Annonce:
Annonce:

Nu smiler de på Vestegnen: Franks store forløsning

Kamil Wilczek kan blive den angriber Brøndby længe har savnet

Brøndbys polske debutant betalte lidt af sin overgangssum tilbage, da han scorede kampens eneste mål mod Hobro søndag aften. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndbys polske debutant betalte lidt af sin overgangssum tilbage, da han scorede kampens eneste mål mod Hobro søndag aften. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Thomas Frank smilede lidt mere end han plejer. Det var en helt uvant situation for Brøndby-træneren at vinde en fodboldkamp på den her årstid.

For det var ikke kun den første sejr over Hobro. Det var rent faktisk også den første sejr til Thomas Frank i den første kamp i en ny sæsonhalvdel.

Det var således første sejr til Frank i sjette forsøg i den første kamp. Enten ved sæsonstart eller efter vinterpausen.

- Det er sindssygt fedt. Jeg kan slet ikke fatte, at vi aldrig under mig havde vundet den første kamp hverken i foråret eller efteråret. Men det er dejligt at opleve nu, siger Thomas Frank.

Savnede tre profiler
Sejren over Hobro var vigtig for selvtilliden og for projektet om top-3 i foråret.

- Jeg håber sådan en sejr giver en tand mere tro og selvtillid, smiler Thomas Frank.

Annonce:

Han kan glæde sig over flere spillere trådte i karakter, fordi Brøndby spillede uden tre af nøglespillerne efter pausen.

Daniel Agger udgik i pausen, efter han fik en forstrækning i siden under fredagens træning.

Rodolph Austin blev skiftet ud efter en halv time, da han kom skævt ind i en tackling. Han blev kørt på skadestuen for at blive undersøgt. Det frygtes, at han fik en knæskade i den duel, der førte til uheldet.

Samtidig sad Thomas Kahlenberg på bænken i hele kampen. Kaptajnen har kæmpet med lidt smerter i hoften i forberedelsesfasen.

- Thomas kunne have spillet 30 minutter mod Hobro, men da vi skiftede den sidste mand ind, valgte vi Johan Elmander. Vi mente det var vigtigere at få mere fysisk styrke på banen, forklarer Thomas Frank og slår fast om skadesituationen:

- Vi er klogere mandag om Austin. Lige nu ved jeg ikke, hvor slemt det ser ud. Vi får også mandag en status på Agger, påpeger Brøndby-træneren.

Annonce:

Cheftræneren noterede med stor tilfredshed, at rutinerede Martin Ørnskov trådte lidt i karakter, mens nyopstandne Frederik Holst udførte et stort løbearbejde centralt.

En billig guldklump
Men vigtigst af alt kan han glæde sig over den start nyindkøbte Kamil Wilczek fik.

Polakken ligner en billig guldklump, som Brøndby har hentet til spotpris.

1,7 mio. kr. betalte Troels Bech til Carpi, da han blev købt fri i januar. Et yderst beskedent beløb for en bomber, der ligner en klar forstærkning til Brøndby-mandskabet.

Se kampens enlige scoring af Brøndbys polske debutant Kamil Wilczek her:

Nu skal man altid passe på med for mange konklusioner, når modstanderen ’kun’ var Hobro og Wilczek stadig er en smule rusten, fordi han ikke har spillet mange kampe det seneste halve år.

Men Wilczek har nogle af de rigtige løb. Og så står han altså inde i boksen og tager slagsmålene med modstanderne.

- Vi har fået en angriber, der er i boksen hele tiden. Han er en fysisk udfordring for vores modstandere, siger Thomas Frank og uddyber:

Annonce:

- Det er meget positivt, han kommer til afslutninger. Jeg er sikker på, at det bliver endnu bedre, når spilforståelsen kommer helt på plads med holdkammeraterne, bemærker han.

Det er Franks plan at spille Wilczek i form her i foråret. Han kommer fra et ophold i serie A, hvor han var røget helt ud i kulden.

- På trods af, at det ikke har set fremragende ud i hver træningskamp, så synes vi Wilczek ser fin ud. Han gør mange af de rigtige ting. Derfor håber vi, at matchvinderrollen kan give ham ekstra selvtillid, påpeger Frank, der vil se lidt mere før han udnævner polakken som et super køb.

Hovedpersonen, der ikke taler engelsk, men kun polsk og italiensk, var smilende og glad efter debuten.

- Jeg var glad for at score og komme godt i gang i en ny klub. Vi burde have vundet kampen lidt større, siger Kamil Wilczek, der talte italiensk, mens Brøndbys sportschef, Troels Bech trådte til som oversætter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: