Kæmpe niveauforskel: Brøndby mærkede egen medicin

Brøndby skal være bedst til presspillet, men netop det blev de slået på mod et veloplagt FCK-mandskab

Brøndby har meldt en række ny strategi ud. En del af den handler om presspillet. Noget, der ikke fungerede godt mod FC København søndag aften i Parken. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby har meldt en række ny strategi ud. En del af den handler om presspillet. Noget, der ikke fungerede godt mod FC København søndag aften i Parken. (Foto: Lars Poulsen)

I onsdags præsenterede Brøndby den nye strategi for de kommende otte år. Ét af hovedområderne er, at Brøndby skal være blandt de bedste til presfodbold i Danmark.

Netop den medicin benyttede FCK til at besejre Brøndby i Parken. Et massivt pres af Brøndby-spillerne overalt på banen betød, at Brøndby-spillerne aldrig fik ro og tid på bolden.

Brøndby blev besejret med det middel, som de på den korte bane skal være Danmarksmester i.

Nederlaget i Parken til FCK var den 17. kamp i træk i Superligaen i nationalarenaen, hvor det ikke er lykkes Brøndby at vinde. Ikke siden september 2004 har Brøndby vundet i Superligaen mod FCK i Parken.

Og styrkeforskellen på de to mandskaber i Parken var markant. Det er mange år siden, at niveauet har været så stor i et indbyrdes opgør mellem de to arvefjender.

- Vi taber kampen på vores første halvleg. Den kunne vi ikke være bekendt. Hvis vi skal have point mod FCK, skal vi være meget bedre med bolden og skarpere i nærkampene, erkender Auri Skarbalius og uddyber:

- Vi gav alt for meget væk før pausen og var heldige med ikke at være bagud med mere end ét mål til pausen.

Brøndby skabte alt for lidt. Indskiftende Christian Nørgaard havde et hovedstød indenfor rammen og Teemu Pukki et forkølet langskud. Det var de farligste forsøg i en kamp, hvor det må bekymre Brøndby-lejren, at kantspillerne – David Boysen og Christian Jakobsen – ikke satte mange fødder rigtigt på Parkens græstæppe.

Se Nicolai Jørgensens to kasser mod Brøndby:

Brøndby-træneren mener til gengæld, at hans hold havde godt styr på tingene efter pausen.

- Det lykkes for os efter pausen at punktere deres spil. Vi havde flere gode perioder efter pausen.  På onsdag i pokalkampen skal vi være meget mere ærgerrige, hvis vi skal i finalen, påpeger han.

Helt anden opgave onsdag
Daniel Agger var tilbage på Brøndby-mandskabet efter den skade i baglåret, han pådrog sig for tre uger siden. Han havde lidt problemer i det første kvarter, hvor hele Brøndby-mandskabet sejlede rundt og kun blev reddet af Frederik Rønnows stabile præstationer.

- 2-0 var et fair resultat, fordi FCK er skarpere på de afgørende punkter. Vi var på hælene og vandt hverken dueller eller andenbolde, påpeger Daniel Agger, der overtog kaptajnbindet den sidste halve time efter Thomas Kahlenberg var skiftet ud.

Agger savnede Brøndbys fans i Parken, men han havde forståelse for, at de blev væk.

- Vi har fuld forståelse for vores fans. Vi forstår og accepterer, at de ikke dukkede op. Selvfølgelig er det altid rart at have opbakning. Når vi er på udebane, så føles det som en hjemmebane. Det er en luksus, du har som Brøndby-spiller, fastslår han.

Han ser nu frem til opgøret onsdag på Brøndby Stadion, hvor op imod 25.000 vil være på plads.

- Onsdag er en helt anderledes kamp i en anden turnering. 1-1 er et godt udgangspunkt for os. Men vi skal gå efter at vinde kampen på Brøndby Stadion  

- Vi vil alle gerne spille pokalfinale, men det kræver vi leverer et resultat onsdag aften, påpeger han.

Var du i Parken søndag og se fodbold? Eller var en ven eller et familiemedlem? 29.178 så FC København baske rivalerne fra Brøndby med 2-0. Du får nu helt unikt muligheden for at se, om du kan finde dig selv eller en du kender med EKSTRAs helt nye spot dig selv feature: Plus Spot dig selv: Var du i Parken til derbyet?

6 kommentarer
Vis kommentarer