Ny disciplinærsag på vej: Ballade-derby får konsekvenser

- Der er ingen tvivl om, at denne sag kommer til at lande på vores bord, siger formand for fodboldens disciplinærinstans Jens Hjortskov til Ekstra Bladet

Der var tænding på, da FCK og Brøndby mødtes onsdag i pokalsemifinalen. Det eskalerede efter kampen, og det får konsekvenser. (Foto: Jens Dresling)
Der var tænding på, da FCK og Brøndby mødtes onsdag i pokalsemifinalen. Det eskalerede efter kampen, og det får konsekvenser. (Foto: Jens Dresling)

Medlemmerne i fodboldens disciplinærinstans keder sig ikke, og snart lander en ny sag på deres bord.

Både FC København og Brøndby kan se frem til at blive nævnt i den indberetning, som dommer Michael Tykgaard sender ind til udvalget efter den dramatiske pokalsemifinale i Parken onsdag aften.

Begge fangrupper affyrede romerlys i forbindelse med 1-1-kampen, og de to klubber kan se frem til nye bøder for at have overtrådt DBU’s cirkulære om sikkerhed og orden på stadion.

Hvad langt værre er dog den ballade, som fulgte efter sidste fløjt fra Michael Tykgaard. Nogle Brøndby-fans opførte sig aggressivt og kastede ting efter FC København-spillerne. Blandt andet var målscorer Thomas Delaney tæt på at blive ramt af et jernrør.

- Der er ingen tvivl om, at denne sag kommer til at lande på vores bord, siger formand for fodboldens disciplinærinstans Jens Hjortskov til Ekstra Bladet.

Brøndby tager nu selv fat på at løse problemerne med deres urolige fans. (Foto: Jens Dresling) DBU Pokalen Brøndby skrider til handling: Vil finde Parken-bøller

På baggrund af Michael Tykgaards indberetning vil instansen vurdere sagen og bede begge klubber om en redegørelse.

Men da Tykgaard var gået i omklædningsrummet, da tilskuerballaden startede, kan fodboldens disciplinærinstans af egen drift vælge at tage dette punkt op og indhente oplysninger.

- Vi har rimelig frie hænder til at indsamle bevismateriale, så vi får så fyldestgørende oplysninger som muligt, inden vi træffer en afgørelse.

- I sådanne sager sker det tit, at der er modstridende oplysninger, og vi har mulighed for at bede om både redegørelser og uddybende oplysninger, siger Jens Hjortskov.

Han kender fortsat kun til sagen gennem medierne og understreger derfor, at han taler på et generelt plan. Men disciplinærinstansen har lovhjemmel til selv at tage sager op, og balladen i Parken vil utvivlsomt blive et emme næste gang, at udvalget mødes.

TV: Brøndby var tæt på at chokere og tage første sejr i Parken i 12 år, men så dukkede Delaney op kort før tid og sikrede uafgjort for FCK. Se eller gense højdepunkterne her

Selv om balladen med Brøndby-tilskuerne foregik i Parken, er det klubben fra Vestegnen, der i givet fald vil blive straffet.

Udeholdet har nemlig et såkaldt objektivt ansvar for egne tilskueres opførsel. Der er dog også mulighed for at straffe hjemmeholdet, hvis fodboldens disciplinærinstans finder, at der er forhold på stadion, der ikke har været i orden.

Brøndby er seks gange i denne sæson blevet straffet for deres tilhængeres adfærd. Senest fik klubben en bøde på 25.000 kr., fordi Brøndby-fans tilhængere i en kamp på Farum Park i december fem gange afbrændte pyroteknik.

Desuden har klubben en igangværende sag fra hjemmekampen mod Randers midt i marts.

Ved affyring af romerlys er straffen typisk en bøde, men fodboldens disciplinærinstans har en bred vifte af muligheder for at sanktionere.

- Det spænder vidt. Det går lige fra en advarsel over bøder til frakendelse af hjemmebanen, siger Jens Hjortskov.

DBU Pokalen Dramatiske scener: Kendte tv-værter angrebet i Parken med jernrør

Disciplinærinstansen har også mulighed for at fratage en klub retten til at få et tilskuerafsnit på udebane.

Brøndby måtte i foråret 2013 spille to hjemmekampe uden tilskuere. Det skete som følge af tilskueruroligheder i forbindelse med en pokalkamp mod FC København i november 2013.

Ved den lejlighed løb omkring 500 Brøndby-fans ind på banen for at fejre en sejr – og samtidig håne lokalrivalens tilhængere.

Der var uro på lægterne, da FCK og Brøndby onsdag tørnede sammen i pokalen. (Foto: Jens Dresling) FC København Her er reglerne: Kan FCK lave Brøndby-forbud i Parken?

112 kommentarer
Vis kommentarer