Holst hitter som målmand: Brøndby melder udsolgt

Brøndbys Frederik Holst har sørget for et massivt salg af en ny original målmandstrøje, efter markspilleren vikarierede som keeper mod Omonia Nicosia

Frederik Holst optrådte torsdag i en noget uvant rolle som målmand for Brøndby. Det har sat gang i et større trøjesalg. (Foto: René Schütze)
Frederik Holst optrådte torsdag i en noget uvant rolle som målmand for Brøndby. Det har sat gang i et større trøjesalg. (Foto: René Schütze)

Det er ikke kun på det sportslige plan, at Brøndby har oplevet succes som følge af den fornemme præstation mod Omonia Nicosia i torsdagens dramatiske dyst på Cypern.

Avancementet i Europa League er således blevet fulgt op af et massivt salg i Brøndby Shoppen, hvor fans blandt andet kan erhverve sig holdets kamptrøjer. Denne gang er det dog ikke en af de velkendte typer, der er i storartet stil er blevet langet over disken.

Der står således hverken Agger, Kahlenberg eller Elmander på ryggen af den vare, som et stort antal kunder har revet ned fra hylderne i kølvandet på triumfen i Nicosia.

Nej, det er i stedet en målmandstrøje påtrykt med navnet Holst og tallet 12, som pludselig går som varmt brød, og det er ikke så underligt.

Se også: Hradecky-salg giver 15 millioner i Brøndby-kassen

Frederik Holst i aktion i en uvant rolle som vikarierende Brøndby-målmand på Cypern. (Foto: René Schütze)
Frederik Holst i aktion i en uvant rolle som vikarierende Brøndby-målmand på Cypern. (Foto: René Schütze)

Uvant rolle
For den unge Brøndby-spiller, der primært begår sig i forsvaret og på midtbanen, måtte pludselig gribe til handskerne i torsdagens kamp, da målmand Lukas Hradecky blev vist ud, og alle udskiftninger var opbrugt.

Så markspilleren Holst røg ind mellem stængerne i de sidste hæsblæsende minutter og det med flere sikre indgreb til følge. Og hvorfor ikke udnytte den succes med lidt lir?

Det synes i hvert fald at være tankerne bag det tiltag, som Brøndby Shoppen hurtigt fik iværksat: En målmandstrøje med Holsts navn og nummer røg på hylderne - og det angiveligt på baggrund af talrige efterspørgsler.

Hovedpersonen selv var fredag tilstede i butikken for at signere det nye beklædnings-hit, der forsvandt på kortere tid, end det tager at flyve fra Cypern til København. Bare fire timer skulle der gå, før lageret var tømt, og der blev meldt udsolgt af voksensstørrelser. Det skriver Brøndby på klubbens hjemmeside.

Se også: Officielt: Brøndby henter gratis VVS-mand

Frederik Holst krammer Brøndby-træner Thomas Frank efter sejren over Omonia Nicosia. (Foto: René Schütze)
Frederik Holst krammer Brøndby-træner Thomas Frank efter sejren over Omonia Nicosia. (Foto: René Schütze)

Ny leverance
De personer, der ikke var heldige at få fat i trøjen i tide, kan dog glæde sig over, at der kommer en ny chance inden for kort tid. Således forlyder det, at et nyt parti af de utraditionelle Holst-trøjer allerede lander i butikken i den kommende uge.

Til gengæld bliver det næppe til genvalg for Holst i målet, når han Brøndby søndag gæster Randers i fjerde spillerunde af Superligaen. Og det til trods for, at U21-landsholdsspilleren også inden kampen på Cypern har vist sig frem som keeper.

- Jeg har stået lidt for sjov på U17-landsholdet i sin tid, hvor jeg har vist Thomas (Frank red.) og Claus (Nørgaard, assistent, red.), at jeg godt kan lidt mellem stængerne. Der var en anelse nerver på, men samtidig var det jo rigtig sjovt, siger Holst.

Se også: Brøndby-boss: Tuder ikke over lodtrækningen

Brøndby tog fredag afsked med Lukas Hradecky, der skifter til Eintracht Frankfurt, mens man til gengæld samme dag kunne præsentere den tidligere OB-keeper Mads Toppel som ny mand i klubben.

Tidligere på sæsonen tilknyttede Brøndby den forhenværende AC Horsens-målmand Frederik Rønnow.

25 kommentarer
Vis kommentarer