I værste fald: Brøndby har kun 25 dage til at få ny bane klar

Brøndby risikerer at stå i en situation, hvor der kun er 25 dage mellem sidste Superliga-kamp og første opgave på den europæiske scene

Brøndby har i værste fald kun 25 dage til at få en ny bane klar, hvis de kvalificerer sig til Europa League. Det kan tvinge klubben til at spille hjemmekampen et andet sted. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby har i værste fald kun 25 dage til at få en ny bane klar, hvis de kvalificerer sig til Europa League. Det kan tvinge klubben til at spille hjemmekampen et andet sted. (Foto: Lars Poulsen)

Det forekommer urealistisk og nærmest umuligt, hvis Brøndby skal nå at have en ny bane klar fra Superligaen slutter 7. juni til kampene begynder på den europæiske scene 2. juli.

25 dage risikerer Brøndby kun at have, hvis klubben kvalificerer sig til Europa og skal spille på hjemmebane i den første kamp i første runde til Europa League.

Hvis Brøndby derimod får udekamp i første runde, vil der gå én uge længere - 32 dage - fra den sidste Superliga-kamp mod Esbjerg til den første kamp i kvalifikationen til Europa League.

Ny baner tager 6-8 uger
Brøndbys sportschef Per Rud har tidligere slået fast over for Ekstra Bladet, at det under normale omstændigheder tager seks-otte uger at anlægge en ny bane.

Se også: Elendigt græs kan koste Brøndby hjemmebanen

Hvis ikke Brøndby vælger en alternativ løsningsmodel med at anlægge en ny bane, vil det være umuligt at spille europæisk fodbold på Brøndby Stadion allerede i begyndelsen af juli.

Nu er Brøndby, der aktuelt indtager fjerdepladsen i Superligaen, på ingen måder sikre på europæisk deltagelse til den kommende sæson.

Fjerdepladsen giver faktisk kun adgang til europæisk fodbold, hvis FC København samtidig vinder pokalturneringen.

Hvis Brøndby derimod slutter på tredjepladsen, ændrer det ikke synderligt på tingene. Så skal Brøndby også træde ind i kvalifikationen til Europa League i 1. runde.

Se også: DBU indleder sag mod Agger

Lyngby, Gladsaxe eller Farum
Hvis Brøndby kvalificerer sig til Europa League, kan det således betyde, at klubbens hjemmekamp bliver flyttet væk fra Brøndby Stadion, fordi banen på så kort tid ikke kan nå at blive klar.

Det kan bringe Brøndby i en situation, hvor man skal leje sig ind hos konkurrenterne for at afvikle hjemmekampen enten 2. juli eller 9. juli.

Det kan tvinge Brøndby til at leje sig ind på et andet stadion. Umiddelbart er der reelt kun fire muligheder i Københavns-området - Parken, Lyngby, Gladsaxe eller Farum.

Parken er definitivt udelukket. Derved vil der reelt kun være tre alternative baner - Lyngby, Gladsaxe og Farum.

Problemet med at spille på Farum Park er, at FC Nordsjælland aktuelt også kæmper for en plads i Europa. Det kan betyde, at klubben selv skal bruge banen samme aften, som Brøndby eventuelt skal spille.

Se også: Agger om pippende Sviatchenko: Hurtigere på tasterne end på banen

44 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere