Nørgaard sparker sig på EM-kurs

Christian Nørgaard blomstrer og er på sikker kurs mod U21-EM til sommer

Med gode præstationer ligner Brøndbys Christian Nørgaard et godt bud på en kommende U21-EM-spiller. (Foto: Lars Poulsen)
Med gode præstationer ligner Brøndbys Christian Nørgaard et godt bud på en kommende U21-EM-spiller. (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby har henover vinteren arbejdet meget ihærdigt på at få et stærkere fundament og en mere solid defensiv.

De udfald vi så i efteråret, der kulminerede med to sammenbrud mod Hobro, har vi trods en ujævn periode ikke set i foråret.

Til gengæld har den store fokus på defensiven haft en enorm sidegevinst. For Brøndby har også vendt trekanten på midtbanen, så man nu spiller med to foran den defensive midtbanespiller.

Og den løsning har ikke kun givet plads til Christian Nørgaard. Den har også fået den kreative midtbanespiller til at blomstre.

Han er måske det største lyspunkt på Brøndby-mandskabet i foråret.

Daniel Agger er fortsat ukampdygtig. (Foto: Jens Dresling) Landsholdsfodbold Skadet Agger bliver hjemme

- Jeg har sat mig for, jeg skal være mere aggressiv i duellerne og forbedre mig i defensiven. For offensivt ved jeg, at det sidder dybt i mig. Det har været vigtigt for mig at forbedre de andre ting, forklarer Christian Nørgaard.

Mod FC Vestsjælland blev han matchvinder på en scoring, hvor han selv erobrede bolden og løb i dybden. Et energimål, men også et udtryk for den aggressivitet, som Thomas Frank har efterlyst hos den talentfulde midtbanespiller.

- Det er dejligt at score og så kan jeg ikke, huske hvornår jeg senest har haft fire afslutninger i en halvleg, forklarer Christian Nørgaard, der afsluttede flere gange fra distancen.

Er der to, der står sammen i dansk landsholdsfodbold, er det Daniel Agger (t.v.) og Morten Olsen (Foto: Lars Poulsen). Landsholdsfodbold Agger om Olsens afsked: Jeg forstår ham

Med de stabile præstationer kan en U21-slutrunde vente til sommer for Nørgaard. En stor oplevelse og et mål for de fleste, men det nytter ikke noget at løbe rundt og fokusere på EM i Prag til juni.

- Mit fokus er på Brøndby. Hvis jeg leverer på banen, kommer jeg også med til EM, siger Christian Nørgaard, der i den kommende uge er med på U21 mandskabet, der i to kampe møder Portugal og USA.

Cheftræner Thomas Frank er ikke overrasket over de skridt Christian Nørgaard har taget de seneste måneder.

- Han er inde i en god og positiv udvikling, fordi han også spiller mere nu. Men det har også været en fordel for ham, at vi nu har plads til to offensive midtbanespillere på holdet. Han har grebet den chance, har han fået. Og så er han blevet meget dygtigere til at forsvare, påpeger Thomas Frank.

(Foto: Jens Dresling) Brøndby Ildebefindende holder Agger ude på anden uge

Sejren over FC Vestsjælland er en af de kampe, Frank mener holdet havde tabt i efteråret. Fordi Brøndby defensivt sejlede rundt de første 35 minutter.

- Vi har hele ugen op til kampen talt om energi og aggressivitet. Det var noget jeg først så, da vi kom foran. Sejren er et udtryk for, at vi har fået et stærkere fundament. Vi er mere afklarede og er ikke længere et hold, der går i panik, påpeger Thomas Frank.

Nu er målet om top-3 inden for rækkevidde.

- Jeg er overbevist om, at det bliver en tæt kamp om tredjepladsen. Men det er helt op til os selv. Vi har 11 kampe, hvor vi nu kan afgøre, vi gerne vil leve op til vores målsætning, fastslår Thomas Frank.

3 kommentarer
Vis kommentarer