Annonce:
Annonce:

Overlegen Brøndby-sejr forværrer AaB-krise

Teemu Pukki og Kamil Wilczek sørgede for Brøndby forsvarer andenpladsen – AaB har nu kun vundet én af de sidste otte kampe

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Efter to nederlag i træk i september har Brøndby for alvor fundet melodien igen.

2-0 sejren over AaB var femte kamp i træk uden nederlag for Alexander Zornigers mandskab.

SE MÅLENE ØVERST

En komfortabel sejr til hjemmeholdet, der scorede ét mål i hver halvleg til glæde for hovedparten af de 12.517 tilskuere på Brøndby Stadion.

Teemu Pukki åbnede på straffespark og angrebskollega Kamil Wilczek cementerede sejren efter oplæg fra den finske angrebsmakker.

Efter polakken havde scoret blev Brøndbys to målmaskiner skiftet ud. Teemu Pukki står nu med ti mål og Kamil Wilczek har scoret otte sæsontræffere hos ligaens mest scorende mandskab.

Scoringsproblemer
AaB, der har en ambition om top-6, er havnet i en stor spille- scorings- og pointmæssig krise.

Annonce:

Holdet står – efter nederlaget til Brøndby – med blot én sejr i de seneste otte kampe.

Samtidig slås nordjyderne med et alvorligt scoringsproblem. Blot 16 mål har holdet scoret i denne sæson. Og den manglende skarphed blev i sandhed udstillet på Brøndby Stadion.

Ved stillingen 1-0 til Brøndby fik Jannik Pohl en stor mulighed i feltet. Afslutningen ramte stolpen og på returbolden – midt for mål i upresset tilstand – sparkede Christian Bassogog bolden langt over mål.

Nordjyderne har svært ved at skabe chancer og samtidig tager det alt for lang tid at komme i nærheden af modstanderens straffesparksfelt.

Og når AaB kommer til chancer er Christian Bassogog ikke den mest effektive. Mod slutningen af opgøret fik han en åben chance i feltet, men afslutningen var flad og ideforladt.

Hany Mukthar og Brøndby slog AaB og har derfor kun tre point op til FCK, inden deres opgør mod Midtjylland. Foto: Lars Poulsen
Hany Mukthar og Brøndby slog AaB og har derfor kun tre point op til FCK, inden deres opgør mod Midtjylland. Foto: Lars Poulsen
 

Annonce:

Brøndby dominans
Efter en pause til Teemu Pukki og Andrew Hjulsager var de – sammen med Christian Nørgaard – tilbage i Brøndbys startformation. Derved havde Brøndby-træneren fundet tilbage til den idealopstilling, han har spillet med det meste af efteråret.

I de første 45 minutter dominerede Brøndby. Det var dem, der styrede spillet og pressede AaB tilbage på banen. Gæsterne havde store problemer med at spille sig ud af Brøndbys første pres.

Brøndby kom i front allerede i starten af kampen på et korrekt dømt straffespark af dommer Lars Christoffersen.

Joakim Mæhle tog bolden med hånden i feltet i en situation, hvor gæsterne var ved at afværge et Brøndby pres.

Med sin 10. sæsontræffer var Teemu Pukki meget træfsikker fra pletten. Det var finnens første scoring i Superligaen i mere end en måned.

Annonce:

Scoringen udløste et pres fra hjemmeholdet, der kunne være kommet yderligere foran, da Andrew Hjulsager i to situationer var tæt på. Et langskud gav Nicolai Larsen en returbold og siden blev et forsøg fra ham reddet på mållinjen af Patrick Kristensen. Det var i en situation, hvor Nicolai Larsen var passeret.

Gæsternes farligste forsøg før pausen fik Jannik Pohl, der headede en stor mulig over mål efter et fint oplæg fra en velspillende Casper Sloth.

Mod slutningen af halvlegen fik Casper Sloth chancen for at udligne, da han sparkede over fra en god position i feltet.

11 med udløb i Brøndby

Mads Toppel

Alder: 34 år.  

Position: Målmand.

Kampe/mål i sæsonen: 2 kampe i Europa League.

Det gør Brøndby: Veteranen og reservemålmanden, der aktuelt er skadet, træner godt. Men det er tvivlsomt, om Brøndby fortsætter samarbejdet. Der skal nye kræfter til.

-

Martin Albrechtsen

Alder: 36 år.

Position: Forsvarsspiller.

Kampe/mål i sæsonen: 8 kampe – ingen mål.

Det gør Brøndby: Alderen er ikke et parameter, når det gælder ham. Han er fit og stadig et fysisk pragteksemplar. Han er en fantastisk gardering til midterforsvaret, men det kan ikke udelukkes, at samarbejdet slutter til sommer.

-

Frederik Holst

Alder: 22 år.

Position: Forsvar/midtbane.

Kampe/mål i sæsonen: 20 kampe – to mål.

Det gør Brøndby: Han står noteret for flere end 100 Brøndby-kampe, men har svært ved at bide sig fast som stamspiller. Han er marginalspiller i Zornigers system. Parterne er ikke i dialog om en forlængelse og det trækker op til en skilsmisse næste sommer.

-

Patrick Da Silva

Alder: 22 år

Position: Venstre back

Kampe/mål i sæsonen: 3 kampe – ingen mål.

Det gør Brøndby: For få år siden stod han foran Riza Durmisi. Men han har ikke udviklet sig som forventet. Det er svært at se, han har en fremtid på Vestegnen. Aktuelt er han skadet og først tilbage til foråret.

-

Thomas Kahlenberg

Alder: 33 år

Position: Midtbane

Kampe/mål i sæsonen: Ingen.

Det gør Brøndby: Han blev hentet hjem fra Wolfsburg på en fri transfer i sommeren 2013. Fik en fireårig aftale, men har døjet med skader og har ikke været i kamp siden april. Det trækker op til et karrierestop. Måske kan Brøndby finde en rolle til ham i klubben.

-

Christian Nørgaard

Alder: 22 år

Position: Midtbane.

Kampe/mål i sæsonen: 21 kampe – 1 mål.

Det gør Brøndby: Han er gået fra en reserverolle til stamspiller og defensivt omdrejningspunkt på midtbanen under Alexander Zorniger. Brøndby vil gerne forlænge samarbejdet med ham, men endnu er intet faldet på plads.

-

Lebogang Phiri

Alder: 21 år.

Position: Midtbanespiller

Kampe/mål: 20 kampe – Ingen mål.

Det gør Brøndby: I sommer var der stærke rygter om et skifte til Austria Wien. Han endte med at blive i Brøndby og har nu skiftet agent til Søren Lerby, der nu er agent for både ham, Christian Nørgaard og Andrew Hjulsager. Brøndby vil gerne forlænge med ham.

-

Andrew Hjulsager

Alder: 21

Position: Midtbanespiller.

Kampe/mål i sæsonen: 21 kampe – 8 mål.

Det gør Brøndby: Sportsdirektør Troels Bech vil hellere end gerne forlænge samarbejdet med den kreative midtbanespiller. Hellere i dag end i morgen. Han har fået sit gennembrud under Alexander Zorniger. Det er en markant udvikling, der er sket med ham de seneste måneder, når man tænker på, han nærmest var gået i stå under Thomas Frank og Auri Skarbalius.

-

Rodolph Austin

Alder: 31 år

Position: Midtbanespiller.

Kampe/mål i sæsonen: 11 kampe – ingen mål.

Det gør Brøndby: Midtbanespilleren passer ikke ind i den måde, som Brøndby spiller på. Han er for langsom og bevægelserne er alt for store. Det ligner et brud senest til sommer.

-

Hany Mukhtar

Alder: 21 år

Position: Offensiv midtbanespiller.

Kampe/mål i sæsonen: 15 kampe – 5 mål.

Det gør Brøndby: Der hersker slet ingen tvivl om, at Brøndby gerne vil beholde midtbanespilleren.  Det gør dog ingen forskel, om Brøndby handler nu eller til foråret. Tyskeren har været en berigelse for Superligaen. Han har en frikøbsklausul på 10 mio. kr., men det er spørgsmålet om tyskeren sigter mod et højere niveau end Superligaen.

-

Jan Kliment

Alder: 23

Position: Angriber.

Kampe/mål i sæsonen: 6 kampe – 1 mål.

Det gør Brøndby: Han blev lejet kort før transferdeadline og har ikke formået at etablere sig som stamspiller. Det ligner et lejeophold, der kun varer sæsonen ud.

 

 

 

 

 

Lige nu går det godt, men... helt hold kan forsvinde fra Brøndby

Kæmpe Agger-succes: Størst i verden

Kom tæt på Superligaens nye stjerne: Derfor har Brøndby-juvel aldrig været bedre

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: