Annonce:
Annonce:

Køhlert: Fik dødstrusler da Laudrup kom til Brøndby

Michael Laudrups skifte fra KB til Brøndby i starten af 1980'erne var ikke helt ukompliceret

Michael Laudrup skiftede i 1982 fra KB til Brøndby IF, hvor han spillede under blandt andre sin onkel, Ebbe Skovdahl. (Polfoto: Asger Sessingø)
Michael Laudrup skiftede i 1982 fra KB til Brøndby IF, hvor han spillede under blandt andre sin onkel, Ebbe Skovdahl. (Polfoto: Asger Sessingø)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Hvis man gik og troede, at noget så forkasteligt som dødstrusler er opstået med internettet og alle de nye muligheder for kommunikation i en verden, der er rent af lave, så kan man tro om igen.

I hvert fald i fodboldsporten er det noget, der rækker langt tilbage. Ifølge den tidligere Brøndby-træner Tom Køhlert eksisterede problemet allerede i starten af 80'erne, dengang en 17-årig Michael Laudrup skiftede fra KB til Brøndby.

For han fik selv trusler.

- Jeg tænker ind imellem tilbage på, da jeg hentede Michael i KB som 17-årig. Det var med dødstrusler osv. Så dette med at true folk med både det ene og andet er bestemt ikke ikke noget nyt. Den fandtes helt tilbage i starten af 80'erne. Rivaliseringen mellem Brøndby og København var skudt i gang, fortæller Brøndby-legenden i et længere interview med ligabold.dk.

Annonce:

Ekstra Bladet havde i første omgang misforstået citatet, som om det var Laudrup, der modtog trusler, men Køhlert forklarer, at det var ham selv, der blev skydeskive for trusler.

- Jeg fik et par breve med trusler, men hvad skal man gøre. Jeg slog det hen. Det var anonyme breve, så jeg slog det hen. Jeg glemte det med tiden. Men engang i mellem dukker det op igen, når man hører den slags historier andre steder fra, fortæller Køhlert.

- Jeg ville bare gerne forklare, at det der med trusler altså ikke er en ny ting. I Brøndby havde vi jo Finn Laudrup dengang, og da han stoppede, kom Michael til fra KB. Det var åbenbart for meget for nogle. Der var en rivalisering allerede dengang, men mest blandt de unge spillere, forklarer Køhlert.

Tom Køhlert er nu om dage træner i Vallensbæk i serie 1, men 40 år i Brøndby IF har naturligvis præget træneren, der fremhæver Per Bjerregaard som den mest betydningsfulde mand i dansk fodbold siden indførelsen af fuldtidsprofessionalisme.

Annonce:

Ligesom Køhlert fremhæver Laudrup som den bedste ambassadør for dansk fodbold uden for landets grænser.

Træneren kan i den forbindelse ikke nære sig for at gøre det klart, at han selv har spillet flere kampe for Brøndby, end Michael Laudrup har.

- Ifølge Brøndby IFs officielle kampstatistik har jeg spillet flere kampe på Brøndbys bedste hold end Michael Laudrup. Jeg nåede at spille 62 kampe på trods af, at jeg stoppede meget tidligt med at spille. Michael Laudrup nåede kun 57 kampe, inden han blev solgt til Juventus for at blive udlejet til Lazio. Sådan er der jo så meget folk ikke ved, lyder det fra den 67-årige træner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: