Millionerne fosser ud af Brøndby: Så mange penge har Jan Bech brugt

- Det ligger i kortene, at Jan Bech Andersen veksler sine lån på 25 mio. kr. til aktier, når Brøndby laver en aktieemission til efteråret, mener to eksperter

Det er kun små tre uger siden, vi sidst talte om Brøndbys dårlige økonomi. Brøndby IF har således hidtil været et dyrt stykke legetøj for Jan bech Andersen. Rigmanden har hidtil brugt 130 mio. kr. på projektet.

Økonomien er anstrengt og likviditeten er presset i Brøndby.

Der kommer groft sagt kun penge i kassen, når storaktionær Jan Bech Andersen åbner for pengetanken og udsteder endnu et lån til klubben.

Tirsdag lånte han klubben syv mio. kroner – det tredje lån på ni måneder, hvor Brøndby i perioden har lånt 25 mio. kr. af rigmanden. Det nye lån skal dække likviditetsbehovet resten af året.

Jan Bech Andersen er nu i en situation, hvor han de seneste tre år har brugt 130 mio. kr. på Brøndby-eventyret. Og han er langt fra færdig med at investere i fodbold-projektet på Vestegnen.

De mange lån fra rigmanden til Brøndby sker på et tidspunkt kort før en aktieemission, hvor Brøndby i løbet af efteråret kan hente op imod 127,5 mio. kr. i fornyet kapital.

Her kommer rigmanden til at smide endnu flere millioner kroner i Brøndby.

Skal gå efter stor emission
- Jeg er næsten sikker på, at Jan Bech Andersen vil konvertere sine lån til Brøndby-aktier, siger Jesper Jørgensen, der er ekspert i fodboldøkonomi og partner i Deloitte.

Enslydende melding kommer fra Martin Lykke Nielsen, der er finans- og aktieekspert.

- Det virker logisk og helt naturligt, at Jan Bech konverterer de lån, han har ydet til Brøndby til aktier, fastslår han.

Fodboldøkonomen Jesper Jørgensen forventer, at Brøndby i løbet af efteråret vil gå efter det maksimale beløb på 127,5 mio. kr. i den forestående aktieemission.

- Det giver ingen mening, hvis Brøndby kun henter 40 mio. kr. Så vil klubben være presset på likviditeten i løbet af ganske kort tid, specielt hvis Jan Bech konverterer lånene til aktier, forklarer Jesper Jørgensen og uddyber:

- Hvis klubben skal have arbejdsro i en længere periode, kræver det, at man henter det maksimale beløb ved emissionen, påpeger Jesper Jørgensen.

Han er helt overbevist om, at Jan Bech Andersen bliver manden, der kommer til at smide hovedparten af de millioner Brøndby kommer til at hente på emissionen.

- De står ligefrem ikke i lange køer ude på Park Alle (vejen tæt ved Brøndby Stadion) for at smide penge i Brøndby. Det bliver helt sikkert Jan Bech, der kommer til at købe de fleste aktier, vurderer Jesper Jørgensen.

224 mio. kr. er forsvundet
Brøndby har de seneste ti år udviklet sig til en bundløs pengekasse, hvor pengene forsvinder i et rasende tempo.

Det er faktisk kun tre år siden, at Brøndby hentede 224 mio. kr. på to aktieemissioner. Pengene er forsvundet på rekordtid, fordi der skulle betales gammel gæld og lukkes huller oven på et par kritiske år, hvor klubben balancerede på randen af konkurs.

- Det var et stort oprydningsarbejde Brøndby gik i gang med i 2013. Og det kostede virkelig meget.

- Men det er et problem, når man – som tilfældet har været i Brøndby – skal tælle kassen op, hver gang man reelt skal købe en liter mælk.

- Brøndby skal have fokus på at skabe et fundament. For det er endnu slet ikke på plads. Derfor er det også vigtigt, at armbevægelserne i fremtiden ikke er større end pengekassen. På den baggrund virker det også fornuftigt, at man sportsligt gearer forretningen i forhold til indtægterne. Man kan ikke konstant blive ved med at lave nye, store million-underskud, påpeger Jesper Jørgensen.

Brøndby har en forventning om, at 2016 ender med et underskud mellem 15-25 mio. kr.

 

Alexander Zorniger brugte lidt tid under onsdagens træning på at snakke med Thomas Kahlenberg. (Foto: Philip Davali) Brøndby Barsk opstart: Så hårdt træner Brøndby

Den afgående bestyrelsesformand Jan Bech Andersen hilser på den nye formand Jesper Møller inden generalforsamlingen. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby godkender tilførsel af trecifret million-beløb

Stig Tøfting oplevede i Hamburger SV en speciel kultur, hvor der blev gået til den på træningsbanen, fordi der var benhård konkurrence om at komme på holdet. Foto: Claus Bonnerup Sport Det fodbold-stjernerne ikke vil tale om: Se de hemmelige bonus-penge

Frederik Holst har grund til at tage sig til hovedet. Han er imponeret over det Island har præsteret og mener, at mange kan lære noget af den mentalitet spillerne har vist ved EM. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Brøndby Brøndby-profil: Vi kan lære meget af Island

 

134 kommentarer
Vis kommentarer