Overraskende helt i drabeligt derby

Martin Albrechtsen blev den store helt, da Brøndby rejste sig fra sidste weekends røvfuld og nedlagde ærkerivalerne fra FCK

BRØNDBY STADION (Ekstra Bladet): Det sidste, Brøndby IF søndag havde brug for, var et nederlag til lokalrivalerne fra FC København. Og FCK kunne omvendt også godt leve med uafgjort foran 22.787 tilskuere på Brøndby Stadion.

Det prægede en taktisk kamp, som dog endte med et brøl, der kunne høres ud over hele Vestegnen, da Martin Albrechtsen et kvarter før tid kronede en bundsolid præstation med at heade 1-0 ind på tavlen. Det blev også slutresultatet.

Man kunne fra længe før kampstart ikke være i tvivl om, at Brøndby-fansene forventede en helt anden præstation, end den de havde oplevet i 4-1-snitteren sidste weekend i Aalborg. Startfløjtet måtte udskydes i et kvarter, før et Brøndby Stadion udstafferet som en gladiatorarena - komplet med halshugget løve - fik deres 'Jump' med Van Halen.

'Død over løverne', kunne man gennem krudtrøgen læse på den ene af de store tifoer ved kampstart.

Ronnie Schwartz tog den opfordring stort set bogstaveligt, da han i kampens start overfaldstacklede FCK's højre back Tom Høgli uden at have en chance for at nå bolden.

Se situationen her:

Hvorefter dommer Jakob Kehlet sendte et sus gennem stadion, da han fiskede det røde kort op af sin ene baglomme og rakte det halvt i vejret - kun for at bytte det med et gult, inden kortet blev vist til Schwartz.

Hov - det røde kort lå vist i den forkerte lomme ...
Hov - det røde kort lå vist i den forkerte lomme ...

Høgli landede i situationen hårdt på halebenet og blev et par minutter liggende i smerter, inden han måtte lade sig udskifte med Peter Ankersen.

FCK sad fra kampens start på opgøret, kontrollerede bolden og spillede sig frem til et par småchancer til Cornelius og Santander.

Brøndbys første farlige forsøg kom efter 35 minutter, da Stephan Andersen gik forkert af et indlæg, der lige så godt kunne have ramt en blå-gul og være gået i mål.

Chancerne kom rullende
2. halvleg startede, som de første 45 var sluttet: Med FCK i mest boldkontrol, ikke mindst i kraft af Delaney/Kvist-tandemen på den centrale midtbane.

Oplagte scoringschancer førte overtaget dog ikke til. Daniel Agger og en stærk Martin Albrechtsen i BIF-forsvaret havde godt fat i Cornelius og Santander i FCK-angrebet.

Kampens hidtil største chance stod der Brøndby på, da Schwartz steg op til et indlæg og mistimede et helt frit hovedstød fra straffesparkspletten efter 53 minutter.

Ronnie Schwartz fik 10 minutter senere endnu en stor chance, da han slap fri i højre side efter en Brøndby-kontra, men forsøget på at placere bolden ved fjerneste stolte blev for svagt til at overrumple Stephan Andersen.

I FCK's næste angreb fik Cornelius en scoring annulleret for offside, og kort tid efter boblede et afrettet Pukki-skud lige forbi den eneste stolpe, mens Andersen stod fikseret i FCK-målet.

Kæmpe forløsning
Der hang en scoring i luften, da ingen andre end den tidligere FCK-forsvarer Martin Albrechtsen steg op over et passivt forsvar og headede en løs bold ind bag Stephan Andersen. Dén aktion sikrede arbejdsro i mindst en uge, måske en måned, for Thomas Frank og spillerne. Og udløste kampens næststørste bifald.

FCK-anfører Thomas Delaney brændte meget betegnende en gigantchance fem minutter før tid, da bolden havde danset rundt på FCK-hoveder helt ind i det lille felt. Det var gæsternes eneste rigtig store chance i kampen.

Dagens tredjestørste bifald på Brøndby Stadion gik til Thomas Kahlenberg, da han i 2. halvleg blev skiftet ind til sin første Superliga-kamp i et halvt år. Det største lød ved slutfløjt, da Brøndby kunne sætte en forløsende 1-0-sejr og tre point ind på kontoen.

Se flotte optagelser af den imponerende tifo, der prægede kampens start: