Oscar-show: Brøndby står i lort til halsen

Dette er historien om et par hektiske døgn, hvor Jan Bech Andersen bragte Brøndby helt ud på kanten af afgrunden

Jan Bech til Brøndbys pressemøde. Her undskylder han og indrømmer alt

Direktøren blev sparket ud, træneren valgte selv at sige op, fordi bestyrelsesformanden har svinet ham til på et offentligt fanforum.

Samtidig opsagde assistenten Claus Nørgaard i loyalitet med Thomas Frank sin stilling i klubben til sommer. Oven i det fremlagde klubben et årsregnskab med et minus på 17 mio. kr.

En ganske almindelig dag i Brøndby. En klub i kaos. En klub, hvor storaktionæren og bestyrelsesformanden har bragt klubben helt ud på kanten, fordi han har dummet sig i en sådan grad, at det er af historiske dimensioner.

Jan Bech Andersen valgte at bruge sønnens profil ’Oscar’ på et fanforum til at deltage i debatten med andre fans for at svine sin cheftræner og tidligere sportsdirektør til.

Her er historien om de seneste dages hektiske aktivitet i Brøndby oven på bestyrelsesformandens pinlige optræden på Brøndby-fanforummet Sydsiden Online.

Mandag sprang bomben
I Brøndby kendte ingen internt til Jan Bech Andersens skriverier. Skriverier, der har stået på i flere år på profilnavnet Oscar, som i tidernes morgen blev oprettet af den ene af Jan Bechs to teenagesønner.

I klubben blev man reelt først mandag eftermiddag opmærksom på, at Jan Bech Andersen havde en profil på Sydsiden Online, hvor han skrev i sønnens navn, Oscar.

Men klubben reagerede ikke på den massive omtale tirsdag, efter Ekstra Bladet havde breaket historien.

Jan Bech Andersen og Troels Bech indtager pressemødet onsdag formiddag i Brøndby. (Foto: Jens Dresling) Brøndby - 9. mar. 2016 - kl. 19:33 Et utroligt døgn: Brøndby-sagen fra start til slut

Jan Bech skulle først have orden i eget hus og indkalde sin bestyrelse på ny. Han havde ellers haft dem samlet mandag fra 10-14, men her handlede det om at godkende årsregnskabet og ikke diskutere, hvad Oscar skrev på Sydsiden Online.

Bestyrelsen trådte først sammen tirsdag aften på et hastemøde, hvor Jan Bech ville sikre sig, at bestyrelsen fortsat stod bag ham, selv om han havde dummet sig i sådan en grad, at tilgivelse sjældent finder sted. I det her tilfælde er situationen bare en anden, fordi han er hovedaktionær i klubben.

Den samlede bestyrelse stod stadig bag formanden, som derfor fortsætter på sin plads. Men ikke bliver siddende for enhver pris. Han træder tilbage, hvis han står i vejen for Brøndbys udvikling og fremdrift, har han tilkendegivet.

Brøndby holdt igen med udmeldingerne, fordi der skulle klarhed over flere ting i det hektiske døgn fra tirsdag til onsdag. Hvad skete der med Thomas Frank? Han havde ikke besluttet sig for sin fremtid tirsdag aften, men var til gengæld afklaret onsdag morgen. Han kunne ikke fortsætte i jobbet, samtidig med Jan Bech sad i formandsstolen.

– Jeg har rakt hånden ud og sagt undskyld til spillerne, medarbejderne, fans og sponsorer samt alle, der elsker Brøndby. Det er ikke i orden. Jeg har begået en stor fejl. Det er uprofessionelt. Det er en tanketorsk. Jeg kan også love for, at det aldrig kommer til at ske igen.

– Men det rører ikke en millimeter ved det faktum, at det er forkert, hvad jeg har gjort. Det er uacceptabelt, at en mand i den stilling lader tastaturet løbe af med, hvad hjertet er fuldt af i hele og følelsesmæssige øjeblikke, forklarer en brødebetynget Jan Bech Andersen.

Det bemærkelsesværdige oven på de angreb, Jan Bech har rettet mod Thomas Frank, er, at han forsøgte at få Thomas Frank til at fortsætte i hvert fald sæsonen ud.

Det hjalp i den forbindelse ikke noget, at han lagde sig fladt ned og rakte hånden frem til Thomas Frank med en undskyldning.

– Jeg vil godt give Thomas en uforbeholden undskyldning. Jeg er utrolig ked af, hvad der er sket. Jeg er ked af, at Thomas har valgt at stoppe.

Det sagde formanden altså foran den samlede danske presse, mens han få måneder tidligere havde svinet sin træner til på Sydsiden Online i sådan en grad, at yderst anstrengt nok var den præcise beskrivelse for forholdet mellem formanden og den nu tidligere cheftræner.

Thomas Frank afholder her sin afskedstale

Albæks fejlcasting
Én time før Jan Bech Andersen og Troels Bech satte sig ved den lille bord med den hvide dug, forlod Søren Vadmand kl. 10.02 glasdørene på Brøndby Stadion for sidste gang. Som symbolet på den ottende direktør på otte år i en klub, hvor kaos er blevet det ord, der mest præcist beskriver, hvad der foregår i Brøndby her og nu.

Med sin lædermappe og spidse sorte sko traskede Søren Vadmand anonymt ud på parkeringspladsen som et symbol på en direktør, der aldrig slog til og fuldstændig var fejlplaceret i jobbet.

I Brøndby fandt man hurtigt ud af, at Søren Vadmand ikke var langtidsholdbar. Han blev holdt væk fra offentligheden og udtalte sig stort set aldrig på vegne af klubben.

Fyringen af Søren Vadmand er et gigantisk nederlag for Brøndbys nye stærke mand, Morten Albæk. Det var nemlig ham, der fik den tidligere Illum-direktør ansat for mindre end syv måneder siden. Søren Vadmand står nu som symbolet på en direktør, der var totalt fejlplaceret i jobbet.

Derfor kan det virke en smule paradoksalt, at Morten Albæk nu har fået en stærkere position i klubben efter den fejlcasting. Den tidligere Vestas-direktør, der arbejder tæt sammen med Jan Bech, skal nu være næstformand og får samtidig en rolle, hvor han den kommende tid skal være tættere på beslutningsprocessen i klubben.

Han og Jan Bech Andersen skal frem mod generalforsamling i april være meget tættere på den daglige beslutningsproces i den turnaround, som Brøndby kæmper med at få til at ramme et nul i 2017.

De skal være med til at bidrage til at løfte den kommercielle side af forretningen, mens de – ifølge Jan Bech – overlader det sportslige til Troels Bech.

Alt sammen sker det på et tidspunkt, hvor Brøndby står i lort til halsen ...

123 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere