Nye tider: Brøndby smækker kassen i

- Vi skal ikke ud at bruge store midler på spillere, fastslår Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen

Det bliver næppe Brøndby, der napper nogle af Superligaens varmeste (og dyreste) transfernavne denne januar. Producer/Video: Lasse Brøndal/Discovery Networks Danmark

Der venter blodrøde tal i Brøndby - igen. Om to måneder kommer årsregnskabet for 2019, der vil vise et minus tæt ved 80 millioner kroner.

Det er barsk læsning for Brøndby-fans med endnu et års overforbrug og et regnskab i ruiner. Og det er i sandhed en uholdbar situation for klubben på sigt.

Derfor smækker fodbolddirektør Carsten V. Jensen nu pengekassen i.

- Vi arbejder i retning af at få en langtidsholdbar butik. Det betyder, at vi lige nu ikke skal ud at bruge store midler på fodboldspillere, fastslår Carsten V. Jensen.

Han tilføjer dog:

- Hvis der sker noget ganske særligt, har vi et beredskab. Men det er ikke noget vi planlægger at gøre brug af, fastslår fodbolddirektøren.

Sagt lige ud, så er Carsten V. Jensen gået i gang med at svinge sparekniven på Vestegnen. Der skal ikke købes spillere i januar-vinduet.

Ser gerne Corlu tilbage
Der kan dog ske tilgang til Brøndby, hvis klubben kan blive enig med Lyngby om at få Rezan Corlu retur allerede her i januar.

- Rezan har gjort en fin figur i Lyngby. Vi har forlænget med ham, fordi vi tror på ham.

- Lige nu kan jeg godt savne en option på, vi kan hente ham retur her i januar. Men aftalen lige nu er, at han er i Lyngby til sommerpausen.

Carsten V. Jensen vil have en langtidsholdbar forrretning i Brøndby. Derfor skal der ikke bruges penge på spillere her og nu. Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Polfoto.
Carsten V. Jensen vil have en langtidsholdbar forrretning i Brøndby. Derfor skal der ikke bruges penge på spillere her og nu. Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Polfoto.
 

Men vi er i en dynamisk verden. Og hvem ved, hvad der er sket, når måneden er omme, lyder den kryptiske melding fra Carsten V. Jensen, der tilsyneladende arbejder ihærdigt på at få Rezan Corlu tilbage til Brøndby allerede nu.

Mens Rezan Corlu med sikkerhed er i Brøndby fra sommer, så er situationen omkring Johan Larsson uafklaret.

- Vi forventer inden for kort tid at melde noget ud, siger Carsten V. Jensen, der ikke ønsker at kommentere situationen yderligere.

Parterne er tilsyneladende langt fra hinanden økonomisk i forhold til en aftale.

Januar kan meget vel blive den endelige afsked med Ante Erceg.

- Enderne kunne ikke mødes i sommer. Vi er forpligtet og i sidste ende skal Ante føle for det, han gør. Det nytter ikke noget, at kun jeg er tilfreds, siger Carsten V. Jensen.

Da Brøndby torsdag havde første træning var det ikke muligt at få Ante Erceg, Anthony Jung, Jens Martin Gammelby eller Dominik Kaiser i tale. De ønskede ikke at udtale sig om deres situation i klubben.

Et travlt vindue i Brøndby

Han er kommet ind

Anis Ben Slimane

Det 18-årige midtbanetalent kom til Brøndby sidste sommer fra AB. Han er et stort talent. Og nu bliver han belønnet. Han begynder at træne med i superligatruppen her i foråret. Det er en spiller Brøndby forventer sig meget af. Han forlængede i efteråret til 2023.

De er væk:

Hany Mukhtar

Han er solgt til MLS-klubben Nashville for et beløb i omegnen af 20 mio. kr. efter næsten fire år på Vestegnen.

Luke Singh

Han kom i starten af sidste år på en lejeaftale. Han nåede aldrig at få superligadebut. Ved udgangen af 2019 rejste han retur til Toronto.

De skal ud

Ante Erceg

Kroaten har udspillet sin rolle på Vestegnen. Han har fået flere chancer, men ikke grebet dem. Udfordringen er, at han får en rigtig god løn i Brøndby. Og derfor kan han ende med at få penge med. Bare så Brøndby kan slippe af med ham.

Andreas Bruus

Den 20-årige angriber skal videre i karrieren. Han fik ikke ét eneste minut i efteråret. Han har ingen fremtid på Vestegnen. Niveauet er nok ikke til mere end 1. division.

De store spørgsmålstegn

Jens Martin Gammelby

Det kan blive hans forårschance, hvis Brøndby ikke bliver enig med Johan Larsson om en aftale. Men han hænger i en tynd tråd uden meget tillid fra Niels Frederiksen.

Johan Larsson

Gensynet med Brøndby i efteråret blev ikke så godt som de første fire år, hvor han var en markant profil. Lige nu kan parterne ikke blive enige om betingelserne for en ny aftale. For Brøndby handler det helt sikkert om et krav om lønnedgang.

Dominik Kaiser

Han spiller med stor sikkerhed foråret i Brøndby. Kontrakten står til udløb til sommer. Hvis en forlængelse skal komme på tale, bliver der tale om lønnedgang. Han får ikke en ny aftale med en løn på +300.000 kr. om måneden.

Hjörtur Hermannsson

Den islandske landsholdsspiller er ude i op til to måneder yderligere. Og det kan blokere for et januar-skifte. Han skal snart videre, fordi der skal skabes plads til Anton Skipper. Han har kontraktudløb i sommeren 2021. Det ligner et salg til sommer.

Han kan komme ind:

Rezan Corlu

Han har netop forlænget sin kontrakt med Brøndby frem til sommeren 2023. Senest til sommer er han retur på Vestegnen. Det kan dog ske allerede her i januar.

 

 

 

Kamil Wilczek kan være på vej væk fra Brøndby allerede i januar. Fodbolddirektør Carsten V. Jensen mener, at han har aftjent sin værnepligt på Vestegnen. Foto: Lars Poulsen. Brøndby Brøndby-bombe: Klar til at slippe deres superpolak

Foto: Anthon Unger Sport og Spil Overvågning afslører: Brøndby-fans afklædt i blodigt overfald

59 kommentarer
Vis kommentarer