Her er statistikken, der bekymrer Frank: Vi har været for dårlige

Cheftræner Thomas Frank erkender, at Brøndby skal være mere effektive på chancerne

Thomas Frank er bekymret over de manglende scoringer på de mange afslutninger (Foto: Claus Bonnerup)
Thomas Frank er bekymret over de manglende scoringer på de mange afslutninger (Foto: Claus Bonnerup)

Når man kaster et blik på superligastillingen, er Brøndby et tilsyneladende ’ordinært’ midterhold.

Til trods for, at Brøndby er det hold i ligaen med flest afslutninger – 17 i snit pr. kamp - og med syv inden for målrammen - også topper listen, er de blågule kun ligaens syvendemest scorende mandskab i Superligaen.

Et facit som cheftræner Thomas Frank langtfra er tilfreds med.

- Det er positivt, at vi er et afslutningshidsigt hold. Jeg kan rigtig godt lide, at vi er det hold i Superligaen, der har flest afslutninger inden for rammen, siger Thomas Frank, der dog slår fast:

- Men det er klart, at når vi har så mange afslutninger og er det hold i ligaen med flest skud på mål, skal vi simpelthen score flere mål. Så ja, vi har været for dårlige til at afslutte i de 10 første kampe af sæsonen, erkender Thomas Frank.

Fokus på afslutninger
For ham som træner er der stor fokus på afslutninger på træningsbanen. Brøndby har investeret 250.000 kr. i en boldmaskine, der kan slå præcise indlæg til spillerne. Samtidig har Mark Strudal primært fokus på klubbens angribere i den daglige træning.

Denne onsdag handler det meste af træningen om afslutninger. Det er både individuel og taktisk træning.

- Det er meget nemmere at træne defensiv organisation frem for at forsøge at skabe en fodboldkamp, hvor du gerne vil til mange afslutninger i hver kamp. Men vi har konstant fokus på angrebstræning og afslutninger. Når du rammer målet flest gange af alle i ligaen, er der også en god mulighed for at score mål, forklarer han.

Flere mål er udfordringen
- Jeg tror muligheden for at forbedre dig over tid er større, når du har en angrebstræner med fuld fokus på angriberne. Men det er klart, at vi ikke på kort sigt kommer til at score 100 mål på en sæson. Resultatet skal ses over en længere periode, påpeger Thomas Frank.

- Vi er det hold i ligaen med næstflest cleansheet (efter FC Midtjylland). Det er vi godt tilfredse med. Dér, hvor vi skal forbedre os, er i forhold til scoringer. Vi skal simpelthen lave flere mål i forhold til de chancer, vi producerer, vurderer han.

Se også: Brøndbys nye kummefryser: Han er en maskine

Bedre til at afslutte
Som angrebstræner kommanderer Mark Strudal med Teemu Pukki, Christian Nørgaard, Jesper Juelsgård og Ronnie Schwartz denne solbeskinnede middagsstund på bane 3 i Brøndby.

Skudtræning og afslutninger står øverst på dagsordenen i den halve time, hvor der både uddeles ris og ros fra angrebstræneren.

- Vi bruger meget tid på at træne afslutninger, forklarer Ronnie Schwartz, der foreløbig har scoret tre mål for Brøndby. To af dem er dog scoret på straffespark.

- Vi må være dygtigere til at afslutte. Det er for dårligt, at vi ikke har scoret flere mål, når vi er det hold i ligaen med flest afslutninger, erkender Ronnie Schwartz.

Det er første gang han har en angrebstræner ved sin side. Det havde han hverken i AaB eller i Randers.

- Det er optimalt med en angrebstræner, der kan fokusere 100 procent på det. Mark Strudal har mange gode indgangsvinkler og viser klip fra situationer, hvor jeg gør det godt, men også når jeg har truffet en forkert beslutning på banen, forklarer Ronnie Schwartz og slår fast:

- Vi må som angribere naturligvis tage vores del af ansvaret. For med de mange afslutninger vi har, skal vi score flere mål.

9 kommentarer
Vis kommentarer