Kæmpe-karantæner efter Brøndby-overfald

Omonia Nicosias træner og anfører får langvarig udelukkelse efter de gik amok

Brøndby-spillerne tog til Cypern med svækket selvtillid, men kampen blev en manddomsprøve, som de blå-gule siden har brugt til at rejse sig i Superligaen (Foto: René Schütze)
Brøndby-spillerne tog til Cypern med svækket selvtillid, men kampen blev en manddomsprøve, som de blå-gule siden har brugt til at rejse sig i Superligaen (Foto: René Schütze)

UEFA slår hårdt ned på Omonia Nicosia efter skandalekampen mod Brøndby for to uger siden.

Både anfører Nuno Assis og cheftræner Costas Kaiafas får opsigtsvækkende lange karantæner efter de efter slutfløjtet i Europa League-kampen kogte over efter eliminationen.

Elegante Nuno Assis mistede fuldstændig hovedet over for Magnus Erikson og slog Brøndby-spilleren i de ophidsede minutter efter dommer Harald Lechner havde fløjtet af.

Se også: 30 millioner på spil for Brøndby i aften

Den aktion udløste rødt kort. Og straffen fra UEFA er til at få øje på. Den 37-årige elegantier får seks spilledages karantæne, hvilket i praksis betyder, at han formentlig ikke kommer til at spille flere internationale kampe i de europæiske klubturneringer.

Også træner Costas Kaiafas får lang tid til at tænke over sin opførsel. Han har nemlig fået fem kampe i skyggen.

- Stemningen omkring kampen var intens, men om det var det, der afledte, at det blev så grimt, skal jeg ikke sige. Men Omonias træner især var gennem hele kampen - og det var også i pausen og ved slutfløjtet - helt oppe på den store klinge, fortalte Brøndbys sportsdirektør Troels Bech efter kampen til Ekstra Bladet.

- I pausen var han pludselig i infight med Johan Larsson, som han havde fat i kraven af med begge hænder og der var stor tumult i spillertunnelen.

Se også: Godt nyt for Brøndby: Daniel Agger starter inde i EL-brag

- Det var noget, som betød, at vi blev nødt til at få fulgt vores spillere ind i omklædningsrummet, så det ikke eskalerede, sagde sportsdirektøren.

- Efter kampen kastede træneren med fyldte vandflasker efter os der nede, men jeg ved ikke om nogle af vores spillere blev ramt, sagde Troels Bech.

Ud over det rent sportslige, så rammes Omonia også af en bøde på 70.000 euro, fordi kampen måtte afbrydes, da Omonia-tilhængerne overdængede den ene linjevogter med kasteskyts efter annulleringen af Cilian Sheridans scoring til 3-2 midt i anden halvleg.

Bøden gives også for 'spytteri og dårlig opførsel over for trænere og reserver på Brøndbys bænk.'

Se også: Arnesen takkede nej: Nu kan Brøndby gafle jamaicaner

Gense det vilde drama på Cypern:

38 kommentarer
Vis kommentarer