Annonce:
Annonce:

Historikken siger alt: Gigantisk forløsning

- Der kommer ikke til at gå lige så lang tid, før jeg scorer mit næste mål, forsikrer Morten Frendrup, der måtte vente mere end tre et halvt år

Derbyet mellem Brøndby og FCK endte i ballade og tåregas

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

’Det vilde Vestegnen’ stod der på tifoen på Sydsiden.

Det blev også en vild og historisk dag for Morten Frendrup.

74 kampe gik der, og 4960 minutter måtte han vente på den første superliga-scoring.

Det er mere end tre et halvt år siden han debuterede for Brøndby i Superligaen.

Men når ventetiden nu har været så lang, så kunne historiens første superliga-træffer ikke falde i en bedre kamp og på et bedre sted.

For Morten Frendrup var det en gigantisk forløsning, da han scorede til 1-0 mod FCK. Det var hans første scoring i Superligaen. Foto: Lars Poulsen.
For Morten Frendrup var det en gigantisk forløsning, da han scorede til 1-0 mod FCK. Det var hans første scoring i Superligaen. Foto: Lars Poulsen.

For Morten Frendrup var det en gigantisk forløsning, da han bragte Brøndby foran 1-0 før pausen mod FCK i opgøret, hvor Brøndby endte med at vinde 2-1.

Det skete foran Brøndbys fans på Sydsiden. Og scoringen var et resultat af en beslutsom spiller, der tordnede bolden op i nettaget på Mikael Uhres flotte forarbejde.

Annonce:

- Det har altid været en drøm at score foran Sydsiden. Og da det så skete mod FCK, er det jo meget specielt, siger Morten Frendrup, der lover, at Brøndby-fansene ikke skal vente 74 kampe og næsten 5000 minutter på næste scoring.

- Nu har jeg jo fået hul på bylden, så der kommer ikke til at gå så lang tid, før jeg scorer mit næste mål, tilføjer Frendrup.

Morten frendrup lykønskes af Anis Ben Slimane efter sit første mål nogensinde i Superligaen. Foto: Lars Poulsen.
Morten frendrup lykønskes af Anis Ben Slimane efter sit første mål nogensinde i Superligaen. Foto: Lars Poulsen.

Den stærke præstation var svar på tiltale fra midtbanespilleren, der har haft en svær sæson.

Mod FCK overmatchede han den tidligere landsholdsspiller Lukas Lerager, der ofte kom til at hænge efter den dynamiske Brøndby-spiller.

Men han har i perioder haft svært ved at finde melodien på banen. Det har i sandhed været meget op og ned for 20-årige Frendrup.

- Hvis man ikke leverer, og det har jeg ikke gjort hver gang, så spiller jeg heller ikke. Og det er derfor jeg har været ude af holdet, siger Morten Frendrup og uddyber:

- Jeg er bedst i mit erobringsspil, og på det område, har jeg ikke leveret, erkender Morten Frendrup, der også har en ambition om at bidrage offensivt.

Annonce:

Det er nemlig kravet man bidrager til afslutninger i feltet, når man som Frendrup nu spiller på 8’er positionen.

Cheftræner Niels Frederiksen var glad på Morten Frendrups vegne for det første Superliga-mål.

- Nu har han prøvet 150 gange uden at score. Det tætteste Frendrup har været på at score, har været, når han har ramt hjørneflaget

Morten frendrup måtte vente 4960 min. på første scoring i Superligaen. Foto: Lars Poulsen.
Morten frendrup måtte vente 4960 min. på første scoring i Superligaen. Foto: Lars Poulsen.

- Frendrup skal roses for, han bliver ved. På den position han spiller, skal han ind i feltet og afslutte. Og det lykkes heldigvis mod FCK, siger Niels Frederiksen, der mener pilen peger opad for Frendrup.

- I nogle uger har pilen peget opad for Frendrup. Han fik en besværlig start på sæsonen, men den er han kommet over nu, siger Niels Frederiksen.

Mikael Uhre var tæt på at score, da han var alene med Kamil Grabara. Foto: Lars Poulsen.
Mikael Uhre var tæt på at score, da han var alene med Kamil Grabara. Foto: Lars Poulsen.

Nu har Brøndby besejret de to guldbejlere – FC Midtjylland og FC København – på hjemmebane. Nu skal Brøndby i gang med at hente point på udebane.

Annonce:

- Nu må vi forsøge at hente den første udesejr mod Viborg. De seneste syv kampe har udløst 14 point. Og det er et tophold værdigt. Vi halter efter de første kampe i sæsonen, hvor vi bestemt ikke leverede som et tophold, siger Niels Frederiksen, der udelukkende har fokus på at bevare Brøndbys plads i top-6.

Derfor er Brøndby på vej

To sejre i træk og 14 point i de seneste syv kampe har bragt Brøndby ind i top-6-. Her er tre gode grunde til, at mestrene er på vej:

1. Aggressiviteten

Den aggressivitet Brøndby kom på banen med mod FCK, var sådan vi alle husker dem i mesterskabssæsonen. De pressede modstanderne til at lave et hav af fejl.

Når Josip Radosevic og Morten Frendrup rammer det niveau, vi så mod FCK, er de svære at hamle op med.

2. Maxsøs lederskab

Når man ser på Brøndbys fremgang, kan man ikke komme uden om anførerens lederskab. Det er imponerende, hvordan han er steppet op i en meget svær tid for ham personligt. Han stod med det ene ben i Rusland. Kontrakten faldt til jorden. Han har lagt skuffelsen bag sig og leveret varen.

3. Frederiksens fornemmelser

Niels Frederiksen er den superliga-træner, der sidder sikret i cheftrænerstolen. Også da Brøndby var i problemer i starten af sæsonen. Man må have stor respekt for den ro og de fornemmelser, Brøndby-træneren har haft for, at lokomotivet nok skulle finde kursen.

Brøndby ligner omsider et skib, der er på sikker top-6 kurs. Lige pludselig er top-3 ikke så langt væk.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: