Hradeckys sidste kamp: Jeg tør ikke tænke på nederlag

Den finske klasse-keeper er opsat på at hjælpe Brøndby videre i Europa League

Lukas Hradecky på Cypern inden torsdagens kamp mod Omonia. (Foto: René Schütze)
Lukas Hradecky på Cypern inden torsdagens kamp mod Omonia. (Foto: René Schütze)

NICOSIA (Ekstra Bladet): Lukas Hradecky valgte at udskyde sit skifte til Eintracht Frankfurt for at lukke sin tid i Brøndby med to succesoplevelser.

Det kiksede totalt mod Hobro, hvor finnen tilmed blev noteret for et selvmål.

Det betyder, at dansk fodbolds gravplads, GSP Stadion, bliver sidste mulighed for at lukke Hradecky-æraen med et smil.

Og det bliver et følelsesladet farvel.

- Jeg vil forsøge at tage det som en almindelig kamp, men det bliver godt nok specielt at sige farvel efter to år.

Jeg bliver nødt til at slutte med en sejr for at sige farvel til den her klub på en god måde. Det har ikke været godt nok de seneste tre ligakampe, og nu skal sæsonen sparkes i gang for alvor. Det håber jeg at kunne bidrage til.

- Så holder jeg nok en lille tale i omklædningsrummet bagefter og så er det farvel.

- Hvordan vil du have det med at tabe mod Omonia, og det så bliver din sidste Brøndby-kamp?

- Det vil være noget lort. Det er slet ikke en tanke, som jeg tør tænke til ende... Selvfølgelig er jeg ikke hundrede procent sikker, men jeg ved, at vi kan slå det hold her, og det er det eneste, der er i mit hoved. Bliver det nederlag, så bliver det nederlag, men det kommer ikke til at ske.

Lidt heldigt i denne situation
- Thomas Frank snakker om en voksende optimisme, efter I har fået lukket Hobro-kampen ned, er det også din oplevelse?

- Jeg havde troet, at det ville være værre. Folk har ikke hængt med hovederne så meget, som jeg havde ventet. Der har været en god indstilling i træningen, og det er lidt heldigt i den her situation, at vi har kampene i Europa, som er en anden type kampe, for det kan blive en katalysator for succes i Superligaen.

Man får ikke venner ved at tisse på dem, Mario (Foto: AP) Premier League - 5. aug. 2015 - kl. 21:10 Kontroversielle Balotelli tissede på holdkammeraterne

- Alle i truppen kan godt lide at rejse ud i Europa med holdet, og det har påvirket humøret på en anden måde, end hvis vi bare havde en kamp på søndag at se frem til.

- Hvad betyder Brøndby for dig?

- Den har betydet alt for mig siden modtagelsen den første dag. Det føles som min klub i Danmark... måske endda mere, end Esbjerg gør det. Der har været mange fantastiske oplevelser ligesom der var i Esbjerg, men siden skiftet er forholdet til Esbjerg blevet ødelagt lidt, så Brøndby er min klub i Danmark. Det kunne være dejligt at vende tilbage en dag. Det har sparket min karriere op på det næste niveau, og uden det skifte så var jeg ikke kommet så langt.

Skal undgå at blive skadet
- Hvordan vil du undgå at blive overtændt i din sidste kamp?

- Det er en balance. Jeg skal ikke tænke over, det er sidste kamp, at jeg skal undgå at blive skadet. Jeg skal bare overstå kampen så hurtigt som muligt... med en sejr... og så starter næste kapitel. Jeg skal ikke overtænde på noget måder. Det bliver specielt, men så snart kampen starter, så tror jeg, det er slut.

Se også: Fans sat i dilemma: Fængsel eller køb en Bayern-trøje

- Du kunne jo godt være skiftet øjeblikkeligt. Hvad var dine tanker med at tage de her to sidste kampe med mod Hobro og Omonia?

- Det var stort set en fælles beslutning. Der er noget økonomi involveret i de her kampe, og jeg synes også selv, at det ville være en rar måde at forlade klubben på. Det var så før, jeg vidste, at vi ville tabe til Hobro, men heldigvis har jeg nu en ekstra chance for at råde bod på det, og det var den vigtigste årsag til, at vi gjorde det på den måde.

- Jeg ønskede at sige farvel til Brøndby med god samvittighed, og så ville jeg gerne gøre det med en sidste succes-oplevelse for mig selv personligt.

- Hvad vil så være en succesoplevelse?

- At komme videre. Det er eneste kriterium for mig. Det kunne være dejligt at slutte med en stor kamp, men kommer vi videre, så er det lige meget, om jeg laver et drop... aaarj... ikke lige frem et drop, men vi skal videre.

To fantastiske år
- Det har været to fantastiske år, hvor der heldigvis ikke har været så mange fejl fra min side. Jeg vil gerne levere en sidste god redning, men det fylder ikke så meget for mig. Jeg har ikke lukket mål ind i Europa til nu, og holder det mod Omonia, så bliver det sikkert en succesoplevelse for mig.

Se også: Ståle: Målet er at regere Danmark

- Det er lidt noget andet at spille kampene i Europa end i Superligaen. Det betyder mere ikke at lukke mål ind i Europa, så der bliver spillet mere forsigtigt defensivt. I Danmark er vi som regel favoritter, men i den her kamp kommer vi nok til at starte defensivt og vænne os til varmen og så slå kontra.

- I mangler Daniel Agger og Thomas Kahlenberg. Er det et problem for jer, at I mangler de her naturlige ledere?

- Det kan godt være. Det er vel et år siden, at Agger blev skadet første gang. Det har fået nogle til at tage ekstra ansvar. Jeg har også selv bygget ekstra på, men jeg kan ikke lede holdet naturligt på samme måde, som en midtbanespiller kan gøre.

- Martin Ørnskov har taget meget på sig, men vi mangler to store profiler, og det kan godt være en del af årsagen til vores nedtur i Superligaen, men der er mange ting som er gået galt.

- Er du tryg ved at forlade Brøndby i den her tilstand?

- Nu skal jeg kigge frem. Jeg har fået et fantastisk tilbud fra Frankfurt, og det skal jeg fokusere på, selv om vi igen, igen har fået en hård sæsonstart. Det er nogle hårde drenge, og jeg har det godt med at forlade Brøndby i den her tilstand, siger han.

26 kommentarer
Vis kommentarer