Her er prisen: Derfor tøver Brøndby med at købe profil

- Det gør ingen forskel om vi køber Mukhtar nu eller til april-maj, siger sportsdirektør Troels Bech

Enhver sportsdirektør ville slikke sig om munden og skynde sig at finde millionerne frem.

Man skal ikke have meget forstand på fodbold og have set mange kampe, før man kan se, at Hany Mukhtar kan noget ekstraordinært. En spiller, der har et niveau til mere end Superligaen, hvis han præsterer stabilt.

Alexander Zorniger sagde det meget rammende efter 3-0 triumfen mod OB, da han mente, at Mukhtars indsats var med til at bringe Brøndbys offensiv på et helt andet niveau.

Den tyske U21 landholdsspiller har allerede vist, hvad han kan tidligere på sæsonen. Og selv om Brøndby vandt uden Mukhtar i Ålborg for et par uger siden, tabte holdet altså også til både Viborg og Lyngby uden det kreative omdrejningspunkt.

Koster ti mio. kr.
Sportsdirektør Troels Bech hopper ikke på vognen og skynder sig at bede storaktionær Jan Bech Andersen udskrive en check i omegnen af ti millioner kroner, som er Mukhtars frikøbsklausul i Benfica.

Troels Bech kan godt se, at Hany Mukhtar, lejesvenden fra Benfica, er en dygtig spiller, der giver noget særligt til Brøndbys offensiv. En ekstraordinær spiller, der har særlige kreative evner.

 Men han har slet ikke travlt med at få lukket en aftale med tyskeren og de portugisiske ejermænd, der har papir på Mukhtar frem til 2020.

- Vi har en option på Mukhtar, og den er vi glade for. Der er ingen forskel på, om vi køber ham fri nu, til februar, marts, april eller maj. Hverken sportsligt eller økonomisk, siger Troels Bech, der således har givet lidt af forklaringen på, hvorfor Brøndby slet ikke har travle med at lande en permanent aftale med den kreative tyske U-21landsholdsspiller.

Hovedpersonen er heller ikke meget for at tale om sin fremtid udover denne sæson.

- Jeg er ikke fan af at tale om fremtiden udover den næste uge. Spørg mig engang til maj, så kan jeg måske sige mere om min fremtid, siger Hany Mukhtar.

Han afviser dog ikke, at der før maj bliver truffet beslutning om eventyret i Brøndby skal fortsætte.

- Jeg er meget glad for at være her i Brøndby, hvor jeg føler mig rigtig godt tilpas, siger tyskeren, der mod OB vendte retur efter tre ugers skadepause.

Bedre styr på balancen
Christian Nørgaard scorede sæsonens første mål. Det skete oven i købet efter 22 forudgående afslutninger tidligere på sæsonen uden at score.

Det defensive omdrejningspunkt på midtbanen var godt tilfreds med, at Brøndby præsterede fra start mod OB. Men han var enig med sin træner, Alexander Zorniger i, at Brøndby som hold i perioder forsvarede skidt.

- Zorniger var lidt efter mig lige efter kampen. Han har ret i, at jeg skal være bedre til at organisere os. Jeg skal tage et større ansvar, erkender Christian Nørregaard og slår fast:

- Vi spiller i perioder nok lidt for meget vores eget spil. Og det betyder, at vi i perioder spiller lidt for meget med hovedet under armen. Som hold har vi et ansvar for også at tænke på at forsvare os, bemærker han.

Brøndby storsejrede i Mukhtar-opvisning

Utrolig afbrænder af OB mod Brøndby

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.