Annonce:
Annonce:

Her er forklaringen: Derfor kollapsede Brøndby

Alexander Zorniger er slet ikke tilfreds med konstellationen på midtbanen. Han har ikke fundet den rette balance, og så savner træneren valgmuligheder

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Man kan sige, at advarselslampen blev tændt sidst weekend i Haderslev. Godt nok vandt Brøndby 2-1. Men modstanderen kom til uforholdsmæssigt mange chancer.

Straffen kom søndag mod FC Nordsjælland, hvor Kasper Hjulmands tropper skulle bruge en halvleg til at skyde sig ind på, hvordan man åbnede Brøndbys vaklende defensiv. Men så slog de også til med tre effektive træffere.

Brøndbys presspil sidder slet ikke lige i skabet som tilfældet var i efteråret. Og defensiven ser ikke særlig stabil ud. Specielt ikke de to stoppere, når de kommer ud på længere løbeture mod hurtige, letbenede spillere som Godsway Donyoh og Ernest Asante. De gjorde ondt på et Brøndby-mandskab på en aften, hvor Alexander Zorniger i sandhed har fået noget at tænke på.

Annonce:

- Vi mistede kontrollen over kampen efter et kvarters spil. Vi skal arbejde meget mere med balancen på midtbanen. Vi har ikke fundet den rigtige konstellation på midten. Det er ikke lige så let som sidste år, siger Alexander Zorniger og uddyber:

- Jeg føler ikke, vi finder de rigtige positioner på midten på de rigtige tidspunkter. Det handler om at finde balancen på midtbanen, erkender cheftræner og slår fast, at det var et stort tab at miste Andrew Hjulsager.

Han fik i stedet Zsolt Kalmar ind på en lejeaftale, men den tyske cheftræner er ikke helt tilfreds med sit udvalg centralt på banen.

- Det er klart jeg ikke har så mange muligheder at vælge ud fra, som jeg gerne vil have, siger tyskeren som en lille stikpille til den manglende konkurrence centralt på Brøndbys midtbane.

Rønnow kostede
I det meste af sæsonen har Frederik Rønnow været Brøndbys redningsmand. Det blev han ikke mod FCN. Beslutningen om at gå ud til bolden ved stillingen 1-1 blev kostbart.

- Jeg fik ikke orienteret mig ordentligt og tabte duellen (mod Emiliano Marcondes).  Han var i fart og jeg ser ham ganske enkelt ikke.

Annonce:

- Det er en duel jeg taber og det må ikke ske. Det er rigtig skidt og et ærgerligt tidspunkt, jeg laver fejlen. Det blev straffet, så vi må erkende, vi har noget at arbejde videre med, siger Frederik Rønnow.

Han har ingen forklaring på Brøndbys sammenbrud efter pausen, men han forsøgte alligevel med en vurdering af situationen.

- Det er sjældent vi tillader modstanderne så mange chancer som tilfældet har været de seneste to kampe. Det hele starter med vores presspil, som måske ikke har fungeret optimalt de seneste kampe, påpeger Frederik Rønnow, der på trods af fejlen mod FCN formentlig får en plads i Åge Hareides landsholdstrup onsdag til kampen mod Rumænien.

Historisk nederlag til Brøndby

Tøffes opsang: Her er Superligaens største problem

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: