Hradecky om Frankfurt: Den optimale mulighed

Den populære finske Brøndby-målmand tog torsdag aften efter alt at dømme afsked med Vestegnen

Lukas Hradecky efter kampen mod Beroe torsdag aften. (Foto: Anthon Unger)
Lukas Hradecky efter kampen mod Beroe torsdag aften. (Foto: Anthon Unger)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Lukas Hradecky stod alene tilbage nede i hjørnet ved Sydsiden, hvor de mest fanatiske Brøndby-fans er smidt op i de europæiske opgør.

’Luuukas Hradecky, Luuukas Hradecky’ brølede de taktfast ned mod den finske målmand, der ydmygt klappede og bukkede ud mod tribunen.

Han vidste det, de vidste det, alle vidste det. At det meget vel kunne være sidste gang, at Brøndby-folket fik mulighed for at hylde den populære finske målmand, der i to år har beriget Vestegnen med muntre replikker, masser af smil og vigtigst af alt: Clean sheets.

Han fik også et torsdag aften og fik dermed et passende farvel til Brøndby Stadion.

For det lignede et farvel, da Lukas Hradecky stod alene tilbage og modtog tilhængernes hyldest efter pladsen i Europa Leagues 3. kvalifikationsrunde var sikret takket være 0-0 mod bulgarske Beroe.

- Jeg hilser altid på fansene på den måde…, sagde Lukas Hradecky og sendte et af sine mange smil af sted.

Den der uvished
- Okay, måske var det lidt længere i dag. Det er den der uvished. Jeg ved det heller ikke, sagde den 25-årige Brøndby-målmand, der efter alt at dømme snart kan kalde sig Torhüter i Eintracht Frankfurt.

Den tyske Bundesliga-klub har allerede sendt to bud af sted mod Vestegnen, og parterne nærmer sig hinanden. Brøndby kræver minimum 15 mio. kr., og helt deroppe er tyskerne ikke. Endnu.

Christian Nørgaard i aktion i torsdagens kamp. (Foto: Anthon Unger) Europa League Trods svag indsats: Brøndby videre i Europa

Så det ligner enighed, men indtil den er der, kan Lukas Hradecky ikke sige så meget om sin kommende klub. 

- Det er smigrende med al den snak, men intet er på plads, og jeg forholder mig til, at jeg har kontrakt her. Jeg er stadig Brøndby-spiller

- Hvor meget kan du fortælle?

- Altså, jeg har sagt til agenterne, at de først skal kontakte mig, når alt er færdigt. Det var en vigtig kamp i dag, så jeg har ikke hørt noget i dag.

- Jeg ved, at der er mange skriverier, men det bliver det kedelige svar: Jeg er stadig Brøndby-spiller.

- Er det svært at fokusere?

- Det kan godt være lidt en udfordring, men jeg prøver så godt jeg kan. Mit clean sheet viser forhåbentlig, at jeg var 100 pct. fokuseret på denne kamp og på Brøndby-trøjen.

Fantastiske fans
- Det er ikke sådan, at jeg er forvandlet i hovedet, sagde Hradecky, der fulgte så godt med i tysktimerne i skolen, at han i hvert fald forstår tysk.

Europa League Thomas Frank: Videre - det er det vigtigste!

- Men jeg er bedre til dansk og kan bedre li’ danskerne, grinede den lune finne.

- HVIS det var din sidste Brøndby-kamp, hvad vil du huske tiden i klubben for?

- Nu var det måske ikke den sidste… Men de fantastiske fans. Det var et privilegium at være en del af den blågule familie på vej fremad. Uden tvivl de bedste fans og den bedste klub i Danmark, sagde Hradecky, der tilsyneladende ikke bed mærke i, at han brugte datid i sin beskrivelse.

Det kan også bare være den danske grammatik, der har drillet den finske landsholdsmålmand.

Lukas Hradecky har altid været en målmand, der sagde sin mening. At skulle spille skuespil har aldrig været hans sag, og da mundtøjet var varmet lidt op, lagde han da heller ikke skjul på, at Bundesligaen og Frankfurt kunne være interessant.

- I mine øjne er det den optimale mulighed for at tage næste skridt. Jeg kan lige så godt sige, at jeg foretrække det frem for at komme til Premier League og måske sidde på bænken.

- Jeg skal et sted hen, hvor jeg mindst har 50 procents chance for at blive førstemålmand. Det er det, jeg går efter.

- Hvad koster Lukas Hradecky?

- 2,5 mio. euro (ca. 18,6 mio. kr.). Jeg er en billig mand, haha, grinede Hradecky, der i Frankfurt skal erstatte Kevin Trapp, der er blevet solgt til Paris Saint-Germain for 75 mio. kr.

2,5 mio. euro får Brøndby måske ikke helt, men klubben kommer til at gøre en kanonhandel: Hradecky kom transferfrit fra Esbjerg for to år siden.

Desuden er afløseren allerede kørt i stilling i skikkelse af Frederik Rønnow, der netop er hentet i Horsens.

Men det er et par store handsker, at U21-landsholdskeeperen skal fylde ud i Brøndby.

Se højdepunkterne fra Brøndby-Beroe her

17 kommentarer
Vis kommentarer