Kender Brøndbys nye styrmand: - Han laver mål

Johnny Mølby var sammen med Jess Thorup træner for Sigurd Rosted i belgiske Gent. Han er sikker på, at Brøndby har gjort en fin handel

Sigurd Rosted kommer fra den belgiske liga, og nu skal han forsøge at gøre god figur i Superligaen for Brøndby. Foto: Florion Goga/Ritzau Scanpix
Sigurd Rosted kommer fra den belgiske liga, og nu skal han forsøge at gøre god figur i Superligaen for Brøndby. Foto: Florion Goga/Ritzau Scanpix

Brøndby IF har tirsdag præsenteret nordmanden Sigurd Rosted som ny spiller i den gule trøje.

Den 25-årige forsvarsspiller skifter til Brøndby IF fra den belgiske storklub Gent, hvor det i denne sæson ikke er blevet til ret meget spilletid. Det har Rosted taget konsekvensen af og underskrevet en fire-årig aftale med Brøndby.

Sigurd Rosted er et forholdsvis ubeskrevet blad i Danmark, men Johnny Mølby kender udmærket Brøndbys nye spiller. Mølby var assisterende træner for Jess Thorup i Gent i en periode i sidste sæson, og dermed har han stået på træningsbanen sammen med den norske midtstopper hver dag.

- Sigurd er det, jeg vil kalde en spillende midtstopper. Han er rigtig god i det opbyggende spil, men han er også fin i duelspillet i begge felter. Han lavede en del mål for os efter dødbolde, og det er helt sikkert en dimension, han også vil kunne tilføre Brøndby, siger Johnny Mølby til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Han er en stor spiller, som måske ikke er så hurtig, men han ser spillet utrolig godt og er meget klog. Det er helt sikkert noget, han lever højt på - hans forudseenhed. Og så er han en spiller, der generelt laver meget få fejl, og det er jo en kvalitet, man i høj grad ønsker af sine midtstoppere.

- Han fik en del spilletid i starten, da Jess og jeg stod i spidsen for holdet, men der er stor konkurrence i Gent, og så handler det om at være med, når toget kører.

Fodbold kan være svært at spå om, men Johnny Mølby tror, at Brøndby har gjort en fin handel denne tirsdag.

- Jeg tror helt sikkert, han kan gøre en god figur for Brøndby og i Superligaen. Der er forskel på den danske og den belgiske liga, og det skal Sigurd tilpasse sig, men det er jeg sikker på, han godt kan. Jeg tror helt sikkert, han bliver en fin spiller for Brøndby, lyder det fra den nuværende Vendsyssel FF-træner.

Sigurd Rosted træner første gang med i Brøndby IF onsdag, og det har han god tid til, for han er ikke udtaget til det norske landshold.

Forsvarsspilleren plejer at blive udtaget til det norske landshold, men Sigurd Rosted var ikke ét af de navne, Norges landstræner Lars Lagerbäck remsede op, da han tirsdag udtog truppen til EM-kvalifikationskampene mod Malta og Sverige i næste måned. Rosted har været udtaget ved samtlige lejligheder det seneste halvandet år, men det er altså slut nu.

Sigurd Rosted var fast mand i Norges centrale forsvar i UEFA Nations League, men han har siddet på bænken i alle hidtidige EM-kvalifikationskampe. Midtstopperen debuterede for Norge i en venskabskamp mod Albanien i marts 2016, og han blev matchvinder i 1-0-sejren.

Sammen med talentchef Claus Troelsen (tv.) er Horsens' Jeppe Kjær rejst til Italien, hvor angrebstalentet skal testes af Juventus. Foto: AC Horsens AC Horsens Dansk stortalent får chancen i Juventus
Paulus Arajuuri er nu fortid i Brøndby: Jens Dresling Brøndby Officielt: Forlader Brøndby øjeblikkeligt
Alexis Sanchez har ikke været i Solskjærs planer denne sæson. Foto: Matt Dunham/AP/Ritzau Scanpix Italiensk fodbold Kæmpe transfer på plads: United slipper deres bedst betalte

11 kommentarer
Vis kommentarer