Nu er han Brøndbys stærkeste mand

Brøndby IF har i en selskabsmeddelelse bekræftet, at Jan Bech Andersen nu ejer 52,4 procent af aktierne i Brøndby

Jan Bech Andersen ejer nu over halvdelen af aktierne i Brøndby. Arkivfoto: Lars Poulsen
Jan Bech Andersen ejer nu over halvdelen af aktierne i Brøndby. Arkivfoto: Lars Poulsen

Jan Bech Andersen kan nu skrive aktiemajoritets-holder i Brøndby IF på cv'et.

I en selskabsmeddelelse har klubben netop offentliggjort, at gennemførslen af købstilbuddet betyder, at Jan Bech Andersen nu ejer 52,4 procent af aktierne i selskabet Brøndbyernes IF Fodbold A/S og dermed er den ubestridte magthaver på Vestegnen.

Handlerne bliver afviklet dags dato og betyder altså, at den tidligere formand for klubben nu har majoriteten og også nok stemmer til at trumfe sine beslutninger igennem.

Den 9. december kom Jan Bech Andersen med et købstilbud til samtlige aktionærer, fordi han havde mere end en tredjedel af aktierne. Det var et pligtmæssigt tilbud i henhold til reglerne.

Se også: Officielt: Brøndby holder på nøglespiller

Bestyrelsen havde anbefalet aktionærer at takke nej til tilbuddet på 0,55 kroner pr. aktie, men nogle har altså valgt at sige ja tak til tilbuddet, der udløb i tirsdags, således at Jan Bech Andersen køber lidt mere end 36 millioner aktier, svarende til 12,7 procent af den samlede aktiekapital.

Jan Bech Andersen ejer nu 148.753.226 stk. aktier i selskabet, og de aktier har en norminel værdi på 74.376.613 millioner kroner.

Det blev en kendsgerning, efter Andersen afleverede det pligtmæssige købstilbud på 0,55 kr. per aktie ovenpå aktieemissionen sidste år.

- Jeg var klubbens største aktionær før emissionen, og her efter emissionen er jeg fortsat den største aktionær.

- Så for mig ændrer min øgede aktiebeholdning og det forhold, at jeg nu ejer majoriteten af klubben, ikke mit verdensbillede alverden, siger Jan Bech Andersen til Brøndbys hjemmeside.

Hans visioner for klubben er fortsat de samme, og han mener, at klubben er på rette vej.

- Da jeg investerede i Brøndby IF, var det fordi, jeg ville realisere klubbens store både sportslige og kommercielle potentiale, Det er det stadig, og det var derfor, vi sidste år i marts satte strategi 6.4 i søen.

- Jeg sagde før emissionen, at vi allerede i denne sæson har set de første resultater af strategi 6.4, såvel på som uden for banen, og derfor tøvede jeg heller ikke med at stille en garanti i emissionen.

- Med den fremdrift jeg ser i klubben, så tror jeg i den grad på, at klubben med afsæt i Strategi 6.4 kan skabe værdi for sine aktionærer og investorer og dermed også give et positivt afkast af min investering, siger Jan Bech.

Emissionen indbragte Brøndby 100 millioner kroner, som blandt skal bruges til at gøre klubben gældfri.

På det sportslige plan oplevede Brøndby i efteråret 2016 en optur efter mange års tristesse.

Den nye tyske træner, Alexander Zorniger, leverede gode resultater fra begyndelsen, og Brøndby kunne siden overvintre på andenpladsen i Alka Superligaen.

Zorniger blev den første permanente træner i Brøndby efter Thomas Frank, der valgte at sige op i foråret 2016.

Det gjorde Frank ovenpå den såkaldte "Oscar-gate", hvor Jan Bech Andersen på et internetforum havde kritiseret Frank.

Efterfølgende gik Jan Bech Andersen af som bestyrelsesformand.

Se også: To profiler hænger i tynd Brøndby-tråd

Se også: Brøndby-træner: Her er mit største ønske

Jan Bech Andersen har stadig fingeren på pulsen, selv om han ikke er formand i Brøndby længere. Han er trods alt - efter banken - den største kreditor i klubben. Det var eksempelvis ham, der fandt Alexander Zorniger. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Eksklusivt interview: Så tæt var Brøndby på afgrunden

Dommeromklædningen ligger ved siden af spillertunnellen. Og badeforhænget minder hurtigt dommerne om, hvor de er - hvis de nu skulle have glemt det. Foto: Jakob Jørgensen Sport og Spil Unikke billeder: Kom med helt ind i det inderste af Brøndby Stadion

73 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere