Ny BIF-bomber husker intet efter uhyggeligt uheld

Svenske Gustaf Nilsson skal under kniven onsdag, og så venter seks lange uger, hvor han ikke kan gå på sin fod. Derefter er der genoptræning

Den kommende Brøndby-spiller Gustaf Nilsson skal opereres. (Foto: All Over Press)
Den kommende Brøndby-spiller Gustaf Nilsson skal opereres. (Foto: All Over Press)

Falkenbergs-angriber Gustaf Nilsson, 18 år, har spillet sin sidste kamp for den svenske klub. Nilsson, der til sommer skifter til Brøndby IF og er betegnet som et af de største talenter i Allsvenskan, blev alvorligt skadet, da klubben i weekenden tog sin første sejr i Allsvenskan og slog de svenske mestre IFK Norrköbing 2-1.

Kampen blev et antiklimaks for Gustav Nilsson, der blev offer for en hårdhændet behandlet af IFK Norrköbings målmand tidligt i opgøret, hvor Brøndbys kommende angriber slog noget af en tand og fik et kødsår i munden, inden Nilsson efter 26 minutters spil scorede et drømmemål til 1-0, da han fra distancen flugtede bolden via overliggeren og ind bag keeperen. Men kort efter måtte Nilsson lade sig udskifte med det, der har vist sig at være en brækket ankel.

Brøndbys kommende angriber Gustaf Nilsson scorede sit første sæsonmål, da mestrene fra Norrköping blev sænket (Foto: All Over Press) Skandinavien Ny Brøndby-angriber med drømmemål mod mestrene

Selv husker Nilsson hverken målet eller sin brækkede ankel efter sammenstødet med IFK Norrköbings keeper, og han kan derfor ikke fortælle præcis, hvad der skete. Men Nilsson ved, at han nu har spillet sin sidste kamp for Falkenbergs, og fokus kan dermed skifte til gymnasiet, genoptræning og det kommende Brøndby-skifte.

- Der var noget, der føltes forkert i foden, og jeg måtte derfor lade mig udskifte. Det har så vist sig at være en brækket ankel. Jeg skal opereres onsdag, så jeg har spillet min sidste kmap (for Falkenbergs FF, red.), hvilket jeg er ærgerlig over. Men jeg kan jo ikke ændre noget, siger den store svenske angriber til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det var ikke som udgangspunkt nødvendigt med en operation, men vi besluttede alligevel at få lavet operationen, fordi vi mener, at jeg healer hurtigere sådan. Jeg ved ikke, om det kommer til at tage så længe (fem måneder før han er klar igen, red.), nu må vi se. Jeg kan ikke gå på min fod i seks uger, så kommer genoptræningen, og så må vi se, hvor lang tid det tager. Det er min værste skade i min karriere, så det er selvfølgelig kedeligt, siger den 18-årige angriber videre.

Gustaf Nilsson ærgrer sig over en brændt chance inden, han blev skadet. (Foto: All Over Press)
Gustaf Nilsson ærgrer sig over en brændt chance inden, han blev skadet. (Foto: All Over Press)


Gustaf Nilsson, der fylder 19 år om en lille måned, er færdig med gymnasiet i juni, hvorefter han flytter til Brøndby for at tage hul på sin karriere i Danmark. Det bliver som bekendt med genoptræning til at begynde med, og det ærgrer svenskeren, der havde set frem til at vise sig frem fra start.

- Jeg kommer til at have fokus på at komme tilbage til fodbold så hurtigt som muligt. Det er kedeligt, at jeg skal starte med at fokusere på at genoptræne, men sådan er det jo. Jeg vil forsøge at komme tilbage til Brøndby så stærk som muligt, og så vil jeg kæmpe mig ind på holdet.

- Selvfølgelig ville jeg gerne spille fodbold fra starten, men jeg kan ikke ændre noget. Så jeg gør mit bedste, når jeg kan spille. Jeg kommer til Danmark med et smil og et glad ansigt, og så tager jeg den derfra, siger den svenske angriber, der også har været i dialog med Brøndby efter skaden:

- Jeg har talt med Troels og nogle af trænerne. De synes selvfølgelig, at det er ærgerligt med min skade, og de vil hjælpe mig med at komme tilbage huritgt, siger han.

Gustaf Nilsson i aktion. Brøndby Brøndby-indkøb skadet i fem måneder

I første omgang kan Nilsson, når han har været under kniven, have fokus på at færdiggøre sit studie og måske få en øl med studiekammeraterne, inden han vender snuden mod Danmark og Brøndby. I sidste uge var han på besøg i Brøndby i forbindelse med klubbens hjemmekamp mod FC København i DBU Pokalen, som FCK vandt med 1-0.

Du kan se Gustaf Nilssons flotte, flotte mål mod IFK Norrköbing herunder. Nilsson tror i øvrigt selv, at det var i forbindelse med scoringen, at han blev skadet, fordi han trådte forkert. Men han ved det ikke med sikkerhed.

TV: Kongekasse af Gustav Nilsson i  kampen, hvor svenskeren blev skadet

Gustaf Nilsson har ikke fortrudt, at han til sommer skifter til Brøndby (Foto: All Over Press) Superligaen Brøndbys nye bomber: Jeg elsker at score mål  

11 kommentarer
Vis kommentarer