Annonce:
Annonce:

Kahlenberg lover: Jeg skal slutte i Brøndby

- Kampene mod FCK er de største klubkampe jeg har oplevet i karrieren, selv om jeg både har spillet mod Bayern München og Paris Saint-Germain, siger Thomas Kahlenberg

Varm op til derbyet her
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Hvis der findes nogen med den mindste tvivl om Thomas Kahlenbergs fodboldmæssige kvaliteter, bør de smutte forbi bane 3, hvor Brøndby normalt træner.

En hofteoperation, seks uger på krykker og en lang genoptræning på fire måneder får ham ikke til at glemme færdighederne på græstæppet. ’Kalle’ er med afstand den spiller i Brøndby-truppen med de fineste tekniske færdigheder.

Han har siden operationen i maj kun trænet 10 gange med holdkammeraterne og spillet blot en halv time i pokalkampen onsdag mod Holbæk. Derfor kommer New Firm mødet mod FC København lige tidligt nok til, at Thomas Frank tør satse på ham fra start i en fysisk krævende kamp med mange dueller.

Annonce:

Starter på bænken
- Kampene mod FCK er altid meget specielle. Men man skal passe på ikke at lade sig rive med, Det har været et langt skadeforløb for mig. Og lige nu glæder jeg mig bare over, at jeg har gjort store fremskridt, er i god fysisk forfatning og er smertefri. Så må vi se på, hvilken rolle jeg får i kampen, siger Thomas Kahlenberg.

Men ’Kalle’ får helt sikkert en rolle med udgangspunkt fra bænken, så Thomas Frank kan bringe ham i spil efter pausen.

For den 32-årige midtbanespiller har kampen for at vende tilbage været lang og krævende.

- Spørg min kone, hun vil nok mene, jeg har været lidt svær at være sammen med, smiler han.

Timingen for ham med operationen var heller ikke optimal. Han blev far for tredje gang to dage, før han skulle til München for at gennemgå hofteoperationen.

- Det betød seks uger på krykker, hvor jeg hverken kunne løfte min nye søn op eller gå en tur med ham i barnevognen. Det var en hård tid, forklarer han.

Brøndby er tæt på drømmeholdet

Annonce:

New Firm er det største
Efter otte år i udlandet i Auxerre og Wolfsburg, hvor han har spillet mod giganter som Paris Saint-Germain og Bayern München, er der ingen tvivl om, hvor højt han rangerer New Firm opgørene med rivalerne fra FCK.

- Det er de største klubkampe for mig. Det hersker der slet ikke tvivl om, fordi der er internationalt snit over de kampe. Kulissen er også noget særligt hver gang, fordi fansene ofte har lavet specielle tifoer til kampene. På den måde er de kampe meget bedre end det jeg har oplevet med både Auxerre og Wolfsburg, mener Thomas Kahlenberg.

Hjem for at blive
Han vendte hjem i 2013, hvor han lavede en aftale til 2017. Projektet i Brøndby er ét han er dedikeret til. Formentlig ikke kun til 2017, men måske længere.

- Vi skal jo vinde guld i 2018, så jeg må nok tage ét år mere som aktiv, smiler Thomas Kahlenberg.

Han er på ingen måder kommet hjem i jagten på en sidste indbringende kontrakt i udlandet. Han og familien - konen og de tre børn - har slået rødder i Danmark.

Annonce:

- Jeg går stærkt ud fra, at Brøndby er min sidste klub. Jeg spiller ikke i Brøndby, fordi jeg skal videre til et andet sted. Jeg har bundet mig til et projekt, som jeg vil være med til at bringe frem mod målet – guldet i 2018, forklarer han.

Bedste trup i flere år
På trods af skæverten i søndags mod AaB ser Brøndby-kaptajnen udvikling og fremskridt på Vestegnen i løbet af de sidste par år.

- Den trup vi har nu, er den bedste vi har haft de siden jeg kom hjem. I dag har vi langt mere kvalitet i truppen end for to år siden.

- Vi har opfyldt vores målsætninger. Nummer fire det første år. Nummer tre sidste sæson og samme ambition har vi i denne sæson. Det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke sigter højere. Men vi må også erkende, at både FCM og FCK spiller for spiller har bedre trupper end os. Før hed vores ambition altid top-2, men nu er det top-3, fordi vi også skal være realistiske, påpeger han.

Annonce:

Overvejer trænervejen
Når man i en alder af 32-årig netop har gennemgået en stor hofteoperation med håbet om at forlænge karrieren en smule, sidder man også tilbage med en erkendelse om, at der pludselig kan komme et helt nyt liv. Og det kan sagtens fortsætte med fodbold for Thomas Kahlenberg.

- Hvis du havde spurgt mig for tre-fire år siden, havde jeg blankt afvist at fortsætte i fodboldverdenen. Men efter jeg er kommet hjem til Danmark og har fået den rolle, jeg nu har i Brøndby, har jeg fået mod på lidt mere.

- Om det betyder, at jeg går trænervejen, må tiden vise. Men jeg er i hvert fald ikke afvisende overfor en fremtid som træner, siger Brøndby-kaptajnen, der endnu ikke har taget ét af de mange trænerkurser.

Superligaens nye jernmand: Brøndby er perfekt for mig

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: