Jubilæum! Legestue og guldregn over Brøndby Stadion

I dag er det præcis 10 år siden Brøndby sidst vandt det danske mesterskab. Titlen blev fejret med en knusende 7-0-sejr over Herfølge på hjemmebane

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

- Brøndby er uden tvivl Danmarks bedste hold.

Nej, desværre for Brøndby-fansene er det ikke et citat fra nutiden, der er fremhævet i denne artikel. Disse ord blev i stedet sagt af fodboldfans og eksperter for præcis 10 år siden, da Vestegn-klubben sikrede sig deres seneste mesterskab.

For i 2005 var Brøndby det bedste hold i den bedste danske række. Bare spørg tre spillere i den nuværende trup om, hvor godt de blå-gule spillede i den periode.

Kan du huske det? Her startede FCK's gyldne æra

Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Daniel Agger var alle tre med til at vinde det 10. danske mesterskab, da Brøndby fejede al modstand til side og sikrede sig guldet med Michael Laudrup som træner - og dét med 12 point ned til rivalerne fra FCK på andenpladsen.

Holdet var især kendt for et bundsolidt forsvar og for at spille sprudlende offensiv-fodbold - og på hjemmebane var Laudrups tropper frygtindgydende. Bare spørg FC København, der blev gennembanket med 5-0 i den sæson.

TV: Brøndbys 5-0-ydmygelse af FCK

Et andet hold, der også fik store tæsk på Brøndby Stadion var Herfølge Boldklub. Hjemmeholdet havde allerede sikret sig det danske mesterskab nogle runder forinden, men der blev ikke af den grund sparet på krudtet i sæsonen sidste kamp.

Hele 7-0 stod der på stadiontavlen efter de 90 minutter, hvor Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander, Per Nielsen og Morten Skoubo alle bidrog med scoringer i den helt store magtdemonstration mod det allerede nedrykkede udebanehold.

Gense Brøndbys store mesterskabsfest og legestue i videoen øverst i artiklen, hvor hjemmeholdet i den grad satte tyk streg under, hvem der var bedst i Superligaen på daværende tidspunkt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+