Legende vender hjem til Brøndby

Den tidligere EM-guldvinder Lars Olsen tiltræder i nyt job hos Brøndby, hvor han skal være Head of Coaching for ungdomsfodbolden

Lars Olsen har haft en lang karriere som træner i både ind- og udland. Nu skal han hjem til Brøndby og en helt ny type opgave. Foto: Jens Dresling
Lars Olsen har haft en lang karriere som træner i både ind- og udland. Nu skal han hjem til Brøndby og en helt ny type opgave. Foto: Jens Dresling

En legende vender hjem til Brøndby.

Den tidligere anfører og EM-vinder Lars Olsen er tilbage på Vestegnen. Her skal han fremover varetage rollen som Head of Coaching for ungdomsfodbolden i klubben.

Det skriver Brøndbyernes IF på sin hjemmeside.

Olsens arbejdsopgave bliver at skabe de bedste rammer for de unge piger og drenge fra U13-regi og opefter. En udfordring, han ser frem til at komme i gang med.

- Det er med stor glæde, at jeg er tilbage i Brøndby IF, hvor jeg startede min professionelle karriere som spiller/træner for 36 år siden og nu er blevet ansat som Head of Coaching for 11-mandsfodbolden, siger Lars Olsen til hjemmesiden.

Den tidligere Superliga- og landstræner ser særligt frem til at prøve noget helt nyt inden for fodboldverdenen efter en lang karriere som frontfigur på seniorniveau.

- Jeg har arbejdet som cheftræner på højeste niveau i ca. 17 år, så jeg finder det meget interessant og udfordrende at skulle arbejde med noget nyt og anderledes inden for fodbolden med vægt på at få system/struktur på træning i hverdagen.

Lars Olsen vandt hele syv danske mesterskaber med Brøndby, hvor han spillede ad to omgange i sin aktive karriere.

Han kom til klubben som 24-årig i 1985 og var med til at vinde hele fem DM-titler, inden han drog til udlandet i 1991, hvor han først spillede for tyrkiske Trabzonspor og siden Basel i Schweiz.

Forsvarsgeneralen vendte efterfølgende hjem til Vestegnen i 1996 og fejrede yderligere to danske mesterskaber, inden støvlerne blev lagt på hylden i 1998.

Siden er fulgt en fornem trænerkarriere på både klub- og landsholdsplan. Bedst huskes han formentlig for sine succesfulde sæsoner i OB og mange år i spidsen for Færøerne.

Hans seneste job var trænerhvervet i Esbjerg, hvor han blev fyret i sommeren 2020 efter uoverensstemmelser med spillertruppen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Brøndby er flyvende i Superligaen lige nu - se højdepunkter fra klubbens seneste sejr over Randers FC her:

Kom tæt på både agent Niclas Jensen og FCK-legenden Dame N'Doye i 'Agenterne'. Særligt en episode fik agentens hjerte til at springe et slag over.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde