Historiske Brøndby: Aldrig sket før i Superligaen

Troels Bech ser meget gerne, at der kommer flere danskere ind på Brøndbys hold, efter de i kampen mod Vejle startede med ti udlændinge på banen

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Brøndby måtte nøjes med en uafgjort i sæsonens første hjemmekamp, da oprykkerne fra Vejle bød op til dans og kunne tage et 1-1 resultat med hjem til Nørreskoven.

Kampen skriver sig også ind i Superliga-historien.

Det er nemlig første gang nogensinde, at der var ti udlændinge i startopstillingen hos et hold i den bedste danske række. Brøndby har i form af Frederik Rønnow og Christan Nørgaard solgt to af de sikre danske kort i startopstillingen, så i søndagens opgør var Lasse Vigen den eneste dansker, der startede på banen for Brøndby.

En udvikling, der ikke er gået danske fodboldfans' næser forbi, og som Troels Bech, Brøndbys sportsdirektør, også blev spurgt ind til efter kampen, hvor han erkendte, at der måske er ved at være lidt for få med rødbede farvet pas på Brøndbys hold.

- Jo, vi er i den grad meget tæt på et tipping point, hvad det angår, og den historie om, hvorfor det er blevet sådan, har jeg vist fortalt før. Dels så har det været svært at finde danskere, der spiller, som vi gør. Det må vi øve dem i selv, og det gør vi flittigt, derfor er det også dejligt at se, at Joel (Kabongo, red.) spillede fra start og fuld kamp sidste gang og i dag også kom ind, sagde Troels Bech til Viasat efter kampen.

Ex Brøndby-profil får superaftale: Seksdobler lønnen

- Der er flere, der hurtigere har kunnet løfte vores hold, rundt omkring ude i Europa, og det er en af grundene til, at vi står med lidt for mange udlændinge i forhold til, hvad vi helst selv så.

Brøndby fik et skuffende 1-1 resultat mod oprykkerne fra Vejle. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Brøndby fik et skuffende 1-1 resultat mod oprykkerne fra Vejle. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

Sprogproblemer giver det ikke, at der er mange udlændinge på Brøndbys hold, men af andre grunde ser Troels Bech gerne, at der kommer flere danskere på holdet.

- Det betyder mere for vores forståelse, også i forhold til vores tilskuere, at vi vil gerne have mange flere fra vestegnen og sekundært fra Danmark, men vi vil sagtsuseme også gerne vinde, og lige nu rykker vores Superligahold så hurtigt fremad, så det er svært for vores ungdomshold at følge med i det tempo, men det kommer, og vi er godt i gang med det, sagde Troels Bech.

Alle Brøndbys indskiftere i kampen var danskere (Kasper Fisker, Mikael Uhre og Joel Kabongo, red.).

Jubel i Brøndby: Runder vild milepæl

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind