Hvor er målene, Brøndby? Den store målkrise

Thomas Franks tropper er det mindst scorende mandskab på hjemmebane i hele Superligaen

Thomas Frank har grund til at være skuffet over Brøndbys få scoringer på hjemmebane. Med sølle seks mål er de Superligaens mindst scorende i egen hule. (Foto: Anita Graversen)
Thomas Frank har grund til at være skuffet over Brøndbys få scoringer på hjemmebane. Med sølle seks mål er de Superligaens mindst scorende i egen hule. (Foto: Anita Graversen)

Sølle seks mål i ni hjemmekampe!

Brøndbys usle hjemmebanestatistik fortæller alt om, hvor det har haltet i efteråret for Brøndby. I fire af ni hjemmekampe har Brøndby slet ikke scoret.

De har godt nok besejret FC København og FC Midtjylland i egen hule, men de har i den grad slidt med at skabe store, åbne chancer, når modstanderen har pakket sig lidt og satset på omstillinger.

Mod AaB var billedet det samme, som tidligere på efteråret. Brøndby savner kvalitet på den sidste tredjedel af banen.

Brøndbys sammenbrud

De har problemer med at sætte modstanderne under et massivt pres.

Cheftræner Thomas Frank forklarer:

- Måske er det en tilfældighed, at vi ikke har scoret målene på hjemmebanen. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at vi skal skabe kampene på Brøndby Stadion. Når du har den udfordring kræver det, at du har spillere, der kan noget på egen hånd. Det kræver også, at du kan lægge et stort tryg eller sætte fine spillemønstre sammen. Vi må erkende, vi lige nu slider med alle tre ting, fastslår Thomas Frank.

Et problem hos Brøndby er, at holdet savner kreativitet, når kaptajn Kahlenberg har så store udfald, som det var tilfældet i går.

- Når du ikke har sammenhæng i dit presspil, så er AaB dygtige til at spille udenom dig. Derfor kom vi til at se dumme ud specielt i første halvleg, siger Thomas Kahlenberg og slår fast:

- Vi kom til at løbe for meget efter AaB, som får mange gode omstillinger. Og så dækker vi alt for dårligt op som hold, erkender Brøndby-kaptajnen.

Likviditeten under pres i Brøndby: Vi har penge nok

For landsholdskollega Daniel Agger var billedet heller ikke særlig positivt.

- AaB var bedre og dygtigere end os, mener Daniel Agger, der leder lidt efter, hvor han ser Brøndbys niveau for efteråret.

- Det her har været vores niveau de seneste par kampe, selv om jeg synes niveauet var højere i dag end mod AGF.

- AaB har i hvert fald et topniveau, der er en del over vores. Men vores niveau er vel et udtryk for det vi har set over de seneste mange kamp, mener Agger, der erkender, at Brøndby skal ramme en stabil periode for at indfri forventningerne.

- Vi skal ramme en stime for at nå i top-3. Vi kan godt gøre det, men det bliver helt sikkert ikke nemt, fastslår han.

Det har ikke stået i Thomas Frank bog, at Brøndby skal være fem point fra målsætningen om top-3, men han tager den pressede situation roligt, selv om situationen ligner lidt billedet fra sidste efterår. Her var Brøndby syv point efter Randers, da holdene gik på juleferie.

- Vi har et hold, der kan spille i top-3. Jeg skal se tingene i det store billede og det gør vi op efter 33 kampe. Vi har en rigtig god og realistisk målsætning, som jeg er sikker på, vi opfylder, fastslår Thomas Frank.