Kroppen sagde stop: Nu tager 'Kalle' pause fra fodbolden

- Jeg har ingen trænerkurser og skal ikke fortsætte i et trænerjob her og nu - nu trækker jeg stikket og tænker på min familie, siger fodboldpensionisten Thomas Kahlenberg

Thomas Kahlenberg indstillede søndag sin karriere. Nu skal han tænke over, hvad fremtiden bringer. Foto: Tariq Mikkel Khan
Thomas Kahlenberg indstillede søndag sin karriere. Nu skal han tænke over, hvad fremtiden bringer. Foto: Tariq Mikkel Khan

Det har været en af livets sværeste beslutninger, men nu, hvor det er slut, virker Thomas Kahlenberg afklaret med, at fodboldkarrieren er et overstået kapitel.

Brøndbys anfører har siden april sidste år kæmpet med hofte-problemer. Han er blevet opereret og det har været en lang sej kamp for at vende tilbage på højeste niveau. Han sæsondebuterede sidste søndag mod SønderjyskE og spillede de absolut sidste minutter på topplan mod FC Nordsjælland. Han blev klappet ud fra Brøndby Stadion oven på en karriere, der begyndte for 15 år og 16 dage siden med debuten i Parken mod FCK i en kamp, hvor Brøndby sikrede sig guldet.

- Jeg har troet på, jeg kunne komme tilbage helt til det sidste. Men jeg har den senere tid også måtte indse, jeg har for mange smerter i hoften til at spille videre. Min krop kan ikke bevæge sig tilstrækkeligt til at fortsætte på det her niveau, forklarer den 34-årige midtbanespiller.

Den definitive beslutning blev taget lørdag på et møde med sportsdirektør Troels Bech og cheftræner Alexander Zorniger.

- Jeg har hele tiden udskudt det, men lørdag tog vi snakken og jeg er måske ikke helt afklaret endnu. Jeg har i hvert fald ikke skænket fremtiden en chance, siger Thomas Kahlenberg.

Ingen trænerrolle her og nu
Han skal ikke fortsætte som træner. Det er i hvert fald ikke planen på kort sigt.

- Nu trækker jeg stikket. Om det bliver tre eller seks måneder, ved jeg ikke.

- Interessemæssigt er en trænerrolle spændende, men jeg kommer ikke til at tage et spring ind i den verden foreløbig. Jeg har heller ingen trænerkurser, forklarer den nu pensionerede fodboldspiller.

Nu vil ’Kalle’ bruge de næste måneder på at nyde sin familie. Og det han glæder sig mest til er, at han ikke hver evige eneste dag behøver at mærke efter i sin krop for at optimere tingene. Han skal ikke længere præstere på banen.

- Nu må jeg med tiden mærke efter i min krop, hvor meget jeg savner fodboldverdenen. Det har jo været hele mit liv, påpeger han.

Han fremhæver The Double sæsonen i 2005 – mesterskab og pokal – som højdepunktet i Brøndby-karrieren, lige som debuten i 2002 i Parken, hvor han som ung knægt blev skiftet ind i guldkampen, hvor Mads Jørgensen udlignede i de døende sekunder og sikrede Brøndby guldet.

- Jeg glæder mig til at trække stikket og kun tænke på min familie den kommende tid, smiler han.

Brøndby Kahlenberg klappet ud i Brøndbys sølvvals

Brøndby Sidste kamp i karrieren: Brøndby-legende stopper