Indsamling stikker helt af: Vil sikre Brøndby-stjerne med store summer

Brøndby-fanen Kenneth Andersen startede fredag en indsamling til fordel for købet af Brøndby-profilen Hany Mukthar. Interessen og støtten fra de mange supportere var overvældende og på bare få minutter blev der samlet mange penge ind

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Frikøbsklausulen på Brøndbys magiske målsluger og midtbanekreatør Hany Mukhtar er 10 mio. kroner. Det er den pris, som klubben på Vestegnen må betale, hvis de vil være sikre på, at deres guldfugl forbliver i Brøndby efter sommerens transfervindue og ikke flyver tilbage til portugisiske Benfica.

Ekstra Bladet har tidligere kunne berette, at Brøndbys spillerbudget for den kommende sæson nok kommer til at lande på i omegnen af 55 mio. kroner. Og så er 10 mio. kroner derfor mange penge at bruge på at købe en enkelt spiller fri af sin kontrakt.

Og det tvivlsomme regnestykke har nu fået en lille gruppe af Brøndby-supportere til at komme op med en fiks idé.

Juvelen skal sikres
26-årige Kenneth Andersen startede fredag en indsamling på hjemmesiden Caremaker.dk med det ene og simple formål at samle tilstrækkeligt med penge ind til direktionen i Brøndby, så købet af klubbens nummer 10, dermed kan blive en realitet.

- Mukhtar har været vores juvel hele året. Der har været en masse snak om, at han ville blive for dyr for Brøndby, så vi var et par stykker, der kom på selve ideen med en indsamling. Hvis vi alle sammen bare lagde et par hundrede kroner, så ville beløbet jo hurtigt stige, lyder det fra Kenneth Andersen, der ligesom mange andre trofaste Brøndby-tilhængere ville have enormt svært ved at vinke farvel til klubbens sprudlende, tyske U21-landsholdsspiller.

- Han betyder alt. Det er ham, der gør hele forskellen lige nu. Uden Mukhtar ville der slet ikke blive spillet samme slags fodbold i Brøndby. Han passer perfekt ind under Alexander Zorniger (Brøndbys cheftræner, red.), fortsætter han.

60913774.jpg

Zorniger: Ingen roser til magiske Mukhtar

Indsamling stak helt af
Det skulle da også hurtigt vise sig, at det ikke blot var initiativets ophavsmænd, der var begejstrede for ideen. Indsamlingen nåede kun at være aktiv i omkring otte minutter, før der allerede havde været 400 besøgende og indsamlet over 10.000 kroner. Af sikkerhedsmæssige grunde valgte Kenneth Andersen derfor midlertidigt at sætte projektet på pause, så ledelsen i Brøndby også kunne blive involveret i sagen.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at det ville gå så stærkt. Det var fuldstændig vanvittigt, men det viser bare det store sammenhold, der eksisterer i den her klub, fortæller Kenneth Andersen, der udover at få sin indsamling delt på diverse sociale medier også fik adskillige henvendelser fra folk, som alle ville donere svimlende summer.

- I alt kunne der vel næsten samles 300.000 kroner ind på de første ti minutter. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad det kunne være blevet til, hvis indsamlingen ikke var blevet sat på pause.

- Det er hverken ment som et aktiekøb eller som et medejerskab. Det er simpelthen et sponsorat til Brøndby. En økonomisk hjælp, så de kan købe ham fri. Vi vil se, hvad vi kan skrabe sammen og kalde det vores bidrag, siger han.

BIF-boss indrømmer svært dilemma: Det er dyrt

Vanskeligt i praksis
Sportsdirektør i Brøndby, Troels Bech, roser initiativet, men i praksis er han dog ikke helt sikker på, at det kan lade sig gøre.

- Jeg har kæmpe sympati for ideen. Først og fremmest vidner det om det store og stærke fællesskab, som lige netop er Brøndbys kendetegn, siger Troels Bech.

- Men der kan være en række komplikationer i forhold til at få sådan en indsamling ind i vores budget. Jeg forstår initiativet og synes, at det er et kæmpe plus. Hvis det er en gave, må man vel gerne tage i mod den… Men som sagt, er det nok ikke den mest gangbare måde at støtte os på lyder det fra Troels Bech, der dog er hurtig til at komme med et godt alternativ til indsamlingsmetoden:

- De penge, som fansene vælger at lægge i projektet, kunne måske i stedet bruges til at støtte vores tifo-afdeling eller ved at købe en ekstra pølse på stadion. Måske allerhelst en Brøndby-trøje, siger Troels Bech, der trods alt glæder sig over den store opbakning omkring klubben.

Men Kenneth Andersen øjner stadig chancen for at kunne spæde lidt til i klubbens pengekasse, så Mukhtar i fremtiden også kan skabe magiske øjeblikke i den blå-gule trøje.

- Hvis det er muligt, at støtte klubben økonomisk, så ville vi jo også blive en endnu større del af holdet. Det ville være helt fantastisk og en historie, som med garanti ville gøre brandet meget større. Han er uden tvivl én af Superligaens største profiler, og interessen ville kun blive større for ham, hvis han skulle ende med at blive i klubben i et par år, lyder det fra den håbefulde Kenneth Andersen.

TV: Brøndby i pokal-semifinale efter Mukhtar-show - se ALLE seks mål her:

Skrappe Zorniger gør det igen: Sender Brøndby-holdet på natteløb

Magiske Mukhtar sendte Brøndby videre

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+