Legende ville flå Brøndby-profil af landsholdet: Modsvaret er iskoldt

Kamil Wilczek drømmer trods stor kritik fortsat om VM-deltagelse med Polen og fortæller, at han aldrig var tæt på at forlade Brøndby i januars transfervindue

Kamil Wilzcek bliver foreløbigt hos holdkammeraterne i Brøndby. Foto: Jens Dresling/Polfoto.
Kamil Wilzcek bliver foreløbigt hos holdkammeraterne i Brøndby. Foto: Jens Dresling/Polfoto.
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Brøndby IF havde et erklæret mål om at holde sammen på truppen i januars transfervindue, og det lykkedes for Superligaens aktuelle tophold, der ikke sagde farvel til bærende spillere.

Der florerede dog mange rygter om, at især Kamil Wilczek kunne være på vej væk fra den københavnske Vestegn.

Den polske klub Lech Poznan sagde i januar farvel til Nicki Bille Nielsen, og Kamil Wilczek blev nævnt som en mulig afløser i klubben.

- Rygterne gik på, at klubberne var i kontakt med hinanden, men jeg modtog ikke et konkret udspil fra Lech. Det gjorde jeg ikke, fordi Brøndby ikke var tilfredse med tilbuddet, og for det andet ville klubben slet ikke sælge mig. Der var også noget snak om Legia Warszawa, men der er altid mange rygter. Jeg modtog hverken et tilbud fra Legia eller Lech Poznan, siger Kamil Wilczek til sport.tvp.pl.

Mens rygterne om hans fremtid florerede i medierne, gav Kamil Wilczek den gas på træningsbanen, og det lykkedes ham at slå Jan Kliment af Brøndby-holdet i løbet af vinteren. Det vil sige, at polakken i foråret har været Alexander Zornigers foretrukne makker til Teemu Pukki, og det er foreløbig blevet til to scoringer.

Den øgede mængde af spilletid kommer på et vigtigt tidspunkt for Brøndby-angriberen, der håber, at Polens landstræner, Adam Nawalka, har en VM-billet med hans navn på til sommer.

Kamil Wilzczek har tidligere haft problemer med scoringerne i Brøndby trøjen. Foto: Jens Dresling/Polfoto.
Kamil Wilzczek har tidligere haft problemer med scoringerne i Brøndby trøjen. Foto: Jens Dresling/Polfoto.

- Jeg kæmper for det. Jeg gør alt for at komme med til VM. Jeg vil kæmpe for det til hver eneste træning og i hver eneste kamp. De kommende tre måneder bliver hårdt arbejde, men jeg tror på, at jeg kan sikre mig en plads på holdet, der skal til Rusland, siger Kamil Wilczek.

Robert Lewandowski er den altoverskyggende stjerne i Polen, og alle øvrige angribere, der bliver udtaget til VM-holdet, kommer til at stå i skyggen af Bayern München-spilleren. Tilbage i november fik Kamil Wilczek chancen for at vise sig frem, da han startede inde i en venskabskamp mod Uruguay, men efterfølgende var der bred enighed om i de polske medier, at Brøndby-angriberen ikke greb chancen i 0-0-kampen. Den mangeårige landsholdskeeper, Jerzy Dudek, opforderede direkte landstræneren til ikke længere at udtage Wilczek.

- Hvad journalister mener, betyder nok mere for fansene end mig. For mig er det trænerens holdning, der er den vigtigste, og det gælder både på klub- og landshold. Jeg har vigtigere ting at tage mig til end at læse, hvad folk, der ikke kender tingene indefra, mener. Hvis nogen præsenterer mig for konstruktiv kritik, har jeg intet problem med det, siger Kamil Wilczek og tilføjer om duellen med Robert Lewandowski:

- Først og fremmest er vi fodboldspillere med forskellige karakteristika. Robert er den bedste angriber i verden, og folk forventer, at hans backup ikke sænker niveauet. I kampen mod Uruguay spillede vi en anden formation, men jeg er ikke ude på at lede efter undskyldninger. Min præstation var hverken rigtig god eller ekstremt dårlig.

Kamil Wilczek har i denne sæson scoret fem mål i 19 ligakampe for Brøndby IF. Hans kontrakt med de blå-gule udløber i sommeren 2019.

Tipsbladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Kamil Wilczeks agent, Jaroslaw Kolakowski, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Helt som forventet: Fremgang men røde tal i Brøndby

Brøndby-juvel og FCK-hit i hård kamp: Han er Superligaens bedste

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU