Nedlægger protest: Brøndby utilfredse med Rønnow-udvisning

- Det er i strid med det nye regelsæt, at Rønnow blev udvist, siger Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech

Frederik Rønnow var dybt frustreret over situationen, der førte til straffesparket, udvisningen og 2-0 scoringen umiddelbart efter. Foto: AP
Frederik Rønnow var dybt frustreret over situationen, der førte til straffesparket, udvisningen og 2-0 scoringen umiddelbart efter. Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

ATHEN (Ekstra Bladet): Troels Bech for op fra sin stol, da den uheldige ungarske dommer, Vad Istvan, udviste Frederik Rønnow i begyndelsen af anden halvleg.

Rønnow fik direkte rødt, fordi han fældede Victor Ibarbo, da han var i et gennembrud i feltet.

Men reglerne blev ændret i sommerpausen, hvilket betyder, at en målmand ikke skal udvises, når han tackler med hænderne.

- Straks, da dommeren hev det røde kort frem og udviste Frederik, henvendte jeg mig til den delegerede fra UEFA og fortalte, at vi ville indgive en protest over den udvisning, fordi det strider mod det nye regelsæt, siger Troels Bech til Ekstra Bladet.

Sportsdirektøren har omvendt ikke de store forhåbninger til, hvad UEFA vil gøre. Men han håber, at det får en eller anden konsekvens, at Frederik Rønnow blev straffet med direkte rødt.

- Nu må andre tage stilling. Men vi kan håbe, at UEFA skrider ind og ophæver karantænen til Frederik Rønnow, siger Troels Bech.

Foto: AP
Foto: AP
 

Rønnow dybt frustreret
Frederik Rønnow var dybt frustreret over situationen, der førte til straffesparket, udvisningen og 2-0 scoringen umiddelbart efter.

- Jeg har set episoden flere gange efterfølgende. Jeg rammer først bolden, og så falder han over mig efterfølgende. Jeg kan ikke se, at der er straffespark, og det er til et rødt kort, siger Frederik Rønnow, der følte, han svigtede holdkammeraterne i den konkrete situation.

- Jeg ville ikke have gjort noget anderledes, når jeg har set episoden igen. Jeg kan ikke fjerne min krop, da jeg som det første rammer bolden. Han falder og spiller på det.

- Jeg vil gerne spille den her returkamp. Det er helt ude af mine hænder nu. Det er beslutninger på et splitsekunder, der gør det svært for os, siger Frederik Rønnow, der ikke gik direkte i omklædningsrummet, men gerne ville i dialog med fjerdedommeren på sidelinjen efter udvisningen.

- Fodbold er følelser. Vi har været på en stor rejse. Og jeg følte virkelig, der stod noget og ventede på os i dag. Og så ender vi med det her. Det er enormt bittert, siger Frederik Rønnow.

Som udgangspunkt står Frederik Rønnow til karantæne i returkampen på torsdag på Brøndby Stadion.

Brøndby-spillerne chokeret: Modstander kaldte Phiri en abe

Zorniger giver ikke op trods tørre tæsk

Dobbelt rødt til Brøndby: Farvel til gruppespillet

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+