Ny Brøndby-boss langer ud: Ikke godkendt!

Carsten V. Jensen kalder det et problem for dansk fodbold, at primært FCK gør det godt internationalt

Brøndby skuffede igen på den europæiske scene, hvor Braga var for stor en mundfuld for Niels Frederiksens tropper. Foto: Lars Poulsen
Brøndby skuffede igen på den europæiske scene, hvor Braga var for stor en mundfuld for Niels Frederiksens tropper. Foto: Lars Poulsen

I torsdags tabte Brøndby 1-3 ude til portugisiske Braga og røg dermed ud af Europa League-kvalifikationens tredje runde med et samlet 3-7-nederlag.

Med samme cifre tabte FC Midtjylland til skotske Rangers i tredje runde, mens Esbjerg runden inden røg ud til hviderussiske Shakhtyor Soligorsk.

Brøndby kunne ikke hamle op med Braga. Klubben fra Vestegnen tabte med 1-3 i Portugal. Foto: Global Media Group/Ritzau Scanpix Brøndby Håbløst! Stor dansk nedtur i Europa

Dermed skal dansk fodbold endnu en gang sætte sin lid til FC København, der i den afgørende playoffrunde til Europa League møder lettiske Riga FC.

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, mener, at det er problematisk, at de øvrige danske hold ikke kan levere uden for landets grænser.

- Det er helt sikkert et problem for dansk fodbold, at det primært er FCK, der henter koefficientpoint til Danmark, og personligt er jeg ikke tilfreds med vores europæiske kampagne.

- Hvis vi står om et år og igen er røget ud af tredje kvalifikationsrunde, skal det ikke være med fire-fem måls margin, så skal det være med ét eller to mål, siger Carsten V. Jensen.

Brøndby-træner Niels Frederiksen ærgrer sig også over, at det ikke lykkedes holdet at hente flere koefficientpoint til Danmark.

- I dansk fodbold skal vi klare os godt i Europa, og det skal vi også i Brøndby.

- Vi skal have europæiske ambitioner, og så gælder det om at få skrabet nogle point sammen, siger Niels Frederiksen.

Selv om Brøndby skuffede med europæiske briller, har holdet hentet 13 point i de første seks kampe i Superligaen, og det blåstempler Carsten V. Jensen.

- Vi har mere end to point i snit i Superligaen, og det er okay lige nu. Jeg vil sige, at vores præstationer i Superligaen er godkendt, men det er vores præstationer i Europa ikke, siger fodbolddirektøren.

Brøndby var senest i et europæisk gruppespil i 2005, hvor de blågule deltog i Uefa Cuppen, der siden har skiftet navn til Europa League.

Kenneth Andersen og FCM leverede en gedigen skuffelse mod Hobro. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Allan Olsen Den er ravruskende gal

Foto: Lars Poulsen Brøndby Transfermål i tynd Brøndby-tråd

Brøndby snuppede tre vigtige point. Foto: Lars Poulsen Brøndby Smal sejr i Brøndby: Udfordrer FCM

97 kommentarer
Vis kommentarer