Annonce:
Annonce:

Legestue i Brøndby: Bedste stime i 13 år

Offensiven sprudlede, mens defensiven havde et par huller i Brøndbys storsejr 

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Brøndby fik den ventede sejr mod Superligaens bundprop fra Helsingør. 6-1 blev det i et opgør, hvor Brøndby dominerede i store dele af kampen, men gæsterne fra Helsingør havde faktisk flere farlige muligheder før pausen. 

Sejren til Alexander Zornigers tropper var den 12 i de seneste 16 opgør, hvor de fire øvrige er endt uafgjort. Den stime Brøndby er i færd med siden nederlaget til AGF tilbage i august er den bedste historisk for klubben i 13 år. Ikke siden august 2004 og marts 2005 har Brøndby præsteret så lang en periode uden nederlag. Der er dog endnu tre kampe før rekorden fra 2005 tangeres.

Der blev aldrig tvivl om udfaldet i opgøret mellem top og bund i ligaen. Brøndby satte det hele på plads med to mål i løbet af de første ni minutter.

Annonce:

Paulus Arajuuri headede Brøndby i front på et hovedstød efter hjørnespark fra Anthony Jung. Helsingør-keeper Aris Vaporakis nåede slet ikke ud til bolden.

Brøndby-spillerne skilte fuldstændig Helsingør ad. Foto: Lars Poulsen
Brøndby-spillerne skilte fuldstændig Helsingør ad. Foto: Lars Poulsen

Alt for lette mål
Det blev 2-0 kort efter, da hjemmeholdet kombinerede sig gennem højresiden, hvor Kamil Wilczek fandt Teemu Pukki, der serverede bolden til en helt fri Hany Mukhtar ved bageste stolpe. Et mål, der i sandhed udstillede de defensive kvaler hos gæsterne.

Et par minutter senere burde Hany Mukhtar have øget til 3-0, men afslutningen var svag og Aris Vaporakis kunne afværge.

Det blev 3-0 midtvejs i halvlegen, da Kamil Wilczek scorede efter et indlæg fra Johan Larsson.

Det, der trods spillemæssig overvægt må bekymre lidt i Brøndby-lejren er gæsternes evner til at komme til chancer. Før pausen måtte Frederik Rønnow redde, da Tobias Christensen stod alene med ham. Landsholdsreserven måtte også ud i fuld længde, da Patrik Olsen flugtede fra distancen.

Annonce:

Tobias Christensen fik også en mulighed midt i feltet, da han stod helt fri. Men han afsluttede lige forbi den ene opstander.

På en eftermiddag, hvor meget fungerede for hjemmeholdet, skal defensiven være stærkere torsdag aften, når FC Midtjylland er modstanderen i Herning.

Brøndby tæskede oprykkerne stort. Foto: Lars Poulsen
Brøndby tæskede oprykkerne stort. Foto: Lars Poulsen

To gange Pukki
Efter pausen var billedet det samme: Brøndby styrede og kontrollerede spillet. Kort ind i halvlegen blev det 4-0, da Teemu Pukki stod fri og Johan Larsson spillede ham fri i højre side af forsvaret. Den scoring var et skoleeksempel på, hvor elendige Helsingør var til at dække op for Brøndby-offensiven.

Siden blev det 5-0, hvor Teemu Pukki på ny kom på tavlen. Anthony Jung sendte et hjørnespark tæt under mål, hvor finnen dukkede op og scorede med hovedet.

Gæsterne fik reduceret til 1-5, da indskiftede Felipe Tontini sparkede bolden fladt forbi Frederik Rønnow.

Inden slutfløjtet lukkede Lasse Vigen festen med scoringen til 6-1 med afslutningen fra kanten af feltet.

Annonce:

I pausen skiftede Brøndby Benedikt Röcker ud, lige som Christian Nørgaard blev taget ud i begyndelsen af anden halvleg. Det skete udelukkende, fordi de to ville få karantæne mod FC Midtjylland torsdag, hvis de fik en advarsel.

Klar til udsolgt topbrag: FCM sejrede i rødt kort-drama

Vandt OL efter giga-drama: Her skaber de ny ballade

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: