Kække Agger: Her var det bedst at spille

Med et glimt i øjet fortalte den nu forhenværende fodboldspiller efter torsdagens pressemøde, hvor karrierens bedste år blev tilbragt

Se interviewet med Agger her

Se Agger fortælle herover artiklen

Efter flere ugers spekulationer om et muligt eventyr i Tyrkiet, afslørede Daniel Agger torsdag formiddag, at han stopper sin karriere som professionel forboldspiller.

- Jeg stopper. Jeg har en mental træthed, og jeg er mættet. Jeg er, som jeg vil være, men der er hele tiden småskavanker, og jeg er ikke i nærheden af 100 procent, fortalte 31-årige Agger efter pressemødet, der løb af stablen i barndomsklubben Rosenhøj BK.

I den ydmyge Hvidovre-klub trådte Daniel Agger sine spæde fodbold-skridt, før han i en alder af 12 år skiftede til Brøndby IF.

Senere gik turen til mægtige Liverpool, som fra 2006 til 2014 kunne nyde godt af den lange danskers rolige forsvarsspil, før han vendte hjem og spillede sine sidste to sæsoner i Brøndby.

Undervejs blev det til 75 kampe og 12 mål på det danske A-landshold.

Landstræner Åge Hareide prøvede til det sidste at ændre på Aggers beslutning, dog uden held.

I hæj solskin annoncerede Daniel Agger sit stop. Foto: Jonas Olufsen Landsholdsfodbold 45 minutter inden stop ringede telefonen: Prøvede desperat at bremse Agger

Da Ekstra Bladet efter torsdagens pressemøde spørger, for hvilket hold Agger har sat størst pris på at spille, falder svaret prompte.

- Herude på den her bane, lyder kækt fra Daniel Agger, som peger over på barndomsklubben Rosenhøjs velplejede plæne, der i dagens anledning er badet i sollys.

- Ej, jeg tror, det er en blanding. Jeg har altid sat pris på at spille fodbold. Jeg har elsket at spille fodbold. Det er jo også derfor, jeg er blevet ved, selv når det så hårdest ud, uddyber Agger, der siden 2010 har været gift med Sofie Nielsen.

Største øjeblik
Familiefaren har haft en karriere med flere mindeværdige øjeblikke, men hovedpersonen selv peger selv på én oplevelse som værende den største.

- Jeg har virkelig været heldig. Jeg har opnået rigtig meget, og jeg har spillet store kampe og fået gode oplevelser. Men hvis jeg skal hive en ud af mængden, så er det at score i en Champions League-semifinale og gå videre i finalen. Det kan næsten ikke gøres bedre, vurderer Agger.

Målet blev scoret i 2007 mod Chelsea, hvilket betød, at de to engelske hold måtte afgøre semifinale-slaget i straffesparkskonkurrence.

Liverpool tabte finalen 2-1 til italienske Milan.

Daniel Agger er populær i både ind og udland (Foto: Jan Sommer) Brøndby Such a shame!: Sådan reagerer fodboldverdenen på Agger-exit

I løbet af sine otte år i Beatles-byen havde Daniel Agger tilbud fra andre interesserede klubber, men han fortryder ikke, at han blev i det britiske.

- Nej, fortryder det ikke, men det kunne have været sjovt at prøve. Jeg fik så heldigvis nogle andre gode oplevelser, og jeg havde en klub, som troede 100 procent på mig. Så ville jeg også gerne være med, men så måtte jeg også vælge fra, siger Daniel Agger, som nu vil bruge tid på at fokusere på familien og sine forskellige virksomheder.

Daniel Agger er en del af virksomheden Tattoodo. Her kan du se ham besøge Copenhagen Ink Festival i København tilbage i 2013. (Video: Stig Thøgersen) 

Her kan du se hele interviewet med Daniel Agger efter torsdagens pressemøde, hvor han annoncerede sit stop som professionel fodboldspiller

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer