Overraskelse: Viborg tog Brøndby på sengen

Johan Larsson scorede selvmål, da Brøndby led sæsonens første nederlag – tabte 1-2 mod Viborg

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Så skete det. Brøndby tabte for første gang i Superligaen under Alexander Zorniger.  

I niende spillerunde straffede et klogt og veloplagt Viborg-mandskab et brøndby-mandskab, der samtidig leverede sæsonens dårligste præstation.

Viborg vandt 2-1 efter scoring fra Mikkel Rask og et selvmål fra Johan Larsen, der helt umotiveret sparkede bolden i eget net efter et indlæg fra kanten.

SE BRØNDBYS SURE SELVMÅL ØVERST

15.778 tilskuere på Brøndby Stadion så sæsonens svageste præstation fra hjemmeholdet. Ingen hævede sig reelt over middelmådigheden.

Brøndby savnede den energi og power, som holdet har haft i de første otte kampe, hvor de har skabt et utal af chancer og haft mange afslutninger på mål.

Den skarphed og den direkte spillestil, hvor kravet er afslutning otte sekunder efter bolden er erobret så man ikke meget til søndag eftermiddag i Brøndby. Hjemmeholdet virkede trætte og uden dynamik og gennembrudskraft.

Viborg er nu ubesejrede de seneste fire opgør på Brøndby Stadion. Det flotte resultat kom i land efter fornemt trænerarbejde af Johnny Mølby.

Viborg-træneren havde ganske fint læst, hvor Brøndby var mest sårbare. De to, hurtige og letbenede angribere – Jung-Bin Park og i særdeleshed Serge Deble – kom ud på mange løbeture med Brøndby-bagkæden. Gæsterne var dygtige i omstillingsspillet, hvor der blot skulle få afleveringer til før de to angribere var alene med en af Brøndbys to stoppere.

Viborg-dominans
Johnny Mølby, Viborgs træner, havde læst Brøndby meget fint. Han havde i hvert set, at Brøndby var sårbare, når Serge Deble og Jung-Bin Park kom ud at løbe med Brøndby-bagkæden.

Det gjorde de flere gange før pausen, hvor gæsterne faktisk dominerede. Brøndby havde svært ved at finde rytmen og fik aldrig det enorme presspil til at fungere før pausen.

Til gengæld var Viborg farlige og meget direkte i spillestilen. Det første varsel kom efter et par minutters spil, da Jung-Bin Park sparkede forbi mål på en god mulighed.

Siden måtte Frederik Rønnow give returbold på et langskud fra Jonas Kamper. Rønnow måtte afværge et forsøg fra veloplagte Serge Deble til hjørnespark kort efter.

Gæsterne tilkæmpede sig faktisk en del hjørnespark før pausen. På det syvende af slagsen kom udbyttet. Jonas Kamper serverede bolden i panden på kaptajnen, Mikkel Rask, der dirigerede bolden bag Frederik Rønnow. Brøndby-keeperen fik kun det yderste af fingrene på hovedstødet, mens Benedikt Röcker ikke så godt ud ved scoringen.

Kort før pausen burde Viborg faktisk være kommet på 2-0, da Serge Deble driblede forbi Frederik Rønnow, men på selve mållinjen reddede Benedikt Röcker situationen. 

Brøndby var forbavsende passive før pausen og kom kun til enkelte afslutninger. Tættest på kom Johan Larsson med et frispsark, hvor Peter Friis Jensen afværgede uden problemer.

SE ALLE MÅLENE HER:

 

 

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.