Kæmpe farvel-fuser

Den bebudede afbrænding af Kamil Wilczek-trøjer i Brøndby blev aflyst i 11. time - men de fremmødte fik da sunget smædesange mod den polske angriber

Brøndbyfansene sagde et sidste farvel til Kamil Wilzcek, der har taget det forbudte skifte til FC København. TV: Ekstra Bladet

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Indtil for et par dage siden var Kamil Wilczek en særdeles populær herre i Brøndby.

Den polske angriber har scoret flest superligamål for klubben, men skiftet til FC København har konverteret al glæde til vrede.

Den skulle torsdag slippes løs på Brøndby Stadion, hvor fans havde arrangeret en event, hvor man kunne afbrænde sine trøjer med Wilzceks navn og nummer 20 på ryggen.

Men den happening løb ud i sandet på den københavnske vestegn, hvor 5-600 Brøndby-fans ellers havde samlet sig og gjort klar til det helt store.

Men da en større gruppering af klubbens hårdere fan-kerne dukkede op og tog styringen, tog begivenhederne en drejning.

For først takkede en talsmand for fremmødet og fik derefter kastet en bunke trøjer ind i midten af skaren. Men kort efter tog han igen ordet og aflyste:

- Det er godt at se jer. Der er for mange medier i dag, og det er ikke derfor, vi er her. Fuck medierne!

- Derfor kommer vi ikke til at brænde trøjerne af i dag. I stedet vil vi lave noget med dem til første hjemmekamp, gjaldede beskeden ud.

Det skete på Brøndby Stadion

Kl. 18.30: De første fans har indfundet sig i Fanzonen. Flere har plastikposer med. Indholdet er ikke til at tage fejl af: Letantændelige Kamil Wilzcek-trøjer i polyester.

Kl. 19.00: Der er nu cirka 300 fans samlet. De har dannet en halvcirkel ved Fanzonen. Det trækker op til, at der i midten skal brændes trøjer af.

Kl. 19.10: Den første rastløshed indfinder sig - for der sker ingenting.

Kl. 19.16: En fangruppering kan ikke holde sig tilbage længere og begynder at synge: 'FC-blod på trøjen'. En meget symbolsk slagsang til dette arrangement, der bliver fulgt op af diverse skældsord: - Fuck, Kamil. Fuck den luder.

Men der er ikke den store opbakning, og det dør hurtigt ud.

Kl. 19.21: Nu sker der endeligt noget. Ultra-supporterne ankommer og skaber en del støj. De kyler trøjer ind i midten og begynder at synge: 'Spark og slå på FCK' og 'Din mor er luder i Polen'.

Kl. 19.24: Nu annonceres det, at afbrændingen af trøjer er aflyst.

Kl. 19.26: Første kanonslag får hele stedet til at runge. Fem romerlys bliver tændt.

Kl. 19.28: Andet kanonslag trykker mellemgulvene ind.

Kl. 19.30: To plakater bliver afbrændt.

Kl. 19.33: Sidste kanonslag brager, og de sidste vender snuden hjemad.

 


Noget af en fuser, må man sige, men protester kom der ingen af. Og da de bestemmende ultra vendte om på hælen og gik igen fulgte mange efter.

Flere blev dog tilbage i den flotte sommeraften og ville ikke lade chancen passere for at bruge de medbragte kanonslag og romerlys.

En mindre gruppe mente også, at der skulle brændes af. Derfor tændte de med stort besvær et romerlys og brændte en Wilzcek-plakat af. Og da den var reduceret til aske, kom der endnu en på det interimistiske bål.

Det blev velsignet med flere spytklatter og diverse skældsord:

- Fuck, dig din polske bøsseluder, lød det blandt andet - og så blev der ellers braget store kanonslag af for ligesom at markere, at nu var den aften slut.

Første hjemmekamp for Brøndby i den nye sæson er 13. september, hvor FC Nordsjælland kommer på besøg. Det er altså her, at man vil iværksætte en ny happening med alle Wilczek-trøjerne.

Du kan læse meget mere om Kamil Wilczeks kontroversielle skifte her:

Kamil Wilczek ser ud til at få en lønpakke i niveauet 15 mio. kr. i de tre år, han har indgået kontrakt med FCK. Foto: Philip Davali. FC København - 6. aug. 2020 - kl. 14:57 Wilczek lokket af monsterløn

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix Brøndby - 6. aug. 2020 - kl. 17:21 Brøndby i blodet: Fælles front mod Wilczek

Foto: Philip Davali FC København - 6. aug. 2020 - kl. 12:21 Nu taler Wilczek om skiftet

Se også: Ståle erkender: - Det er meget kontroversielt

Wilczek på træningsbanen torsdag på Frederiksberg. Foto: Philip Davali Brøndby - 6. aug. 2020 - kl. 14:03 Wilczek-citater undrer Brøndby-fans

Det er sådan vi bedst husker Kamil Wilczek. Som målscorer for Brøndby. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 6. aug. 2020 - kl. 10:10 Det rene vanvid!

 

1 af 7 Flere hundrede brøndbyfans var mødt frem, men måtte se langt efter et trøje-bål. Foto: Ekstra Bladet
2 af 7 Mange havde taget deres famle trøjer med, så de kunne ryge på bålet. Foto: Ekstra Bladet
3 af 7 Den samlede bunke med trøjer var ikke videre imponerende. Og det endte da også med en aflysning. Foto: Ekstra Bladet
4 af 7 En gruppe unge knægte blev kommangderet frem for at samle trøjerne ind. De skal i stedet bruges til første hjemmekamp i september. Foto: Ekstra Bladet
5 af 7 I alt seks romerlys blev affyret - der var jo ingen grund til at tage dem med hjem igen. Foto: Ekstra Bladet
6 af 7 De sørgelige rester efter afbrændingen af to plakater. Foto: Ekstra Bladet
7 af 7 Der blev brændt af på Brøndby Stadion. To plakater mødte deres endeligt ved mødet med et romerlys. Foto: Ekstra Bladet