Overgiver sig til Brøndby: De spiller jo tiki-taka

Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting, er dybt imponeret over Brøndby, som han mener, viste en ny facet mod SønderjyskE. Samtidig mener han, at Brøndbys stil kan give sejr over FC København i det kommende derby

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Femte runde af Superligaen bød på flere fremragende præstationer. Specielt Brøndbys 4-0-massakre af SønderjyskE ude på Vestegnen, men også FC Københavns comeback i Parken mod FC Midtjylland, som blev slået med sikre 3-1-cifre og OB's 3-1-sejr over Nordsjælland i Ådalen.

De to førstnævnte er dem, Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting, var mest imponeret over efter seneste runde.

Særligt Brøndbys præstation var iøjnefaldende, mener Tøfting. Her opdagede han et helt nyt element i Brøndbys spil, bedst som man troede, at det hele 'kun' handler om helebanepres ude på den københavnske vestegn. 

- Det var ikke bare højt pres og helbanepres mod SønderjyskE. Vi så en anden facet. Den måde de kombinerede på var jo en form for titki-taka. Det var et friskt pust, det var fodbold, som var meget, meget seværdigt, siger Stig Tøfting, som samtidig er imponeret over Brøndby-spillernes glæde og løbevillighed under Alexander Zorniger.

- Jeg kunne forstår på Zorniger, at han ikke mente, at alt var perfekt i kampen mod SønderjyskE. Men jeg synes sulten, den sprudlende spilleglæde og de kilometer, de spadserer, er helt fantastisk.

- Jeg har nævnt løbekapaciteten før. Der er ingen der piber. Kun én gang i år har Brøndby-spillerne samlet løbet under 120 kilometer i kamp.

56434034.jpg 

Ligesom i gamle dage
Det tryk og pres Brøndby lægger på sine modstandere under Zorniger får samtidig Tøfting til at tænke på Brøndby-holdene i de ’gode, gamle dage’.

- Under Ebbe Skovdahl var de jo en magtfaktor. Jeg kan selv huske, hvordan det var at komme på Brøndby Stadion. Der skulle man stå tidligt op for at få noget med hjem, kan jeg sige.

Selvom der stadig er et par uger til derbyet mellem Brøndby og FC København, ser Tøfting frem mod det spændende opgør, der spilles på Vestegnen. Tøfting mener opgøret er åbent, fordi den slags kampe lever deres eget liv – uanset, hvordan de to hold plejer at ligge i tabellen. Alligevel ser han FCK som det stærkeste hold lige nu.

- Jeg synes indtil videre, at FCK har vist sig at være i en klasse for sig. Også selvom de kun fik 1-1 mod SønderjyskE, og at det kunne have gået galt, hvis Midtjylland havde kendt deres besøgstid og scoret til 2-0, da de havde chancen.

- FCK udstråler en helt anderledes ro omkring deres måde at spille fodbold på. De kører ikke op i helbanepres som Brøndby. De kan godt lade modstanderen spille, mens de afventer, siger Tøfting, som samtidig mener, at Brøndby er holdet, der kan slå løverne.

56432295.jpg 

Sådan slår man FCK
- Den måde Brøndby spiller på med aggressivt og højt pres er helt rigtig, hvis man skal slå FCK. Eller også skal man lave en masse frispark, så man ødelægger FCK’s flow. Jeg glæder mig rigtig meget til deres møde.

Ifølge Tøfting er Brøndby sammen med Midtjylland den nærmeste udfordrer til FCK i kampen om guldet. Men Brøndbys egen udfordring bliver at holde intensiteten i det lange løb.

- Den måde Brøndby spiller på koster kræfter. Lige nu kører det for dem, men i længde bliver det måske for hårdt for dem.  Der vil da komme nogle perioder, hvor det ikke kører for dem, og det er dér, man skal se den reelle styrke.

Søndag den 28. august mødes Brøndby og FC København på Vestegnen.

 

***

 

Rundens top

-  FCK var bagud med 1-0 mod Midtjylland og kunne have været nede med 2-0. Men de kommer tilbage og vinder 3-1. De panikker ikke. Det er trods alt Midtjylland, de møder, så det viser, hvilken magtfaktor de er lige nu. Indrømmelserne fra Midtjylland er også bare, at FCK er for stærke.

TV: Se FCK køre midtjyderne over:

 

Rundens flop

- Kasper Hjulmand og FC Nordsjælland. Dette er simpelthen for naivt at tro, at man kan klare sig med mælketænder. Man stiller med den yngste trup nogensinde i Superligaen, og jeg undrer mig over, at Hjulmand vil være talentudvikler uden ambitioner om at vinde noget.

TV: OB kørte sikkert over killingerne fra Nordsjælland. Se eller gense målene her:

Pukki-Power på Vestegnen: Brøndby smadrede sølvvindere

Panathinaikos-dansker: Fiasko at ryge ud til Brøndby

Ny hovedsponsor til Brøndby: Så meget tjener de

Superliga-status: Her er plusserne ...og problemerne

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind