Kæmpe Brøndby-nedtur: Rødt kort og top-3 i tynd tråd

Tam og uinspireret indsats, da Brøndby tabte til Viborg – Agger ud med skade og involveret i Viborgs sejrsmål

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Brøndby får meget svært ved at leve op til klubbens målsætning om en plads i top-3 i sæsonen. 0-1 nederlaget til Viborg foran 10.116 tilskuere på Brøndby Stadion gjorde situationen ekstra problematisk for Brøndby-spillerne.

Nu er sølvet definitivt væk, bronzen hænger i meget én tynd tråd. FC Midtjylland skal blot vinde én af de to sidste kampe for at sikre sig mindst bronzemedaljerne.

Brøndby kommer til at spille kvalifikation til Europa League, hvis de evner at holde AaB bag sig i de sidste to kampe.

Efter tre sejre i træk var det et tamt, ideforladt og uinspireret Brøndby-mandskab, der tog mod gæsterne fra Viborg. De fik den første sejr på Brøndby Stadion i 18 år – siden 1998.

 

Brøndby var uden dynamik og gennembrudskraft. De forsøgte at gå længere frem på banen efter pausen, hvor Daniel Stückler havde afløst en totalt anonym Andrew Hjulsager.

Det sendte Teemu Pukki på højrekanten og Stückler ind centralt sammen med Kamil Wilczek. Men Brøndby sled med at finde pladsen og skabe chancerne.

Kom så Brøndby vis I vil vinde, brølede de fra Sydsiden efter pausen ned mod Brøndby-spillerne. Et budskab, der slet ikke blev hørt.

Brøndby havde bolden mest, men det blev febrilsk og uden ide. Tættest på scoring kom Johan Larsson, der sparkede et frispark lige forbi den ene opstander.

Elmander smidt ud
Brøndby blev mod slutningen reduceret til ti mand, da indskiftede Johan Elmander blev smidt ud efter at have modtaget sit andet gule kort i løbet af mindre end en halv time.

Det sidste kort blev givet efter en luftduel, hvor Elmander ramte Jacob Egeris i ansigtet med sin arm.

Den indskiftede Viborg-spiller blødte fra ansigtet og måtte lade sig udskifte, mens en frustreret Johan Elmander løb direkte i omklædningsrumet.

Nu sidder han definitivt ude torsdag mod Hobro, hvor også Daniel Agger må betegnes som mere end tvivlsom. Læg dertil, at Thomas Kahlenberg stadig sidder ude med en muskelskade.

Elmander får med stor sandsynlighed kun én spilledags karantæne. Derfor kan han spille afskedskamp søndag på Brøndby Stadion.

TV: Elmander smidt ud: Flækker øjenbryn på modstander

Gigantisk pibekoncert
Brøndby blev sendt til pause med en gigantisk pibekoncert fra hjemmepublikummet efter en elendig første halvleg. Den klart svageste i foråret i Superligaen, der ellers har budt på fem sejre og én uafgjort på Brøndby Stadion.

Men oven på tre sejre i træk var det skuffende, hvad Brøndby leverede før pausen. Der var slet ingen selvtillid eller gejst hos spillerne.

Det blev ikke bedre af, at Daniel Agger fik en kedelig hovedrolle efter blot fem minutters spil.

Daniel Agger sparkede bolden op i luften på banens midte. Viborg var hurtige på bolden og fangede hjemmeholdet lidt i ubalance.

Jesper Juelsgård kom på mellemhånd og så havde Mathias Wichmann let ved at score forbi Frederik Rønnow.

Agger ud med lægskade
En kold dukkert for Brøndby, der midtvejs i halvlegen måtte udskifte anfører Daniel Agger.

Søren Frederiksen fik en advarsel for en voldsom tackling på Agger. En tackling, der virkede hensynsløs og lignede et rødt kort, fordi Viborg-spilleren slet ikke kunne nå bolden i situationen.

Daniel Agger forsøgte at spille videre, men efter fem minutter måtte han opgive med store smerter i venstre læg.

Som halvlegen udviklede sig havde Brøndby kun sporadiske chancer. Kamil Wilczek sparkede forbi mål på en god mulighed.

Til gengæld var gæsterne flere gange nærgående. Sebastian Andersen sparkede i sidenettet på en god chance og Mathias Wichmann appellerede for straffespark, da bolden ramte indskiftede Svenn Crone på armen.

TV: Se situationen med Daniel Agger her:

 

 

Daniel Agger kan mandag aften måske spille sin næstsidste kamp for Brøndby. Interessen fra Fenerbahce er brandvarm. (Foto: Christer Holte) Brøndby Så tæt er Agger på Fenerbahce

Ariel Nunez vender hjem til Vestegnen. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby får angriber tilbage fra Paraguay

149 kommentarer
Vis kommentarer