Hvem skal Brøndby tage? Her er mulighederne

Ekstra Bladet kommer med et bud på kandidaterne til det ledige job som cheftræner for Brøndby IF

Jan Bech og Troels Bech skal på træner-jagt. Se hvordan Jan Bech forholdt sig ved onsdagens pressemøde

Auri Skarbalius er udpeget som Thomas Franks afløser i Brøndby, men den tidligere højre back sidder kun i trænersædet frem til sæsonafslutningen.

Derfor skal sportschef Troels Bech og Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen i den nærmeste fremtid finde en permanent afløser på trænerposten.

Faktisk har Jan Bech Andersen gennem flere måneder arbejdet ihærdigt i kulisserne på at finde en ny træner til Brøndby. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har den kontroversielle formand i flere måneder afsøgt det internationale trænermarked i håbet om at få et topnavn til Vestegnen

En udlænding med det rette cv og den gode plan vil være at foretrække, men her lister Ekstra Bladet andre mulige kandidater, som kan komme ind i billedet.

Udenlandsk top-træner

Der hersker ingen tvivl om, at Jan Bech Andersen gerne ser et udenlandsk trænernavn i Brøndby. Gerne et stort navn. Når det er sagt, må man også tænke på, at Superligaen lige nu rangerer lavt - nummer 24 - på den europæiske rangliste.

Det er ikke en af de mest attraktive ligaer. Det vil være overraskende, hvis Brøndby får en udenlandsk toptræner. Spørgsmålet er også, om en sådan type vil passe til kulturen på Vestegnen.

Morten Wieghorst

Han har Brøndby-blod i årerne, og der er ingen tvivl om, han vil passe godt ind i klubben som en træner, der vil satse på talenterne. Men spørgsmålet er, om han kan blive skræmt væk af Jan Bech Andersens opførsel og personlige angreb på Thomas Frank. Hvis han skal have jobbet, vil han helt sikkert kræve meget klare referencelinjer.

Ikke mindst sikre sig, at formanden ikke blander sig.

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)
 

Lars Olsen

Den færøske landstræner har et stort Brøndby-hjerte. Han er en erfaren træner, der også kender Brøndby helt indefra. Det er en klar fordel. For ham vil det også blive et spørgsmål om, hvorvidt han kan leve med så engageret og passioneret formand. Det vil være en stor udfordring for de fleste.

Morten Olsen

Kunne han finde på at vende tilbage? Rygtet har faktisk kørt et stykke tid, men tvivlen handler om hans samboende Mireille, der er belgier og ikke har den store tilknytning til Danmark. Hvis han kommer i spil, er der slet ingen tvivl om, at han vil kræve klare retningslinjer for sit ansvar, og hvad Jan Bech kan tillade sig at blande sig i.

Det vil være et scoop, hvis Troels Bech kan ansætte ham.

Erik Hamrén

Den svenske landstræner bliver ledig på markedet til sommer, når Sverige er færdig ved EM. Han kender Superligaen og er velorienteret om det skandinaviske marked. Men man kan tvivle på, om profilen passer helt perfekt til Brøndby.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Michael Laudrup

Da han rejste i 2006, skete det ikke ligefrem i fred og fordragelighed. Men nu er der andre folk ved roret. Man kan bare tvivle på, om Michael Laudrup kan finde på at vende hjem for at træne Brøndby igen. Han er ikke typen, der gider al den fokus, der vil være på hans person i det offentlige rum.

Brøndby-ledelsen går efter kvalitet frem for nationalitet. (Foto: Jens Dresling) Brøndby - 10. mar. 2016 - kl. 12:53 Brøndby jagter udenlandsk toptræner

Lars Seier forsvarer sin gode ven Jan Bech Andersen. (Foto: Lars Krabbe) Brøndby - 10. mar. 2016 - kl. 07:18 Lars Seier nedsabler Jan Bech-kritikere: Tag jer sammen!

Arkivfoto: Lars Poulsen Brøndby - 10. mar. 2016 - kl. 07:01 Oscar-show: Brøndby står i lort til halsen

Her siger Thomas Frank farvel

1 af 2 Jan Bech og Troels Bech skal på træner-jagt. (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 
74 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere