Mike Jensen langer ud efter Brøndby-helt

Den nuværende Rosenborg-profil og tidligere Brøndby-spiller var ikke imponeret over Mads Jørgensen, da Jensen rykkede op til A-holdet som teenager

Mike Jensen har i øjeblikket stor succes i norske Rosenborg, hvor han for alvor er slået igennem siden sit skifte til norsk fodbold i vinteren 2013.

Inden da tørnede den aggressive midtbanespiller ud for hjerteklubben Brøndby IF, men på trods af 131 Superliga-kampe for klubben lykkedes det aldrig Mike Jensen for alvor at blive den helt store stjerne for de blå-gule.

Den 29-årige landsholdsspiller husker dog sin Brøndby-tid som god og lærerig, også selvom han indrømmer, at han ikke var helt ydmyg, da han sammen med den nuværende AGF-spiller Martin Spelmann rykkede op i førsteholdstruppen i 2006. Det fortæller han i et længere interview med bold.dk.

De to unge spillere holdt sig ikke tilbage i tacklingerne mod de etablerede stjerne, og det kunne godt føre til slåskampe til træning.

- Man skal være ydmyg, når man kommer op i førsteholdstruppen, og jeg føler egentlig også, at jeg var ydmyg nok, men samtidig havde jeg nogle gange lidt svært ved at tøjle mit temperament på træningsbanen. Jeg vil ikke mene, at det blev et decideret problem. Der var nogle enkelte episoder, men jeg havde et godt forhold til truppens ledere - folk som Per Nielsen, Thomas Rytter, Thomas Rasmussen, Kim Daugaard, Ruben Bagger, og hvem der ellers var der, fortæller han.

Det var dog ikke alle, der imponerede unge Jensen, når bølgerne gik højt. Mads Jørgensen, der tilbage i 2002 skrev sig ind i historiebøgerne i Brøndby med en mesterskabs-afgørende scoring mod FC København, har den dag i dag ikke en høj stjerne hos Rosenborg-profilen.

- Jeg havde også et par episoder med Mads Jørgensen, som havde det lidt sværere med os unge, som kom op og forsøgte at spille ham og de andre af holdet. Han var ikke så god til at tackle, at de unge gav lidt igen, og han gav intet nyttigt videre til os. Det eneste nyttige, jeg fik fra ham, var en lærdom om, hvordan man ikke skal optræde som en af de ældre spillere og en leder i truppen, siger Mike Jensen.

Mads Jørgensen (tv) jubler over sin scoring til 1-1 mod FC København. Foto: Lars Poulsen
Mads Jørgensen (tv) jubler over sin scoring til 1-1 mod FC København. Foto: Lars Poulsen
 

Midtbanespilleren husker også en episode med den tidligere FC København-profil Thomas Rytter, der skiftede til Brøndby i 2005. Men ifølge Mike Jensen reagerede højrebacken helt anderledes end Mads Jørgensen - og det skabte respekt hos den ny-oprykkede spiller.

- Vi fik savet hinanden lidt frem og tilbage til en træning. Jeg kan ikke huske i hvilken rækkefølge, det var, men der blev udvekslet nogle skub og et par slag, og så blev vi begge to sendt ind fra træning.

- Da vi kom ind fra træning og sad inde i omklædningsrummet, spurgte Rytter, om vi skulle tage en kop kaffe, så kort efter vi havde været op at toppes på banen, sad vi og drak kaffe sammen helt alene, da de andre jo stadig var ude at træne. På den måde var man allerede videre. Rytter havde både en stor vindermentalitet og et stort temperament, men så snart det var overstået, så gav man hinanden hånden og kom videre, siger den nuværende Rosenborg-spiller.

Se også: Ligaens to bedste: Men Mike er bedre end Bendtner

Se også: FCK under massivt pres: Alle andre Superliga-klubber er enige


Se også: Derby rykket flere måneder: Her skal pokalbraget spilles
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen