Omstridte Auri-citater kan ramme Brøndby-spiller hårdt

Den hurtige kantspiller David Boysen skal igen trænes af Auri Skarbalius. En træner, som han ikke har det bedste forhold til fra sin tid i Viborg FF

Her er Åge Hareides første landsholdstrup

Thomas Frank er fortid i Brøndby IF.

Det blev klart onsdag formiddag, da den nu tidligere cheftræner i klubben valgte at gå fra sin post. Ekstra Bladet kunne tirsdag afsløre, at Brøndbys bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, i en længere periode har kritiseret træneren heftig på en supporter-side på nettet under et alias.

Derfor har Frank nu taget konsekvensen af dette og sagt farvel og tak.

Klubben fra Vestegnen meddeler, at klubbens U19-træner, Auri Skarbalius, overtager tøjlerne frem til sommeren. Den tidligere Brøndby-back stod i spidsen for holdet fra oktober 2011 frem til juni 2013, men blev kort efter fyret af den nye ledelse, der i stedet ansatte Thomas Frank.

Nu er det Auri, der igen er sheriffen i byen. En ansættelse, der nok ikke glæder alle Brøndby-spillere. Især én af dem må være ekstra skuffet over Brøndbys valg.

Gammel kending overtager Brøndby

David Boysen, der blev hentet ind i vinterpausen fra Lyngby, har tidligere haft litaueren som træner. Kantspilleren tørnede for to år siden ud for Viborg FF, hvor Ove Christensen havde set et stort lys i den lynhurtige spiller.

Christensen måtte dog siden hen stoppe jobbet som cheftræner i Viborg på grund af en slem knæskade, og i stedet ansatte den midtjyske klub Auri Skarbalius som træner.

Et skifte, der ikke gjorde meget godt for Boysen, der blev kørt ud på et sidespor. Kantspilleren skiftede tilbage til Lyngby igen samme år (2014 red.), hvor han fik gang i karrieren på ny. Og Boysen havde bestemt ikke gode minder om den træner, han nu igen skal se hver dag på træningsbanen.

- Havde jeg vidst, at det blev Auri, var jeg aldrig kommet til klubben (Viborg FF red.), udtalte Boysen til Viborg Stift Folkeblad i september 2014.

- Det var jo Ove, som havde hentet mig herop, og Ove var grunden til, at jeg kom. Fra den ene dag til den anden kom Auri til, og der var ikke mange ting i kamp og træning, som jeg var enig med ham i. Spillestilen passede mig ikke, fortalte David Boysen.

Og i TV3-studiet kort efter kom kantspilleren med flere kontroversielle udtalelser om sin kommende træner.

- Der var ikke et sportsligt problem mellem os, men han talte bag min ryg. Og det konfronterede jeg ham med, men han kunne ikke stå ved det. Det vil være mærkeligt, hvis jeg ender i hans fold igen, sagde Boysen i et halvandet år gammelt interview.

Ekstra Bladets sportchef giver en analyse af den nye trup. Hør mere her

Se hele interviewet med den tidligere Lyngby-profil i videoen øverst i artiklen

Men Boysen er ikke den eneste spiller i den nuværende Brøndby-trup, der har haft det svært med Auri.

Riza Durmisi mistede sin plads på holdet, da Auri Skarbalius sidst var træner i klubben, og den tid mindes den danske landsholdsspiller ikke med glæde.

- Jeg kan ikke huske på noget tidspunkt i min karriere, at jeg var gravet så dybt ned, som jeg var under Auri, udtalte Riza Durmisi i et interview med TV3 Sport.

TV: Se hele interviewet med Durmisi her

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby