Officielt: Brøndby forstærker bagkæden

Sigurd Rosted har fået en fireårig aftale med Brøndby og skal lukke hullet i forsvaret, hvor klubben har været udfordret - Paulus Arajuuri på vej ud

Samme dag som Brøndby præsenterer deres nye nummer 4, præsenterede de et blodrødt regnskab. Hvor galt står det til med økonomien på Vestegnen? Mads Glenn Wehlast forklarer.

Brøndbys forsvar har ikke imponeret i store dele af den nye sæson. Specielt omkring midtstopperne har Brøndby været sårbare.

Men nu bliver der hentet forstærkning til bagkæden.

Klubben har hentet den 25-årige Sigurd Rosted. Han har fået en fireårig aftale med skiftet fra belgiske Gent.

Her var han reelt kasseret af klubbens danske træner Jess Thorup, der slet ikke har benyttet nordmanden i denne sæson i ligaen. Han har blot spillet 70 minutters Europa League fodbold i slutningen af juli. Derfor er det ikke en stopper i optimal kampform, der kommer til Vestegnen.

Nu kommer han til Brøndby med stort mod på udfordringen.

- Jeg er en hurtig, spillende stopper, der også er målfarlig. jeg er klar til at spille i weekenden, udtaler Sigurd Rosted til Brøndby Indefra. Han spillede i sidste sæson 29 kampe og scorede fem mål for Gent i den bedste belgiske liga.

Attraktive vilkår
- Sigurd er med sine 25 år en forsvarsspiller i sin bedste fodboldalder og besidder et godt overblik, har fart og kan sætte spillet. Han spillede stort set samtlige minutter i sidste sæson for Gent, og kommer til Brøndby IF med erfaring, han kan dele ud af samt en sult for at vinde kampe.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har ledt efter en midtstopper, og vi har længe haft et godt øje til Sigurd. I det internationale transfermarked opstår der nogle gange nogle muligheder, der ellers ikke var mulige, hvis man har lidt is i maven, og uden at gå helt ned i maskinrummet får vi tilknyttet Sigurd på nogle for os attraktive vilkår. Sigurd havde et par andre muligheder i udlandet, men vi har haft en god og ærlig dialog hele vejen igennem, og derfor er vi utrolig glade for, at Sigurd fremadrettet kan kalde sig for Brøndby-spiller, udtaler fodbolddirektør Carsten V. Jensen.

Nu skal nordmanden tage konkurrencen op med Hjörtur Hermannsson og Anton Skipper om spilletid i Brøndby-bagkæden. For med købet af Sigurd Rosted ligger det i luften, at Paulus Arajuuri får løbepas.

Arajuuri skal væk
Fodbolddirektør Carsten V. Jensen slog i hvert fald fast søndag, at hvis der kom en ny stopper ind i klubben, ville det sandsynligvis også betyde afsked med Paulus Arajuuri.

Den finske stopper var i sidste uge på besøg i en cypriotisk klub for at se på forholdene. Hans kontrakt udløber til vinter, og finnen har ingen fremtid på Vestegnen.

Alt tyder på, at Arajuuri snart pakker kufferten. Det cypriotiske medie kerkida.net  skriver, at  Paulus Arajuuri ventes at skrive under med Pafos FC inden for 24 timer.

Det interessante bliver nu om Sigurd Rosted kommer til at skubbe Anton Skipper ud på bænken.

Sigurd Rosted kommer fra norske Kjeldsås og skiftede siden til Sarpsborg 08, hvor han fik sit gennembrud før salget til belgiske Gent. Han har lavet en aftale med Brøndby frem til sommeren 2023.

Jan bech Andersen har nu lånt Brøndby 60 mio. kr. Efter afskeden med Ebbe Sand og i tredje kvartal har han lånt klubben 30 mio. kr. Foto: Philip Davali. Brøndby Ejer redder Brøndby igen: Låner 42 mio. kr.

Brøndby tabte 0-3 til AGF søndag og tirsdag kom halvårsregnskabet som ikke ser for lovende ud. Foto: Jens Dresling,Polfoto. Brøndby Katastrofe-regnskab: Brøndby bløder

64 kommentarer
Vis kommentarer