Målmanden røg i marken da Brøndby bankede seriehold

Frederik Rønnow startede på kassen i Brøndbys træningskamp søndag, men kom efter 25 minutter ud i marken - for at blive bedre med fødderne

Frederik Rønnow fik prøvet noget nyt. Foto: Jens Dresling
Frederik Rønnow fik prøvet noget nyt. Foto: Jens Dresling

Normalt er en målmands domæne ganske begrænset til den allerbagerste del af fodboldbanen. Enkelte har dog for vane at kigge med frem - og så er der dem, der simpelthen skifter position.

Brøndbys Frederik Rønnow hører til den sidste og absolut sjældne kategori. Det beviste han søndag, da Brøndby spillede træningskamp mod Roskilde KFUM.

Her havde Brøndby relativt let spil mod Danmarksserieholdet og kom da også på både 1-0, 2-0 og 3-0 i de første ti minutter.

Så var den kamp ligesom afgjort, og så kunne Alexander Zornigers tropper ellers koncentrere sig om de mindre detaljer i spillet.

For Frederik Rønnow betød det, at han efter 25 minutters spil blev skiftet ud med 18-årige Jacob Prytz - men blot for at iføre sig en gul trøje med nr. 1 på ryggen og tage plads i backkæden.

En ganske uvant position for ham - men altså helt efter planen.

For de blå-gule er nemlig af den opfattelse, at den 24-årige keeper kan blive en del bedre med fødderne - og han fik derfor lov til at skærpe sit spil i marken mod Roskilde-holdet.

- Når vi ikke havde bolden var det sindssygt forvirrende. Der løb jeg rundt som en kylling uden hoved, men med bolden var det positivt og sjovt. Det tror jeg også primært, der var grunden til, at jeg fik chancen.

- Når vi få gange skulle forsvare, havde jeg godt nok svært ved at finde ud af, hvor jeg skulle løbe hen. Det er det, som er mærkeligt, for jeg ved jo godt, når jeg står i målet, hvad jeg vil have mine midterforsvarere til at gøre. Jacob Pryts rystede også lidt på hovedet nogle gange nede i målet, siger Frederik Rønnow.

Men trods alt kunne debuten i marken siges at være bestået. Roskilde KFUM kom i hvert fald ikke på måltavlen.

Det gjorde Brøndby derimod. Det stod 5-0 ved pausen, så i anden halvleg blev der lettet lidt på gassen.

Her blev der kun scoret yderligere to gange, så facit endte på 7-0 i Brøndbys favør.

I øvrigt var det ikke kun Frederik Rønnow, der fik lov at forsøge sig med noget anderledes. Samtlige Brøndby-spillere skiftede nemlig position et par gange i løbet af kampen - ifølge Alexander Zorniger giver den slags bedre indbyrdes forståelse.

- Det var en god træningssession. Vi prøvede lidt i forhold til ændring af positioner. Det har haft nogle hårde dage indtil videre, så jeg synes, det var en god kamp.

- Hvis man vil spille højreback, centerforsvar eller defensiv midt på et højt niveau, så skal man vide, hvad der er nødvendigt i andre positioner. Hvis jeg ved, hvor svært det er for andre, hvis jeg ikke gør min pligt som angriber, kan jeg ikke spille min position. Det giver en bedre forståelse for andres position, siger Zorniger til appen Brøndby Indefra.

Herunder kan du se målene i kampen:

82 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere