Millioner på vej til Brøndby

En udvidelse af kapitalen på 15,6 millioner kroner ventes at være i hus i foråret, skriver Brøndby i en meddelelse på fondsbørsen

Jan Bech Andersen og resten af Brøndby-bestyrelsen vil have styrket klubben økonomisk via en kapitaludvidelse. Foto: Jens Dresling
Jan Bech Andersen og resten af Brøndby-bestyrelsen vil have styrket klubben økonomisk via en kapitaludvidelse. Foto: Jens Dresling

Brøndby er på jagt efter flere midler til pengekassen.

Superliga-klubben har indledt sin søgen efter en økonomisk indsprøjtning, og det skal ske ved en kapitaludvidelse på 15,6 millioner kroner.

Det oplyser Brøndby i en meddelelse på fondsbørsen, hvor det fremgår, at klubben regner med, at pengestrømmen skal være i havn senest ultimo marts 2019.

Baggrunden for det store aktiesalg, der kommer i udbud, skal ses som følge af en en række støre investeringer, som Brøndby har foretaget i 2018.

Både tilgang af nye spillere såvel som en omstrukturering af Brøndby Masterclass har gjort det nødvendigt med et greb til lommerne.

Men udgifterne for dette år tæller også omkostninger i forbindelse med etableringen af den nye store fanzone og familieloungen.

Brøndbys bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, er fortrøstningsfuld med henblik på udvidelsen af kapitalen, ligesom han glæder sig over det resultat, som udgifterne har medført på både den korte og lange bane.

- Jeg er yderst tilfreds med, at de investeringer, vi har foretaget, både taler til hjertet og hjernen, ligesom det er investeringer, som vi får glæde af mange år ud i fremtiden, siger Bech Andersen til Brøndbys hjemmeside.

- Vi kan se, at de mange investeringer i fans og sponsorer betaler sig. Vi har aldrig haft så mange sæsonkortholdere, som vi har i dag, og vores sponsorindtægter er steget markant igen i år, lyder det.

Det bliver dog ikke alle ejerne af Brøndby, som får mulighed for at købe de nye aktier. Betingelsen for aktiesalget er nemlig, at der ikke er fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Josip Radosevic er en af de investeringer, som Brøndby har stået for på spiller-siden i denne sæson. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Josip Radosevic er en af de investeringer, som Brøndby har stået for på spiller-siden i denne sæson. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

343 millioner aktier
Hos Nordnet vurderer investeringsøkonom Per Hansen, at salget dermed er målrettet rigmanden og storaktionæren Jan Bech Andersen, der ved adskillige lejligheder har skudt penge i klubben fra Vestegnen.

Når et selskab vil hente nye penge ved at lave nye aktier, så koster det for de eksisterende aktionærer. Hvis man forestiller sig, at en aktie er en del af en kage, så betyder en emission, at kagen bliver skåret ud i flere stykker.

I år 2000 var der samlet 3,1 millioner aktier i Brøndby, men siden har klubben solgt aktier igen og igen for at dække underskud.

Hvis planerne om aktiesalget bliver til virkelighed, vil der være 343,4 millioner aktier i Brøndby. Dermed vil aktier købt for 100 kroner i år 2000 groft sagt være omkring 90 øre værd i dag, da der kommet 110 gange så mange aktier.

At det har været en voldsom dårlig forretning at investere i Brøndby-aktier gennem tiden, skyldes ifølge Per Hansen, at fodboldklubbers forretningsmodel modsat almindelige virksomheder ikke har aktionærerne som førsteprioritet.

- Der er spillerne, som står til at få 70-80-90 procent af værdierne i klubben. Og så er investorerne blandt dem, der står til af få del i de rester, der måske er tilbage.

- Selv hvis Brøndbys realiteter var sådan, at klubben tjente penge, så ville pengene altid gå til at forbedre spillerstaben eller faciliteterne.

- Der er i sidste ende ikke udsigt til, at der er noget til investorerne, siger Per Hansen.

Brøndby har endnu ikke præsenteret årsregnskab for 2018, men i årsrapporten fra 2017, hvor underskuddet lød på 24,8 millioner kroner, fremgik forventninger om en forbedring af totalen.

Klubbens bestyrelse og direktion regnede dengang i marts 2018 med et regnskabsmæssigt resultat i niveauet plus 1 mio. kroner til minus 9 mio. kroner.

Se også: Kæmpe bud på Brøndby-stjerne på vej

Se også: Hjulmand modsiger Zorniger: - Det er os, der er galt på den

112 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen