Magiske Mukhtar har trænet i ti måneder: Så kom genialiteten

Hany Mukhtar skabte eufori på Vestegnen med sit sejrsmål, han har trænet på længe – 23 kampe uden nederlag for Zornigers tropper

Hany Mukhtar blev blå-gul matchvinder. Foto: Lars Poulsen
Hany Mukhtar blev blå-gul matchvinder. Foto: Lars Poulsen

Hvilken stemning og hvilket comeback. Ingen udfordring er tilsyneladende for stor for Alexander Zornigers mandskab.

Det lignede længe det første nederlag i 23 kampe, men så slog Brøndby til i løbet af 14 hæsblæsende minutter og vendte nederlag til sejr – igen.

Brøndby kan bare ikke tabe!

Da Hany Mukhtar scorede sæsonens første frisparksmål, eksploderede Brøndby Stadion. Det er mange år siden – måske 13 år siden – stemningen har været så intens, så elektrisk, så euforisk på Brøndby Stadion.

Hyldesten fra alle fire Brøndby-tribuner efter triumfen var sjældent set og på niveau med en mesterskabsfejring.

Det er en enorm vindermentalitet, Alexander Zorniger har skabt, krydret med en power, energi og vilje af enestående karakter. På trods af modgangen har spillerne altid troen på, tingene kan vendes. Som det skete mod FC København på en dag, hvor Brøndby-maskinen blev udfordret, fordi de forsvarende mestre ville lege med.

Hany Mukhtar har flere gange i denne sæson vist, hvorfor han af mange betegnes som ligaens bedste spiller. Mod FCK tog han ansvaret og hamrede det afgørende frispark i mål.

Hany Mukhtar blev blå-gul matchvinder. Foto: Lars Poulsen
Hany Mukhtar blev blå-gul matchvinder. Foto: Lars Poulsen

Første frisparksmål i sæsonen
Det var belønningen for mange sure træningstimer som optakt til sæsonen, hvor han stod på træningsbanen og sparkede frispark. Sammen med assisterende træner Martin Retov trænede tyskeren frispark fra kanten af feltet.

Først 10 måneder efter de mange spark på træningsbanen kom belønningen – sejrsmålet mod FC København.

- Det var mit første frisparksmål i sæsonen. Jeg har grund til at takke Martin (Retov) for de mange frispark, jeg forsøgte mig med på træningsbanen i optakten til sæsonen, forklarer Hany Mukhtar.

Som mellemrumsspilleren med det lave tyngdepunkt har han udviklet sig til Zornigers vigtigste brik i Brøndbys jagt på guldet, som kan havne på Vestegnen for første gang i 13 år. Hele offensiven er tilrettelagt for at sætte Mukhtar i scene. Og på trods af, at alle modstanderne tager deres forbehold, finder han altid hullerne. Den lille, dribleglade tysker evner spillet i små rum, fordi han har en fodboldforstand til langt mere end Superligaen.

- Det vigtigste er, at vi altid har troen på, vi kan vinde. Vi har en stærk tro på vores kvaliteter, mener Hany Mukhtar, der har kontrakt til 2021 på Vestegnen.

Det bliver en stor udfordring for sportsdirektør Troels Bech at holde interesserede klubber på afstand, når transfervinduet åbner. Det vil være logisk, at klubber vil stå i kø for Hany Mukhtar. Men med Frederik Rønnows salg til 21 mio. kr. mangler Brøndby blot et salg til fire mio. kr. for at leve op til budgettet for 2018.

- Vi kan godt forvente mere af Mukhtar, end vi ser i dag mod FCK. Han er klart ligaens bedste spiller og scorer et afgørende mål. Men jeg synes, Simon Tibbling har større indflydelse på vores offensive spil i den her kamp, siger Christian Nørgaard, der mener, at bredden på midten kan få stor betydning for Brøndby, når ligaen nu går ind i den afgørende måned.

Højeste niveau i 13 år
For Alexander Zorniger var oplevelsen på Brøndby Stadion næsten for meget. Efter 2-1 triumfen var i hus, stod tyskeren bøjet i midtercirklen og lignede en mand, der var totalt udmattet. Slidt op og flad efter 90 hektiske minutter, hvor han gik fra helvede til himlen.

- Du skal have heldet på din side i afgørende situationer. Men vores hold er i stand til at vende alle fodboldkampe. Uanset om modstanderen er Silkeborg eller FC København.

- Vi står med 69 point nu, og det havde i flere sæsoner efter 29. kampe været nok til at vinde mesterskabet, men sådan er det ikke i år, fordi der er ét hold mere på samme niveau.

-  Men det spil, som vores fans ser lige nu, har ikke været så godt i 13 år – måske i længere tid, siger Alexander Zorninger med henvisning til Brøndbys seneste mesterskab i 2005.

Boilesen efter derby-nederlag: "Rend mig i røven"

Se også: Se karaktererne: Han var helt i top for Brøndby - profil dumpede hos FCK

Se også: Jagtede Brøndby i top-drama: Sand frisparksperle og rødt kort

Manchester City-mandskabet virker mentalt trætte og ser tyngede ud. Rivalerne lugter blod, når de ser et svækket City-hold. Foto: Anthony Devlin/Ritzau Scanpix Sport og Spil Facaden krakelerer: Rivalerne lugter blod

Har du de rette kort, så kan du måske score kassen. Foto: Olivia Loftlund Sport og Spil Har du guld på loftet: Fodboldkort kan være mange penge værd

1 af 34 Robert Skov missede fra 11 meter-pletten. Foto: Lars Poulsen
2 af 34 Hany Mukhtar blev sen matchvinder. Foto: Jonas Olufson
3 af 34 Foto: Jonas Olufson
4 af 34 Foto: Jonas Olufson
5 af 34 Foto: Jonas Olufson
6 af 34 Foto: Jonas Olufson
7 af 34 Foto: Jonas Olufson
8 af 34 Foto: Jonas Olufson
9 af 34 Foto: Jonas Olufson
10 af 34 Foto: Jonas Olufson
11 af 34 Foto: Jonas Olufson
12 af 34 Foto: Jonas Olufson
13 af 34 Foto: Lars Poulsen
14 af 34 Foto: Jonas Olufson
15 af 34 Foto: Lars Poulsen
16 af 34 Foto: Jonas Olufson
17 af 34 Foto: Jonas Olufson
18 af 34 Foto: Lars Poulsen
19 af 34 Foto: Jonas Olufson
20 af 34 Foto: Jonas Olufson
21 af 34 Foto: Jonas Olufson
22 af 34 Foto: Jonas Olufson
23 af 34 Foto: Lars Poulsen
24 af 34 Foto: Jonas Olufson
25 af 34 Foto: Jonas Olufson
26 af 34 Foto: Jonas Olufson
27 af 34 Foto: Jonas Olufson
28 af 34 Foto: Jonas Olufson
29 af 34 Foto: Lars Poulsen
30 af 34 Foto: Lars Poulsen
31 af 34 Foto: Jonas Olufson
32 af 34 Foto: Lars Poulsen
33 af 34 Foto: Lars Poulsen
34 af 34 Hany Mukhtar blev blå-gul matchvinder. Foto: Lars Poulsen
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen