndby

- Det er Thomas Frank, der bestemmer og derfor accepterer jeg den rolle, jeg har fået på holdet, siger reserven Johan Elmander

Johan Elmander og Brøndby har kurs mod toppen af Superligaen efter sejr over FCM. (Foto: Lars Poulsen)
Johan Elmander og Brøndby har kurs mod toppen af Superligaen efter sejr over FCM. (Foto: Lars Poulsen)

Ved indgangen til Brøndby Stadion hænger tre billeder af de tre personligheder, der er tiltænkt rollen til at føre Brøndby ind i den nye tidsalder.

Tre profiler, der skal bringe Brøndby tilbage som et stabilt tophold i dansk fodbold.

Thomas Kahlenberg, Daniel Agger og Johan Elmander. Tre personligheder, der var med til at vinde det seneste mesterskab i 2005 på Vestegnen.

For alle tre gælder det, at de har særstatus på Vestegnen. Men historien efter gensynet med Brøndby har været en succeshistorie for Kahlenberg og Agger. Til gengæld er det ikke gået, som præsten prædikede for Johan Elmander.

Man kan vel sige, at den største succes-oplevelse, han har haft siden hjemkomsten for snart 16 måneder siden, kom søndag aften på Brøndby Stadion.

Rollen som matchvinder var ’ny’ og usædvanlig for Elmander, der aldrig er blevet den støttespiller, han blev købt til at være. Derfor var hyldesten også noget særligt for Elmander, da han alene blev kaldt ned foran Sydsiden.

Johan Elmander blev matchvinder for Brøndby, der vandt 2-1 hjemme over FCM. (Foto: Lars Poulsen)
Johan Elmander blev matchvinder for Brøndby, der vandt 2-1 hjemme over FCM. (Foto: Lars Poulsen)

Klar rolle for Elmander
Den sympatiske svensker har fået en helt anden rolle på nutidens Brøndby-mandskab. Han er blevet reserve for Teemu Pukki. En rolle, Thomas Frank har været klar til at melde ud overfor den rutinerede svensker.

- Vi har klart defineret rollen for Johan. Selvfølgelig er der kamp om pladserne, men vi har også fortalt ham, at vi prioriterer enkelte før ham (læs Teemu Pukki og Ronnie Schwartz, red). Men Johan fortjener stor ros, fordi det har været en svær situation for ham, siger Thomas Frank og uddyber:

- Johan har trænet godt hver dag. Han har gjort en forskel for os og har ikke leveret ét eneste dårlige indhop. Han har været med til at løfte holdet, roser Thomas Frank.

Med scoring sidste uge i Viborg og matchvinderrollen mod FC Midtjylland har Johan Elmander vist noget af den værdi, der gjorde, at Brøndby hentede ham hjem igen.

34-årige Elmander erkender dog, at det nok er lettere at indstille sig på sin nuværende rolle i Brøndby, fordi han er så rutineret og ikke er en ung gut på 22 år.

- Jeg er nok i en situation i min karriere nu, hvor det er nemmere for mig at tackle sådan en situation. Min rolle er en helt anden i klubben, når jeg ikke spiller fra start, forklarer Johan Elmander.

Johan Elmander har vist sig afgørende i flere omgange for Brøndby i denne sæson. (Foto: Lars Poulsen)
Johan Elmander har vist sig afgørende i flere omgange for Brøndby i denne sæson. (Foto: Lars Poulsen)

Stærke hjemme
I modsætning til andre, har Johan Elmander aldrig været typen, der brokkede sig over sin situation. Han har aldrig været den, der pegede finger af træneren, fordi han er ude i kulden.

- Thomas Frank er bossen. Det er ham, der bestemmer, hvem der spiller. Jeg ved, vi er flere der kæmper om pladserne. Og så er jeg jo blevet lidt ældre og ved ikke, om jeg kan holde en hel kamp, siger Johan Elmander med et stille smil.

Han føler formen er den samme, som tidligere på sæsonen. Forskellen er bare, at han nu har grebet de chancer, han har fået.

- I fodbold skal du udnytte de chancer, du får.  Jeg har altid været typen, der arbejder hårdt. Både til træning og i kampene, forklarer Johan Elmander.

For ham var matchvinderrollen mod FC Midtjylland en voldsom kontrakt til den samme kamp i begyndelsen af marts. Her blev Johan Elmander smidt ud.

- Det er ikke vigtigt, hvem der laver målene. Det vigtigste er, at vi fik tre point, siger Johan Elmander, der mener potentialet er stort i Brøndby efter to hjemmesejre over FCK og mestrene fra FCM.

- Vi har et godt hold og er stærke her på hjemmebanen, mener Johan Elmander, der i en svær tid er taknemmelig for den støtte, han altid får fra Brøndbys fans.

- Det betyder utrolig meget, fordi du er i en verden, der er sort og hvid, forklarer han.

1 kommentar
Vis kommentarer